Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D., Πολιτευτής

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών και οι πρωτοφανείς πλημμύρες εδημιούργησαν τεράστια προβλήματα στους κατοίκους του Νομού. Καλλιέργειες καταστράφηκαν, κτηνοτροφικές μονάδες και επιχειρήσεις μπήκαν σε περιπέτειες και κανένας δεν γνώριζε σε τι κατάσταση θα … ξημέρωνε ο Νομός μας.
Ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα ήταν οι κατολισθήσεις στην Πιαλεία, στον «Πάνω Μαχαλά» η τα λεγόμενα «Ντακέικα και Πατσουρέικα». Σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς, το έδαφος… έφυγε από την θέση του, περιουσίες έσβησαν από τον χάρτη και πολλές οικογένειες έμειναν… στον δρομο, αφού τα σπίτια τους αποτελούν πια παρελθόν γι’ αυτούς.
Η συμπαράσταση των χωριανών και η παρουσία τως Αρχών του Νομού ήταν άμεση και επαινετέα. Αυτούς τους φτωχούς κτηνοτρόφους και μικροεπαγγελματίες, που έχασαν τα σπίτια τους, το κράτος θα τους δώσει και αυτούς τα 1.000 ευρώ το μήνα για ενοίκιο που έδινε και δίνει σε Υπουργούς, βουλευτές και συμβούλους;
Η κατάσταση της περιοχής, περιβαλλοντικά, και η ψυχολογία των κατοίκων είναι τραγική. Και το λέγω αυτό, γιατί αυτήν την περιοχή την ζω από μικρό παιδί και αυτό που είδα χθες με την επίσκεψή μου εκεί, γέμισαν με πόνο την ψυχή μου τόσο για τους πληγέντες όσο και για το φυσικό περιβάλλον. Οι δρόμοι και τα μονοπάτια που μας έβγαζαν στον ωραιότατο αυτό «μαχαλά» καταστράφηκαν για πάντα.
Η πολιτεία επιβάλλεται να δώσει απλόχειρα την βοήθειά της, για να επουλώσει τα τραύματα των κατοίκων και να παρηγορήσει τα μικρά παιδιά, που δεν θα ξαναπαίξουν στην όμορφη, μέχρι πρότινος, αυτή περιοχή.
Ας περάσουν λοιπόν όλοι τους από τα λόγια στην πράξη. Οι καταστροφέντες συγχωριανοί μας περιμένουν βοήθεια.