Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δέχτηκε ένα ηχηρό…χαστούκι την προηγούμενη εβδομάδα από την ΕΛΣΤΑΤ και την EUROSTAT , που απέδειξαν περίτρανα ότι τα ψέματα και η μαύρη προπαγάνδα είναι πρωτόγνωρα για τα πολιτικά χρονικά της χώρας. Σχεδόν την ώρα που ο πρωθυπουργός , με Λουδοβίκειο ύφος , έλεγε , πως η λιτότητα σταμάτησε και μπήκαμε σε εποχή ανάκαμψης και ανάπτυξης , οι δύο αυτοί οργανισμοί έδωσαν στη δημοσιότητα στοιχεία τρομερά , που τόνιζαν πως η χώρα μας έχει ύφεση 1,1%.
Δεν υπάρχει πιο μεγάλο στραπατσάρισμα από αυτό. Τα επίσημα στοιχεία διαλύουν τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς περί ανάπτυξης. Η οικονομία…βουλιάζει στην ΎΦΕΣΗ και η μείωση του ΑΕΠ είναι αρνητικό ρεκόρ στην Ευροζώνη. Η κοινωνία καθημερινά…βομβαρδίζεται από ψεύτικες και αντιλαϊκές υποσχέσεις , χωρίς κανένα αντίκρισμα και χωρίς να αισθάνεται ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ.
Οι Τσίπρας-Καμμένος , που βολεύτηκαν στην εξουσία και τακτοποίησαν τις οικογένειες των κομματικών εγκαθέτων , με παχυλούς μισθούς , που έκαναν το κράτος δικό τους φέουδο και που δεν τήρησαν σχεδόν τίποτε από τις προεκλογικές εξαγγελίες , ευαγγελίζονται ανάπτυξη , σε μια χώρα , που πνέει τα λοίσθια και που όλα δείχνουν , πως η οικονομία είναι σε υφεσιακή πορεία.
Στις 6 Φεβρουαρίου του 2017 ο Τσίπρας ανήγγειλε στον λαό πως «η ελληνική οικονομία άλλαξε σελίδα». Επίσης στις 6 Μαρτίου 2017 τόνισε πως «μπήκαμε σε περίοδο ανάπτυξης». Όλα αυτά ήταν ψέματα γιατί τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της EUROSTAT αποδεικνύουν το αντίθετο. Η συγκυβέρνηση κινείται σε μια επίπλαστη πραγματικότητα και τα γεγονότα αυτά πάγωσαν το Μαξίμου και έδειξαν το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στον Τσακαλώτο και στον Τσίπρα.
Οι αντιδράσεις όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης ήταν καταλυτικές. Έτσι το Μαξίμου προσπάθησε να αλλάξει την πολιτική ατζέντα παίζοντας το χαρτί της συνταγματικής αναθεώρησης. Αυτοί που δεν σέβονται το παρόν σύνταγμα , αυτοί που ψήφισαν για να μην πληρώσουν φόρο αλληλεγγύης , αυτοί που παίζουν…θέατρο για να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες , από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν , θέλουν να φτιάξουν νέο σύνταγμα κομμένο και ραμμένο στις ιδεοληψίες τους , βάζοντας ταυτόχρονα οριστική ταφόπλακα στη χώρα μας.
Τα στοιχεία για την «διαρροή εγκεφάλων» από την Ελλάδα την περίοδο 2008-2016 σοκάρουν. Έγιναν οικονομικοί μετανάστες 450.000 Έλληνες και η Ευρώπη του Βορρά , κυρίως Γερμανία και Αγγλία , κέρδισαν από τους Έλληνες επιστήμονες 50 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτά τα στοιχεία αναφέρθηκαν στην πρόσφατη ημερίδα του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Η Ελλάδα δείχνει ότι είναι μια χώρα που γερνάει με μεγάλη ταχύτητα. Η «διαρροή εγκεφάλων» γιατρών , δικηγόρων , μηχανικών , οικονομολόγων και ερευνητών είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Η χώρα μας πληρώνει τη μεγάλη λεηλασία του δημοσίου χρήματος , την ανικανότητα της σημερινής κυβέρνησης και την έλλειψη της επαφής με την καθημερινότητα.
Μιλούν για ανάπτυξη τη στιγμή που στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης τους ασθενείς τους κουβαλάνε με τα χέρια , μιας και δε δουλεύουν τα ασανσέρ εδώ και 3-4 μήνες. Την ίδια στιγμή μιλούν για ανάπτυξη , ενώ οι κοινωνικές δομές , που βοηθούν τους νεόπτωχους , κλείνουν η μια μετά την άλλη εξαιτίας της αδιαφορίας των κυβερνώντων. Μιλούν για ανάπτυξη την ώρα που οι μισοί Έλληνες και οι 3 στους 5 επαγγελματίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην αβάσταχτη φορολογία. Μιλούν για ανάπτυξη αυτοί που ψήφισαν νόμο για να μην πληρώνουν φόρο αλληλεγγύης και φυσικά δεν ντρέπονται. Ανάπτυξη με κοινωνία χρεοκοπημένη , απογοητευμένη και χωρίς καλή ψυχολογία δεν έρχεται ποτέ.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία ενώ οι ΑΝΕΛ μένουν εκτός Βουλής. Κανένας δεν γνωρίζει , βέβαια , εάν έχουν ανανεώσει τα διαβατήριά τους. Για ένα πράγμα πρέπει να είναι σίγουροι πως θα έρθει η στιγμή που θα βαδίζουν στους δρόμους και θα φοβούνται τον ίσκιο τους , για τα οικονομικά και κοινωνικά εγκλήματα σε βάρος των Ελλήνων. Η ίδρυση σχολείων ειδικά για τους κίναιδους και τις λεσβίες δείχνει την κατάντια της κυβέρνησης. Δυστυχώς , η αποξένωση από τα Ελληνοχριστιανικά ιδεώδη και τις πατροπαράδοτες αξίες οδηγούν στην καταστροφή.
Όλα δείχνουν πως νομοτελειακά η σημερινή κυβέρνηση σύντομα θα είναι παρελθόν. Εκείνο που απασχολεί την κοινωνία είναι το εάν η Νέα Δημοκρατία έχει βάλει μυαλό και δεν θα επαναλάβει τα σφάλματα του παρελθόντος. Όλοι δε ας γνωρίζουν πως ο λαός εκδικείται και τιμωρεί και ότι η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο…!
Κώστας Πατέρας, Πολιτευτής