Έναν νεαρό αθίγγανο από την Αττική και δύο Ρουμάνες συνέλαβαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ενώ αναζητούνται άλλα δύο άτομα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε ηλικιωμένους στην περιοχή της Θεσσαλίας, υποδυόμενοι τους λογιστές, εφοριακούς ή τραπεζικούς και με πρόσχημα την τακτοποίηση οφειλών συγγενών τους. Μέχρι στιγμής εμπλέκονται σε 12 υποθέσεις απάτης στη Θεσσαλία, απ’ όπου αποκόμισαν κέρδη 19.000 ευρώ. Οι δράστες έμεναν σε δωμάτια στη Ν. Αγχίαλο, και έβγαιναν για να εντοπίσουν ηλικιωμένους με δύο αυτοκίνητα, ενώ είχαν απλώσει πλοκάμια σε διάφορες πόλεις, για να μην εντοπίζονται.
Όπως αναφέρεται από την Αστυνομία κατελήφθησαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στο Βόλο τρία άτομα και συγκεκριμένα ένας 23χρονος και δύο αλλοδαπές, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 32 και 36 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για συγκρότηση και ένταξη κατά περίπτωση σε εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση και ιεραρχία στη δομή της, με σκοπό τη διάπραξη του αδικήματος της απάτης.
Επιπλέον, η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει δύο ακόμη άνδρες, ηλικίας 47 και 31 ετών, οι οποίοι αναζητούνται για να συλληφθούν.
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μετέβαιναν με δύο οχήματα σε διάφορες πόλεις της χώρας και εντόπιζαν ηλικιωμένους, κυρίως πεζούς.
Ένας από τους δράστες, προφασιζόμενος λογιστή, εφοριακό ή τραπεζικό υπάλληλο, μετέφερε με το ένα αυτοκίνητο τους ηλικιωμένους στο σπίτι τους,
όπου τους έπειθε και του παρέδιδαν χρηματική ποσά ή τιμαλφή για δήθεν διευθέτηση οικονομικών εκκρεμοτήτων στενών συγγενικών τους προσώπων.
Όπως διαπιστώθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από  29 Μαρτίου 2016 έως 17 Μαΐου 2016 σε Βόλο, Λάρισα, Τρίκαλα και ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, τα μέλη της οργάνωσης εξαπάτησαν δώδεκα ηλικιωμένα άτομα και αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν ένα ακόμη, αποσπώντας το συνολικό χρηματικό ποσό των 19.445 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά.
Κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 1.350 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή των δραστών, το προαναφερόμενο όχημα και τρία κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, προκειμένου να εξακριβωθεί η συμμετοχή των ανωτέρω δραστών και σε παρόμοια αδικήματα σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.