Το πρώτο τρίποντο για τη φετινή σεζόν στη Β' Εθνική πήρε ο Aπόλλων Πόντου, κερδίζοντας εντός έδρας τα Τρίκαλα με 1-0 την Κυριακή (4/11) για τη 2η αγωνιστική.
Η ομάδα της Καλαμαριάς, λοιπόν, παρά το ότι άρχισε πιο αργά απ' όλους την προετοιμασία της, άρχισε ιδανικά τους αγώνες της στο «σπίτι» της κι ενώ προερχόταν από την ήττα της πρεμιέρας από τον Εργοτέλη.
Αντίθετα, για τους Θεσσαλούς το ξεκίνημά τους στο πρωτάθλημα είναι απογοητευτικό, καθώς παραμένουν στο μηδέν έχοντας χάσει και στην 1η αγωνιστική από τη Δόξα Δράμας.
Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του αγώνα, οι Θεσσαλοί ζήτησαν πέναλτι στο 16' για χέρι του Σαμαρά μετά από σέντρα του Γκουγκούδη, για να ανοίξουν το σκορ οι γηπεδούχοι πέντε λεπτά αργότερα.
Ο Αμαραντίδης σέντραρε από αριστερά και ο Γεωργιάδης με υπέροχο σουτ στην κίνηση δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ταΐρη και βρήκε δίχτυα.
Στο 32' ο Συμελίδης εκτέλεσε ένα φάουλ με κομπίνα για λογαριασμό του ΑΟΤ και η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 40' ο Τσουμάνης θέλησε να μιμηθεί τον Γεωργιάδη με εν κινήσει σουτ ύστερα από σέντρα του Δημητριάδη από αριστερά, αλλά δεν βρήκε καλά την μπάλα.
Στο 42' ο Ταΐρης έδιωξε με τις γροθιές το σουτ του Καλογέρη εκτός περιοχής, με τον Γκότοβο από πλευράς Θεσσαλών να πιάνει μια κεφαλιά στο 57' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ράντι και η μπάλα έφυγε άουτ.
Στο 63' ο Θεοδωρόπουλος εξουδετέρωσε την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ράντι, ενώ στο 65' ο Τσουμάνης έκανε τη γυριστή κεφαλιά μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Καλαϊτζίδης, για να μπλοκάρει ο Ράντι.
Ένα λεπτό αργότερα ο Ρούνεϊ έπιασε ωραίο φαλτσαριστό σουτ και η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 68' ήταν η σειρά των Πόντιων να ζητήσουν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Νιάρου στον Τσουμάνη.
Στο 70' το σουτ του Σουντουρά ήταν για λίγο άστοχο και κάτι ανάλογο έγινε και στο 85' με το σουτ του Δαλιανόπουλου, για να μείνει το 1-0 μέχρι το σφύριγμα της λήξης.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Καραντώνης του Συνδέσμου Ημαθίας με βοηθούς τον Βρούζο του Συνδέσμου Πιερίας και τον Δέλλιο του Συνδέσμου Πέλλας.
Κίτρινες: 14' Καλαϊτζίδης, 32' Σουντουρά, 86' Σπόλιαριτς - 77' Ράντι.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Θεοδωρόπουλος, Γεωργιάδης, Θεολόγου, Σαμαράς, Αμαραντίδης, Σουντουρά, Καλογέρης (74' λ. τρ. Σπόλιαριτς), Δημητριάδης (90' Κυβελίδης), Καλαϊτζίδης, Τσουμάνης (82' Δαλιανόπουλος), Πουρτουλίδης.
ΤΡΙΚΑΛΑ (Ράτκο Ντόστανιτς): Ταΐρης, Πάνος, Γκότοβος, Τσιάρας, Νιάρος, Γκουγκούδης, Ράντι (79' Ηλιάδης), Γιουκαρής (68' Καπός), Μακρίδης (46' Μαντιανί), Συμελίδης, Ρούνεϊ.

a-sports.gr