Σε ευχαριστήρια επιστολή του ο απερχόμενος Αστυνομικός Διευθυντής Τρικάλων, ταξίαρχος Γεώργιος Σπηλιόπουλος αναφέρει τα εξής:

«Μετά από 35 συναπτά έτη ολοκληρώθηκε η υπηρεσία μου στο σώμα της  Ελληνικής Αστυνομίας και νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω ειλικρινώς όλους τους εν ενεργεία και εν αποστρατεία συναδέλφους μου με τους οποίους συνεργάστηκα όλα αυτά τα χρόνια, τους εκπροσώπους φορέων και αρχών, καθώς και όλους τους πολίτες οι οποίοι στάθηκαν πολύτιμοι αρωγοί μου και συμπαραστάτες στο δύσκολο καθημερινό μας έργο, ιδίως τα τρία τελευταία έτη που ανέλαβα τη Διοίκηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων.

Σε όλη αυτή την διαδρομή, που ήταν γεμάτη αναμνήσεις, άλλοτε ευχάριστες άλλοτε δυσάρεστες, πορεύτηκα με γνώμονα τον ανθρώπινο παράγοντα, την αρχή της ίσης μεταχείρισης όλων απέναντι στο νόμο, την ειλικρίνεια και την ανάληψη ευθυνών όπου απαιτήθηκε. Άλλωστε όπως αναφέρει και ο Αριστοτέλης: «Στην οργανωμένη πολιτεία κυβερνούν οι νόμοι και όχι οι άνθρωποι».

Φεύγω ικανοποιημένος και με την αίσθηση ότι κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια στην εκπλήρωση των καθηκόντων μου, το αστυνομικό έργο που παρήχθη κατά το προαναφερθέν χρονικό διάστημα ήταν τεράστιο , επεδίωκα να βρίσκομαι κοντά στους συναδέλφους μου, να τους στηρίζω στις δύσκολες στιγμές και να τους ενθαρρύνω στη συνέχιση των προσπαθειών τους για ευόδωση του δυσχερούς, αλλά απόλυτα κοινωνικού έργου μας.

Εύχομαι οι συνάδελφοι που ακολουθούν να συνεχίσουν το αστυνομικό έργο με τις ίδιες αρχές και αξίες, με σκοπό την πρόληψη  του εγκλήματος και τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για την κοινωνία.

Απέρχομαι, λοιπόν, από την ενεργή αστυνομική δράση με ήσυχη τη συνείδησή μου ότι επιτέλεσα το χρέος μου με αυταπάρνηση και αυτοθυσία.»