100 χρόνια κλείνουν από το πραξικόπημα των μπολσεβίκων τον Οκτ. 1917 στην Αγία Πετρούπολη, το οποίο οι απανταχού κομμουνιστές ονομάζουν Οχτωβριανή Επανάσταση και νομίζω οτι η Ιστορία μας υποχρεώνει να αναψηλαφήσουμε έστω εν τάχει και τα γεγονότα και τα αποτελέσματά τους.
Ο ατυχής για την Ρωσία Μεγάλος Πόλεμος 1914-1917 εναντίον της Γερμανίας έφερε βαρύτατες απώλειες και πείνα στην Ρωσία. Εφερε επίσης και πτώση των παραδοσιακών αξιών, μια εκ των κυριοτάτων ήταν και η πίστη στον Τσάρο, χαρακτηριστικό των σλαβικών και εν γένει των ασιατικών λαών, η ψυχή και η νοοτροπία των οποίων αποδέχεται την απόλυτη δεσποτεία ως κάτι το φυσικό.
Αποτέλεσμα, τον Μάρτιο 1917 ξεσπά μια γνήσια αντι-τσαρική επανάσταση στην οποία οι κομμουνιστές δεν έλαβαν μέρος, θεωρώντας οτι ήταν...ανώριμη. Κατά την επανάσταση όμως αυτή πράγματι παραιτήθηκε ο Τσάρος Νικόλαος Β' και σχηματίσθηκε φιλελεύθερη προσωρινή κυβέρνηση στην Ρωσία για πρώτη φορά στην Ιστορία της. Πήρε αρκετά φιλελεύθερα μέτρα πλην όμως δεν έκανε αναδιανομή της γης και δεν συνήψε ειρήνη με την Γερμανία ούτε η κυβέρνηση Λβοφ, ούτε η κυβέρνηση Κερένσκυ του Ιουλίου 1917, θεωρώντας οι ανόητοι οτι η Ρωσία χρειαζόταν μια νίκη.
Τον Οκτώβριο 1917 κομμουνιστές του Λένιν καταλαμβάνουν τα δημόσια κτίρια της Πετρούπολης πραξικοπηματικά και εξίσου πραξικοπηματικά ανατρέπουν την σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση Κερένσκυ, ο οποίος εξορίστηκε. Ο Λένιν, ο οποίος ήλθε στην Ρωσία με σφραγισμένο τραίνο από την Ελβετία μέσω Γερμανίας υποσχέθηκε άμεση ειρήνη. Η ειρωνεία είναι οτι ο Γερμανός Αυτοκράτωρ Γουλιέλμος φυγάδευσε τον κομμουνιστή επαναστάτη στην εχθρική Ρωσία με μεγάλη απροθυμία και προφητεύοντας οτι η φυγάδευση αυτή ήταν κάτι για το οποίο η Γερμανία θα το μετάνοιωνε αργότερα πικρά. Δεν πίστευε όμως οτι ο Λένιν θα κατόρθωνε να πάρει την εξουσία. Πίστευε όμως και ορθώς οτι θα ανάγκαζε τους Ρώσους ηγέτες να συνάψουν ειρήνη.
Στις πρώτες και μόνες ελεύθερες εκλογές της Ρωσίας του Οκτωβρίου το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Τσέρνοφ πήρε 40% και το Κομμουνιστικό του Λένιν 24%. Πλην όμως ήταν αργά για την Δημοκρατία στην Ρωσία. Τον Ιανουάριο 1918 ο Λένιν έχων την απαραίτητη στρατιωτική δύναμη καταργεί την Βουλή, εξοντώνει την αντιπολίτευση, κλείνει ειρήνη με την Γερμανία για να έχει τα χέρια λυμένα στο εσωτερικό και ξεκινά μια δικτατορία που έμελε να διαρκέσει 70 χρόνια.
Το να εξιστορεί κανείς τα αμαρτήματα, τα εγκλήματα και να αναδεικνύει τα άθλια αποτελέσματα του Κομμουνισμού τώρα που είναι σε όλον τον κόσμο γνωστά και ακόμη και στην πάντα αριστερίζουσα Ελλάδα αναγνωρίζονται, είναι σαν να ψαρεύει σε βαρέλι. Ο κόσμος άφησε πίσω του τον κομμουνισμό γι'αυτό και όσοι απέμειναν κομμουνιστές στην πραγματικότητα μισούν το σύστημα και την κοινωνία που τους άφησε πίσω. Η ευημερία που υποσχέθηκαν μετατράπηκε σε ουρές για ένα κομμάτι ψωμί , όσο για την κοινωνική απελευθέρωση, αυτή ήταν τόση που... ούτε διαβατήριο για να ταξιδεύσουν δεν είχαν. Ο κομμουνισμός μετέτρεψε σε απέραντη φυλακή τις χώρες και τις κοινωνίες όπου επικράτησε και τόση εχθρότητα προκάλεσε,ώστε σε πολλά μέρη είναι απλώς εκτός νόμου και μόνο στην δημοκρατική Δύση επιζεί με κάποια μονοψήφια ποσοστά. Αποτελεί όμως ακόμη κίνδυνο η ιδεολογική κληρονομιά του, διότι ο μαρξισμός εμπνέει ακόμη τρομοκράτες και αναρχικούς και γενικά όλους τους αποτυχημένους της ζωής που εκδικούνται την κοινωνία καταστρέφοντας δημόσια και ιδιωτική περιουσία.
Ο γράφων ονομάζει την κομμουνιστική εμπειρία ως την μεγαλύτερη απάτη της Ιστορίας. Αποτελεί δείγμα πολιτιστικής και πνευματικής καθυστέρησης και πλήρους άγνοιας  να υποστηρίζει κανείς αυτό το ολοκληρωτικό κόμμα( αυτό δεν ισχύει φυσικά για τους επαγγελματίες κομμουνιστές, οι οποίοι απλώς εκμεταλλεύονται τους αφελείς). Όσο για το εγχώριο ΚΚΕ ακόμη χρωστάει μια συγγνώμη για τον εμφύλιο πόλεμο και το παιδομάζωμα και αλλαγή του καταστατικού του,ούτως ώστε να τερματισθεί πραγματικά ο πόλεμος αυτός. Κατά τα άλλα οι κοινωνίες πηγαίνουν μπροστά μια χαρά και χωρίς αυτούς.
Ιωάννης Ξηρός
Ταξίαρχος ε.α.