Με γκολ του πρώτου σκόρερ της ομάδας του Νίκου Κουσκουνά τα Τρίκαλα πήραν τους τρεις βαθμούς της νίκης κόντρα στον Αχαρναϊκό στο φινάλε της αναμέτρησης (84’) και παραμένουν κοντά στο κυνήγι της τρίτης θέσης (φωτογραφία από sportrikala.gr).
Οι παίκτες του Σταύρου Ψιμουλάκη πάλεψαν μέχρι το τέλος και δικαιώθηκα γι' αυτό, αφού επέστρεψαν στις νίκες και με την πέμπτη τους σε έξι αγωνιστικές δείχνουν έτοιμοι να πάρουν την τρίτη θέση. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο -3 από τον Απόλλων Σμύρνης, αλλά η «Ελαφρά Ταξιαρχία» είναι πολύ πιθανό να χάσει έξι βαθμούς για όσα είχαν γίνει στο ματς με τον Πανελευσινιακό.
Για ένα ημίχρονο οι «κυανέρυθροι» δεν ήταν καλοί, αλλά στη συνέχεια ανέβασαν την απόδοσή τους και πήραν τελικά αυτό που ήθελαν φτάνοντας τις πέντε νίκες στη σειρά στο γήπεδό τους.
Από την άλλη, ο Αχαρναϊκός ήταν ανταγωνιστικός για μεγάλο χρονικό διάστημα, έδειξε πως η νίκη με την Αναγέννηση Καρδίτσας δεν ήταν τυχαία, ενώ δύσκολα θα μπλέξει παρά την ήττα, αφού η διαφορά του από τη ζώνη του υποβιβασμού είναι στους 10 βαθμούς.
Δεν είχε ιδιαίτερες συγκινήσεις το πρώτο ημίχρονο. Μπορεί τα Τρίκαλα να ξεκίνησαν δυνατά και να έχασαν μία σημαντική ευκαιρία με τον Κουσκουνά μόλις στο 6', αλλά δεν είχαν ανάλογα καλή εικόνα στη συνέχεια.
Οι γηπεδούχοι είχαν συνολικά τον έλεγχο του αγώνα, αλλά αδυνατούσαν να κάνουν κάτι περισσότερο. Δεν εκμεταλλεύτηκαν ούτε τις στατικές φάσεις που τους παρουσιάστηκαν, ενώ δεν βρήκαν και τους χώρους που θα ήθελαν για να φανούν απειλητικοί.
Ο Αχαρναϊκός από την πλευρά του είχε επί της ουσίας μία ολοκληρωμένη προσπάθεια με τον Ματσούκα, ο οποίος ήταν αρκετά καλός, και κάποιες προϋποθέσεις ακόμα για ευκαιρίες. Ωστόσο, οι παίκτες του κόπηκαν πριν γίνουν απειλητικοί.
Μέσα στις φάσεις για τον ΑΟΤ ήταν ο Βρούτσινα, αλλά στο ημίχρονο αποφασίστηκε να γίνει αλλαγή με τον Δουκάκη να τον αντικαθιστά και τελικά να στέκεται άτυχος, μιας και στο 69' βγήκε αναγκαστικά και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο με φορείο.
Από εκεί και πέρα, το δεύτερο ημίχρονο ήταν εκ διαμέτρου αντίθετο με το πρώτο. Είχε περισσότερες φάσεις και καλύτερο ρυθμό. Το ματς άνοιξε μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας και οι δύο ομάδες έχασαν ευκαιρίες για να σκοράρουν.
Δύο πολύ καλές στιγμές με τον Ματσούκα είχε στο 61' και στο 65' ο Αχαρναϊκός, αλλά δεν ευτύχησε να βρει δίχτυα σε αυτές και στη συνέχεια η σκυτάλη πήγε στα Τρίκαλα. Εκείνα όσο περνούσαν τα λεπτά, πίεζαν και περισσότερο.
Από το 70' και μετά άρχισε το σφυροκόπημα με τον Μπαμπανιώτη να δείχνει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Έκανε τη μία επέμβαση μετά την άλλη, αλλά τελικά νικήθηκε στο 84' με τον Κουσκουνά να σκοράρει από κοντά και με αυτό τον τρόπο να δίνει στους Θεσσαλούς το τρίποντο.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Λυμπούδης (Μακεδονίας), βοηθοί οι Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) και Αϊνάλης (Μακεδονίας), ενώ τέταρτος ήταν ο Καραλιόλιος (Γρεβενών).
Κίτρινες: 25' Βρούτσινα, 56' Σαρακατσάνος, 66' Δουκάκης - 19' Ταμπάκης, 32' Ματσούκας, 66' Χριστοφιλέας, 68' Πολίμος
ΤΡΙΚΑΛΑ (Σταύρος Ψιμουλάκης): Χιώτης, Ριζογιάννης, Νιάρος, Παπαπαναγιώτου (58' Φλίγκος), Σαρακατσάνος, Μουμίν, Σερτζίνιο, Βρούτσινα (46' Δουκάκης)(69' λ. τρ. Γκμπαλέ), Ναβάρο, Κουσκουνάς, Στεφάνοβιτς.
ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Αρναούτης): Μπαμπανιώτης, Μουστάκης, Κωστόπουλος, Μωυσιάδης, Μαρής (86' Μπέλιτς), Παπατόλιος (53' Ομπράντοβιτς), Χριστοφιλέας, Πολίμος, Αναστασίου, Ματσούκας, Ταμπάκης (67' Εμέκα).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Απόλλων Σμύρνης – Αγροτικός Αστέρας 0-2
Κέρκυρα – ΑΕΛ 1-1
Ζάκυνθος – Πανελευσινιακός 2-0
Τρίκαλα – Αχαρναϊκός 1-0
Παναιγιάλειος – Παναχαϊκή 0-1
Δευτέρα 18 Απριλίου
15:00 Πανσερραϊκός – Χανιά
18:00 Αναγέννηση Καρδίτσας – Λαμία (ΟΤΕ TV)
Η βαθμολογία
ΑΕ Λάρισας 63
Κέρκυρα 60
Απόλλων Σμύρνης 56
Α.Ο. Τρίκαλα 53
Λαμία 42
Κισσαμικός 41
Καλλιθέα 37
Παναιγιάλειος 37
Πανσερραϊκός 36
Αχαρναϊκός 34
Αν. Καρδίτσας 33
Αγροτικός Αστέρας 31
Ζάκυνθος 30
Α.Ο. Χανιά 28
Πανελευσινιακός 24
Παναχαϊκή 21
Ολυμπιακός Βόλου –
Εργοτέλης –
* Εκκρεμεί η ένσταση της ΑΕΛ κατά του Απόλλωνα Σμύρνης
a-sports.gr