Επιστρατεύθηκε το υλικό από τις κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας για να εντοπιστούν οι δράστες της ληστείας  με θύμα μια ηλικιωμένη μέσα στο σπίτι της στον Παρακάλαμο Ιωαννίνων. Στα πλάνα είχε καταγραφεί ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου με το οποίο διέφυγαν και οι δυο από αυτούς εντοπίστηκαν στα... Τρίκαλα!

Οι δυο από τους τρεις νεαρούς Έλληνες κακοποιούς, ένας 20χρονος και ένας 19χρονος, τρύπωσαν το πρωί της Δευτέρας στο σπίτι της 87χρονης γυναίκας από μια ανασφάλιστη πόρτα και της επιτέθηκαν χτυπώντας την άγρια. Αφού την ακινητοποίησαν, άρπαξαν όσα χρήματα είχε και διέφυγαν με το Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο τους περίμενε ο 29χρονος συνεργός τους που φύλαγε τσίλιες απ' έξω.
Όμως, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων που ειδοποιήθηκαν από το θύμα ξεκίνησαν αναζητήσεις, ενώ ταυτόχρονα εξέτασαν καρέ- καρέ τα πλάνα από τις κάμερες. Έτσι, είδαν το αυτοκίνητο με τους τρεις επιβάτες να κατευθύνεται προς τα Τρίκαλα και ειδοποίησαν τους συναδέλφους τους της τοπικής Ασφάλειας, οι οποίοι κατάφεραν να το εντοπίσουν στο Κηπάκι Τρικάλων και να συλλάβουν με τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τον 29χρονο και τον 20χρονο που είχαν στην κατοχή τους μέρος από τη λεία της ληστείας.
Οι δυο νεαροί παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων κατηγορούμενοι για ληστεία, ενώ οι αστυνομικοί αναζητούν τον 19χρονο συνεργό τους τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και κατέσχεσαν το αυτοκίνητό τους ως μέσο τέλεσης εγκλήματος και διαφυγής. Η προανάκριση συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν έχουν διαπράξει και άλλες παρόμοιες ληστείες ή κοπές.
protothema.gr