Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D., Πολιτευτής


Kαταρρέουν καθημερινά, αφού η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Το γνωρίζουν πολύ καλά, αφού οι δημοσκοπήσεις είναι τραγικές για τους Τσίπρα – Καμμένο. Τόσο οι μυστικές όσο και οι φανερές κοινωνικές μετρήσεις, όσο κι αν απεικονίζουν τα δεδομένα μιας συγκεκτιμένης χρονικής περιόδου, παρουσιάζουν δραματικά αριθμητικά δεδομένα για την Συγκυβέρνηση της ψευτοΑριστεράς και της ψευτοΔεξιάς.
Εδώ και δύο σχεδόν χρόνια η Ν.Δ. προηγείται με διψήφιο αριθμό, ενώ η διάλυση των ΑΝ.ΕΛ. και η πρωτοφανής κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ορατή ακόμα και με …. Γυμνό μάτι. Όποια κοινωνική τάξη κι αν κοιτάξεις εκείνο που εισπράττεις είναι απογοήτευση, πικρία και μια τάση εκδίκησης,  για όσους έκλεψαν, με τα ψέμματα, την ψήφο των Ελλήνων πολιτών.
Παρά τα επιφανειακά χαμόγελα και τις ψεύτικες υποσχέσεις και αισιοδοξίες, όλα δείχνουν πως τίποτε δεν βελτιώνεται. Όλα χειροτερεύουν. Στην οικονομία κανένας δεν συμμερίζεται τις κυβερνητικές… προοπτικές. Οι διακυρήξεις των κρατούντων ξεπερνούν και την πλέον αχαλίνωτη φαντασία. Η καθαρή έξοδος είναι όνειρο… θερινής νυκτός. Η μείωση των συντάξεων και η μείωση του αφορολογήτου είναι γεγονός. Η Ελλάδα οδηγείται σε ειδικό καθεστώς προστασίας και εποπτείας από τους Δανειστές και η «καθαρή έξοδος» του Τσίπρα φαντάζει σαν την ξεθωριασμένη «κουρελού». Δεν υπάρχει εξιτήριο για την Ελληνική οικονομία από την … «Εντατική». Η θεωρία για το «τέλος των Μνημονίων» θα αποδειχθεί ένα άλλο μεγάλο ψέμα, μετά τον προσεχή Αύγουστο. Χαλαρώνουν κι άλλο τα λουριά.. των Capital Controls από τον Ιούλιο και θα μπορεί, ο φτωχός πολίτης, να κάνει ανάληψη μέχρι 5.000 μηνιαίως. Την ίδια στιγμή οι Έλληνες, στην πλειοψηφία, δεν έχουν ούτε ένα ευρώ στην τσέπη και οι μισοί πολίτες χρωστάνε τα … δάνει της… Αγγλίας στις Τράπεζες και στον Κράτος. Πόσους θα ευεργετήσει αυτό το μέτρο, που το επέβαλαν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. το 2015; Ελάχιστους γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είναι … ταπί και … ψύχραιμοι. Στις συντάξεις έρχεται… ΤΣΕΚΟΥΡΙ…!
Το θέμα των Σκοπίων περνάει από χίλια κύμματα και η μυστική διπλωματία «σπέρνει θύελλες». Η αλαζονική… αυθεντία του κόκκινου Βοναπάρτης Νίκου Κοτζιά, οδηγεί την χώρα σε ένα ανεπιθύμητο «γάμο» με τραγικές διαστάσεις. Η προεκλογική φιέστα του Τούρκου υποψηφίου για την Προεδρία της Τουρκίας ΙΝΤΖΕ, που έγινε στην Θράκη, με άδεια της Συγκυβέρνησης δείχνει πόσο στραβά… αρμενίζει το καράβι της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας.
Την ίδια στιγμή ο … μεγαλοαστός και εκπρόσωπος της πλούσιας… Αριστεράς, Γιώργος Σταθάκης, Υπουργός, που ξέχασε να δηλώσει και κάμποσα εκατομμύρια ευρώ στα πόθεν έσχες, ΚΑΙΕΙ τους πολίτες με την αισχροκέρδεια στην Βενζίνη. Η δήλωση του, «λυπάμαι τους φτωχούς» στο θέμα των καυσίμων, δείχνει το πόσο υποκριτές είναι οι Ψευτοαριστεροί των ΣΥΡΙΖΑ με την ΔΕΞΙΑ ΤΣΕΠΗ…! Σαν επιστέγασμα σ’ όλα αυτά ήρθε και το ΠΡΙΓΗΠΑΤΟ του ΚΑΜΜΕΝΟΥ να μπει το … κερασάκι στην … τούρτα της κυβέρνησης…!
Οι απρόοπτες εξελίξεις στην Ισπανία κλονίζουν την Ε.Ε. και φέρουν πιο κοντά και το τέλος της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. Σ’ όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, ψηλά στην αντζέντα τους, είναι το σενάριο των πρόωρων Εκλογών και όλα δείχνουν πως το φθινόπωρο ΔΡΑΠΕΤΕΟΥΝ, στήνοντας ΚΑΛΠΕΣ. Έτσι θα μπει ένα τέλος στο σημερινό θέατρο των Σκιών. Τώρα κατάλαβαν πως οι Έλληνες δεν έχουν όλοι… μνήμη… χρυσόψαρου…! Είναι, όμως, πολύ ΑΡΓΑ…!