Σοκαρισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία των Τρικάλων με την γυναίκα και τα δύο ανήλικα παιδιά της που ζούσαν μαζί με το πτώμα του 75χρονου συζύγου και πατέρα. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση που έγινε σήμερα ο θάνατός του οφείλεται σε παθολογικά αίτια καθώς δεν υπήρχαν κακώσεις ή άλλα ευρήματα που να παραπέμπουν σε κάτι άλλο. Ο συνταξιούχος καθηγητής βρισκόταν για έξι με οκτώ εβδομάδες νεκρός στο σπίτι του, με τον ιατροδικαστή Χρήστο Κραβαρίτη να σημειώνει ότι έφερε πάνω του τον καθετήρα που χρησιμοποιούσαν στον 75χρονο, λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε για χρόνια και ήταν γνωστά και στις αρχές.
Ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος επισήμανε σήμερα: «Λάβαμε ανώνυμη κλήση τον Μάρτιο του 2015, ότι η οικογένεια αυτή έχει πρόβλημα και ότι υπάρχουν θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν». Σε σχετική ερώτηση για το είδος των προβλημάτων, ο κ. Γιαννόπουλος διευκρίνισε: "παραμέληση κυρίως. Φαινόταν από την όλη συμπεριφορά των παιδιών… κυκλοφορούσαν μέχρι αργά. Συνήθως για τα παιδιά παίρνουν τηλέφωνο".
Μετά την καταγγελία λοιπόν, το «Χαμόγελο του Παιδιού» έκανε έγγραφη καταγγελία στον Εισαγγελία, προκειμένου να γίνει έρευνα. «Όπως μάθαμε, πήγαν μία φορά, μετά την καταγγελία, αλλά δεν βρήκαν κάτι μεμπτό» διευκρίνισε ο κ. Γιαννόπουλος. Σημειώνεται ότι τα δυο κορίτσια, 11 και 13 ετών, φιλοξενούνται στο Νοσοκομείο Τρικάλων, έχουν εξεταστεί από ψυχίατρο και αναμένεται η απόφαση της Εισαγγελέως για το που θα φιλοξενηθούν από εδώ και πέρα.
Θέση στο θέμα παίρνει και ο Δήμος Τρικκαίων μέσω σχετικής ανακοίνωσής του. Χαρακτηριστικά αναφέρει τα εξής:
«Από την  πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της, η νέα Δημοτική Αρχή έθεσε ως άμεση προτεραιότητα τη δημιουργία Κοινωνικών Δομών που να επιτελούν τον ρόλο τους άμεσα και ουσιαστικά.
Στο πλαίσιο αυτό, οι Κοινωνικοί Λειτουργοί επέστρεψαν στα κανονικά τους καθήκοντα, διενεργώντας και κοινωνικές έρευνες, χωρίς να απασχολούνται σε ΚΑΠΗ, σε εργασίες μη συνάδουσες με το αντικείμενό τους. Κύριος στόχος της ενέργειας αυτής, η αντιμετώπιση και ζητημάτων ψυχικής υγείας.
Για το τραγικό ζήτημα που ανέκυψε τις τελευταίες ημέρες στην πόλη των Τρικάλων, ο Δήμος Τρικκαίων κινήθηκε άμεσα, με βάση την παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Τρικάλων, ενεργοποιώντας τις υπηρεσίες της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας.
Σε σχέση και με την ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού», γίνονται γνωστά τα εξής:
1. Η εισαγγελική παραγγελία έφτασε στις 19-3-2015 στην αρμόδια υπηρεσία, η οποία απάντησε στις 23-3-2015 με ενημερωτικό σημείωμα.
2. Η κοινωνική λειτουργός πραγματοποίησε κοινωνική έρευνα και απέστειλε την έκθεσή της στις 15-4-2015.
3. Στις 21-5-2015, η Εισαγγελία ζήτησε την παρέμβαση των αρμόδιων.
4. Προχθές, (28-5-2016), η Εισαγγελία ζήτησε από τον Δήμο Τρικκαίων, τη συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για την παροχή κάθε δυνατής φροντίδας, καθώς και ψυχολογική υποστήριξη και παρακολούθηση στα δύο ανήλικα κορίτσια.
Ο Δήμος Τρικκαίων προβαίνει σε κάθε ενέργεια, προκειμένου οι δύο κοπέλες να τύχουν της δέουσας φροντίδας».