Στην παράταση και από 11 βήματα σφράγισε την πρόκριση στην 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας ο ΑΟ Τρικαλα,έχοντας μάλιστα κορυφαίοο και πρωταγωνιστή ακόμα και για το γκολ της πρόκρισης τον γκολκίπερ Σεντουριόν.

Οι “κυανέρυθροι”, φανερά επηρεασμένοι προφανώς από το φόρτωμα της έξτρα προετοιμασίας που έκαναν την προηγούμενη βδομάδα στο Καρπενήσι,  παρουσιάστηκαν με βαριά πόδια στη Θήβα και δυσκολεύτηκαν σε μεγάλο βαθμό από τον μαχητικό ΑΟ Υπάτου.

Πέρασαν μάλιστα κάποιες δύσκολες στιγμές στη ροή του ενενηντάλεπτου και πήραν τη νίκη πρόκριση στην παράταση καθώς βρήκαν το πολυπόθητο γκολ στο 114′ με εύστοχο πέναλτι του Ριζογιάννη.

Την ποινή κέρδισε ο Κουσκουνάς σε μπάσιμο και κλέψιμο της μπάλας μέσα στην περιοχή μετά από ένα μεγάλο ελεύθερο του Σεντουριόν, γεγονός που καθιστά τον γκολκίπερ καταλυτικό πρωταγωνιστή στην αναμέτρηση της Θήβας.

O AOT πάντως δεν ήταν καλός… Είχε προβλήματα κυρίως στην οργανωτική λειτουργία και στην ανάπτυξη, δεν κρατούσε μπάλα, δεν είχε ταχύτητα  και δεν έβγαλε πολλές φάσεις  με συνέπεια να μετεφέρεται  η πίεση και στην αμυντική γραμμή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ειδικά στο ά ημίχρονο οι γηπεδούχοι απείλησαν με 3 δυνατές ευκαιρίες στις οποίες έδειξε την κλάση του  ο Σεντουριόν κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Τελικά η φάση που έκρινε τον αγώνα ήρθε στο 114’,  όταν από ελεύθερο του Σεντουριόν ο  Κουσκουνάς μπήκε κατά μέτωπο ανατράπηκε από τον Καρακίτσιο και κέρδισε πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ριζογιάννης.

Ο  αρχηγός του ΑΟΤ σημάδεψε την αριστερή γωνία του Καρακίτσιου και πέτυχε το 0-1 με το οποίο σφραγίστηκε η πρόκριση.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Αλάμπεης (Αθηνών) και  Βοηθοί του οι κ.κ. Πάγκαλος, Φραγκιαδάκης (Λασιθίου) ενώ  4ος ο κ. Νικολάου (Αθηνών)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΟ Υπάτου (Γ. Αντωνόπουλος): Καρακίτσος, Βέρτζος, Λίμα (96′ Μπουρούς), Παπαδόπουλος (61′ Χουάν Ματίας), Ροκάι, Σταγάκης, Αργυρίου, Ταυταρίδης (81′ λ. τρ. Ζέλεφ), Ατματσίδης, Ποτουρίδης, Σπηλιώτης

ΑΟ Τρίκαλα (Τίμος Καβακάς): Σεντουριόν, Σανδραβέλης (46′ Νιάρος), Παρέδες, Ντιαλόσι, Ριζογιάννης, Ευθυμίου (46′ Πέλκας), Ρεκίν, Κουσκουνάς (118΄Μπαξεβάνος), Μπαράτα, Ελευθεριάδης (63′ Κουλούρης, 91’ Νίζιτς), Χειρίτραντας

sportrikala.gr