Κακή ήταν η φετινή σεζόν για τα Τρίκαλα, που βάσει αναδιάρθρωσης θα παίξουν του χρόνου στη Football League που θα ισοδυναμεί με την τρίτη κατηγορία, κάνοντας τουλάχιστον θετικό τελείωμα με την κυριακάτικη (5/5) εκτός έδρας νίκη τους με 3-1 κόντρα στην Α.Ε. Καραϊσκάκης για την τελευταία αγωνιστική της Β' Εθνικής.
Οι «κυανέρυθροι» τερμάτισαν 12οι με 35 βαθμούς, την ίδια στιγμή που η ομάδα του Απόστολου Χαραλαμπίδη επωφελήθηκε από την ήττα του Ηρακλή στα Περιβόλια και με 40 πόντους κατέλαβε τη 10η θέση, μπαίνοντας πλέον σε ρυθμούς Σούπερ Λίγκας 2.
Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, στο 11' ο Ψιάνος σούταρε από πλεονεκτική θέση και η μπάλα έφυγε άουτ, με τους Θεσσαλούς να καταγράφουν την πρώτη καλή στιγμή τους δέκα λεπτά αργότερα, με την κεφαλιά του Μαρκόφσκι μετά από σέντρα του Τσιμίκα να είναι άστοχη.
Οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 1-0 στο 24', όταν ο Τζιώρας έκανε το σουτ και σημάδεψε το δοκάρι, για να κάνει νέο σουτ στην επαναφορά ο Άλεξιτς και ο Ταΐρης να πραγματοποιήσει σπουδαία επέμβαση.
Στο 36' ο γκολκίπερ του ΑΟΤ έδειξε τα αντανακλαστικά του και στο σουτ του Τζιώρα, με τους φιλοξενούμενους να απειλούν με τον Τσιμίκα στο 39', το σουτ του οποίου ήταν για λίγο άστοχο, και με τον Μαρκόφσκι στο 42', που έκανε ωραία ατομική ενέργεια και σούταρε, για να μπλοκάρει ο Μέλκας.
Στο 52' οι Αρτινοί άνοιξαν το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Άλεξιτς, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κάκκο βρέθηκε σε επίκαιρη θέση, αλλά πλάσαρε ψηλά άουτ.
Στο 57' ο Τριανταφυλλάκος εκτέλεσε απευθείας φάουλ και ο Μέλκας το εξουδετέρωσε, για να έρθει η ισοφάριση στο 61', όταν ο Τριανταφυλλάκος σέντραρε και ο Συριόπουλος με κεφαλιά βρήκε δίχτυα.
Δύο λεπτά αργότερα ήρθε και το 1-2, με τον Συμελίδη να δίνει την ασίστ στον Μαρκόφσκι, που μόνος προ του Μέλκα δεν είχε πρόβλημα να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του Δημήτρη Σίτσα.
Στο 65' ο Ταΐρης απέκρουσε το σουτ του Μπαλντέ, για να κερδίσει πέναλτι για τους «κυανέρυθρους» ο Συριόπουλος στο 78', αλλά ο Μέλκας απεσόβησε το 1-3, αποκρούοντας την εκτέλεση του Συμελίδη.
Ωστόσο, το τρίτο γκολ προέκυψε για τα Τρίκαλα στο 84' με δυνατό διαγώνιο σουτ του Καπού εκτός περιοχής, για να διαμορφωθεί έτσι και το τελικό αποτέλεσμα.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Βάτσιος του Συνδέσμου Δυτικής Αττικής με βοηθούς τον Αδαμόπουλο του Συνδέσμου Μεσσηνίας και τον Σκορδίλη του Συνδέσμου Κέρκυρας.
Κίτρινες: 32' Καψάλης, 44' Παναγιώτου, 74' Ματθαίου - 26' Λάσκαρης.
Α.Ε. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Μέλκας, Παπανίκου, Καψάλης, Καραγιανίδης (55' Μπαλντέ), Καπίας, Παναγιώτου, Ψιάνος, Χούσος, Κάκκο, Άλεξιτς (71' Ματθαίου), Τζιώρας.
ΤΡΙΚΑΛΑ (Δημήτρης Σίτσας): Ταΐρης, Πάνος, Ντόσης (76' Νιάρος), Γκότοβος, Συριόπουλος, Λάσκαρης (56' Ράντι), Τριανταφυλλάκος, Συμελίδης, Καπός, Τσιμίκας, Μαρκόφσκι (88' Κατσαντώνης).

a-sports.gr