Βόλος σε υψηλή πτήση, ΑΟΤ σε κρίση! Η ομάδα του Χουάν Φεράντο δυσκολεύτηκε, αλλά τελικά πήρε αυτό που ήθελε μέσα στα Τρίκαλα την Κυριακή (25/11) και σκαρφάλωσε στην 3η θέση της βαθμολογίας.
Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο δραστήριοι, τριγυρνούσαν συχνά στην περιοχή του Ταΐρη είτε με επελάσεις, είτε με κόρνερ και τελικά δικαιώθηκαν στο 86ο λεπτό με το γκολ του Μάντζη με κεφαλιά.
Στον αντίποδα, η αλλαγή προπονητή, με τον Θωμά Γράφα να έχει πάρει πλέον τα ηνία, αλλά να παρακολουθεί το ματς από... μπουθ μαζί με τον Δημήτρη Μπαταγιάννη, δεν άλλαξε κάτι αγωνιστικά, με τους Τρικαλινούς να στέκονται μεν καλά σε μεγάλο μέρος του αγώνα, να αδυνατούν δε να σκοράρουν, παραμένοντας στα πολύ χαμηλά της βαθμολογίας.
Μοναδικό... άσχημο για τους φιλοξενούμενους η αποβολή του Ενγκουέμ στις καθυστερήσεις πριν καλά καλά συμπληρώσει τέσσερα λεπτά στο ματς για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Γκουγκούδη.
Οι συνεχείς βροχοπτώσεις είχαν βαρύνει ιδιαίτερα τον αγωνιστικό χώρο, με τις δύο ομάδες να κάνουν προσπάθειες, αλλά να δυσκολεύονται να απειλήσουν με αξιώσεις. Σταδιακά η εικόνα του ματς βελτιώθηκε, με τον Βόλο να δείχνει γενικότερα ότι είχε τον έλεγχο του ματς, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να απειλήσουν κυρίως με αντεπιθέσεις.
Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι με τον πολύ καλό στο ματς Μάντζη, ενώ στη συνέχεια είχαν μαζεμένες ευκαιρίες να φέρουν την μπάλα στην περιοχή του Ταΐρη κερδίζοντας απανωτά κόρνερ, τα οποία, όμως, δεν έφεραν κάποια αξιόλογη στιγμή.
Μετά το μισάωρο ο ΑΟΤ έδειξε να βρίσκει τα πατήματά του, απείλησε χάρη σε ωραία ενέργεια του Τσιάρα, ενώ έκλεισε δυνατά το πρώτο μέρος με την ευκαιρία του Καπού που ίσως να έφερνε κάτι καλύτερο αν επεδείκνυε περισσότερο αλτρουισμό.
Ο Βόλος συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό στο δεύτερο μέρος, με τον Κότο να αποτελεί μόνιμη πηγή κινδύνων, όπως και ο Μάντζης. Τα κόρνερ συνέχισαν να κερδίζονται... μονόπλευρα, με τον Ταΐρη να μην έχει και πολύ χρόνο για να ηρεμήσει.
Όσο ο χρόνος περνούσε, η πίεση αυξανόταν, με τους δύο προπονητές να κάνουν και πιο επιθετικά τα σχήματά τους.
Από τη στιγμή, όμως, που του Γράφα δεν «έβγαιναν» οι κινήσεις του, τα Τρίκαλα έδειξαν στο τελευταίο 20λεπτο κυρίως να βολεύονται και με την ισοπαλία, αρχίζοντας να σκέφτονται περισσότερο τα μετόπισθεν.
Οι όποιες απειλές τους προσπάθησαν να είναι με... ξεπετάγματα στην αντεπίθεση, αλλά στο 88' ήρθε η ψυχρολουσία, με τους κορυφαίους των Βολιωτών Κότο και Μάντζη να συνδυάζονται υποδειγματικά και τον τελευταίο να διαμορφώνει το τελικό, όπως αποδείχθηκε, 1-0.
Διαιτητής ήταν ο Χρήστος Βεργέτης (Αρκαδίας), με βοηθούς τους Αθανάσιο Μπουρτζοβίτη (Κορίνθου) και Νικόλαο Τριαντάφυλλο (Κορίνθου), ενώ 4ος ήταν ο Λάμπρος Μπεκιάρης (Καρδίτσας).
Κίτρινες: 52' Καπός, 52' Γκότοβος - 18' Καμπαγέρο, 33' Γκαλίτσιος, 87' Μάντζης
Κόκκινη: 90'+2 Ενγκουέμ
ΤΡΙΚΑΛΑ (Θωμάς Γράφας): Ταΐρης, Πάνος, Γκόλιας, Γκουγκούδης, Γκότοβος, Συριόπουλος, Συμελίδης, Γιουκαρής (81' Ρούνεϊ), Τσιάρας, Μακρίδης (70' Σταματάκος), Καπός (70' Τριανταφυλλάκος).
ΒΟΛΟΣ (Χουάν Φεράντο): Καραγκιολίδης, Ντεντάκης, Ουνγιαλίδης, Γκαλίτσιος, Δημόπουλος, Καμπαγέρο, Πέντα, Κότο, Πίτου Γκαρσία (88' Ενγκουέμ), Μάντζης (90'+1 Φράγκος), Λούκας (78' Ηλιόπουλος).

a-sports.gr