Ο Σύλλογός Δρομέων Τρικάλων έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχών στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας . Συνολικά 111 Τρικαλινοί συμμετείχαν και στους 3 αγώνες, εκ των οποίων  57 μαραθωνοδρόμοι , 39 δρομείς  στα  10 χλμ και 15 στον αγώνα των 5χλμ., καθιστώντας την μία από τις πολυπληθέστερες αποστολές για ακόμη μια χρονιά. Οπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου ο κάθε δρομέας μας έδωσε τον δικό του ξεχωριστό αγώνα, έφτασε στα όρια του και είχε την μοναδική ευκαιρία να ζήσει τον τερματισμό μέσα στο Καλλιμάρμαρο στάδιο μπροστά σε περίπου 50000 θεατές. Ειδικά για τους μαραθωνοδρόμους μας, που μαζί με περισσότερους από 15000 δρομείς από  100 και πλέον χώρες, διήνυσαν την απόσταση των 42,195 μέτρων στην Αυθεντική Διαδρομή  του Μαραθωνίου δρόμου, η εμπειρία ήταν μοναδική .Η συγκίνηση και η ικανοποίηση στον τερματισμό ήταν εμφανής στα πρόσωπά τους, ιδιαίτερα για τους δρομείς μας που συμμετείχαν για πρώτη φορά στον αγώνα! Νιώθουμε υπερήφανοι που κάθε χρόνο όλο και περισσότερα μέλη μας μπορούν και ξεπερνούν τον εαυτό τους και καταφέρνουν ένα επίτευγμα σαν αυτό – την συμμετοχή και τον τερματισμό σ’ έναν Μαραθώνιο δρόμο, στον ένα και μοναδικό Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας .Τους αξίζουν πολλά -πολλά συγχαρητήρια! ΜΠΡΑΒΟ σας! Μας κάνατε για μια ακόμη φορά περήφανους. Ραντεβού του χρόνου με υγεία και με περισσότερες εμπειρίες να σταθούμε πάλι  στην εκκίνηση του 35ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας!
Καλή αποκατάσταση!

Στα αποτελέσματα την καλύτερη επίδοση από τα μέλη του Συλλόγου μας πέτυχε  ο Αμερικάνος μεταπτυχιακός φοιτητής του ΣΕΦΑΑ Θεσσαλίας ,Joshua Jenkins ,με επίδοση 3:15:41 .Μετά την δεύτερη θέση στον αγώνα των 10 χλμ στα Ιωάννινα τον Σεπτέμβριο και την 17η θέση στον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο της Θεσσαλονίκης, κατέκτησε την πρώτη θέση από τα μέλη μας στον Αυθεντικό Μαραθώνιο .Ο Joshua έγραψε άρθρο που του ζητήθηκε από το πανεπιστήμιο του για την μοναδική εμπειρία που έζησε : «Η εμπειρία μου ήταν καταπληκτική . Υπήρχαν περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι εκεί!  Η διαδρομή ήταν πολύ δύσκολη. Στο πρώτο μισό της διαδρομής η διαδρομή ήταν επίπεδη αλλά φυσούσε αρκετά. Από το 20ο χιλιόμετρο έως το 30ο ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι της διαδρομής, επειδή ήταν όλο ανηφορικό. Ο στόχος μου ήταν να τελειώσω κάτω από τις 3 ώρες , αλλά επειδή δεν έκανα την κατάλληλη εξοικονόμηση ενέργειας, έχασα ότι ενέργεια μου είχε απομείνει στο τελευταίο τμήμα του μαραθωνίου.  Αν και δεν πέτυχα  τον αρχικό μου στόχο ,να κατέβω τις 3 ώρες, κατάφερα να περάσω την γραμμή του τερματισμού σε 3:15:40. Θα πρότεινα τον αγώνα σε όλους  όσους θα ήθελαν να ολοκληρώσουν έναν μαραθώνιο. Είναι ένα μεγάλο επίτευγμα για να αντιμετωπίσεις! Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της πόλης των Τρικάλων που με βοήθησαν στο να προσαρμοστώ στις συνθήκες εδώ στην όμορφη πόλη σας, καθώς και τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων που με βοήθησαν όλους αυτούς τους μήνες στην προετοιμασία μου και σε ό,τι άλλο χρειάστηκα!»

Στην δεύτερη θέση με μόλις 3 λεπτά διαφορά τερμάτισε ο Δημήτρης Κωτούλας πετυχαίνοντας μια πολύ καλή επίδοση για άλλη μια φορά!
Στις γυναίκες ο Σύλλογος μας εκπροσωπήθηκε για πρώτη φόρα από τρεις αθλήτριες! Την καλύτερη επίδοση που αποτελεί και καλύτερη επίδοση όλων των εποχών για γυναίκα δρομέα του Συλλόγου μας πέτυχε η Ελένη Ντόβα. Η Ελένη έκανε νέο ατομικό ρεκόρ  και με επίδοση 3:33:42 θα είναι πολύ ψηλά στην λίστα με τις καλύτερες Ελληνίδες Μαραθωνοδρόμους για το 2016!Δεύτερη γυναίκα είναι η Αίγλη Παπαλού που τερμάτισε σε 4:25:58 ,ενώ πολύ καλή επίδοση πέτυχε και Ελευθερία Γκατζόγια στον πρώτο της Μαραθώνιο ,τερματίζοντας σε 4:52:02.