Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D., Πολιτευτής Τρικάλων

Δύσκολα χρόνια ήρθαν, για την πατρίδα μας, εδώ και μια δεκαετία. Η οικονομική κατάρρευση δημιούργησε πολλές παράπλευρες καταστροφές, που βύθισαν την κοινωνία σε απόγνωση.
Η χώρα μας έγινε «πειραματόζωο» απ’ αυτούς που υποτίθεται ότι είναι αλληλέγγυοι και φίλοι μας.
Μας έβαλαν στα Μνημόνια και μας γύρισαν πολλές δεκαετίες πίσω. Εφάρμοσαν δήθεν μεταρρυθμίσεις, με λανθασμένη στοιχεία και υλοποίησαν προγράμματα που μας έφεραν πολλά δεινά.
Ο «Εφιάλτης», που ξεκίνησε το 2010 για τους Έλληνες, δυστυχώς συνεχίζεται και σήμερα.
Είναι γεγονός, πως η νέα Κυβέρνηση της Ν.Δ. ξεκίνησε πολύ καλά και ο πρωθυπουργός «πατάει γερά».
Η τελευταία δημοσκόπηση της MARCείναι αψευδής μάρτυρας, για το ότι η κοινωνία βλέπει … φως στο … τούνελ …!
Η Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου είναι στο 42,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 24,8%. Το 68,2% των Ελλήνων πιστεύει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι καλύτερος πρωθυπουργός από τον Τσίπρα. Το 81,4% λέγει πως η σημερινή Κυβέρνηση θα υλοποιήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις.
Ενώ η Ελλάδα φαίνεται πως άλλαξε οικονομικά, αφού δανείζεται σχεδόν με μηδενικό επιτόκιο, τα προβλήματα, όμως, δεν σταματούν.
Ο μεγάλος πονοκέφαλος για την Ελλάδα είναι η Μετανάστευση, τις ροές της οποίας, έχει εργαλειοποιήσει η Τουρκία και εκβιάζει τους πάντες.
Δυστυχώς, αυτό το μεταναστευτικό κύμα, ήρθε για να … μείνει, αφού η Ε.Ε. … σφυρίζει αδιάφορα και αφήνει την φτωχή πατρίδα μας να παλέψει μόνη της.
Οι καθημερινές λεκτικές τοποθετήσεις του Ερντογάν για το Αιγαίο και την Κύπρο, έχουν μετατραπεί σε μόνιμο εφιάλτη.
Όλοι γνωρίζουν τους κινδύνους που περιτριγυρίζουν την χώρα μας και αγωνιούν ακόμη και για την … Βαλκανική σκακιέρα με Ζάεφ και Ράμα, δηλαδή με τους Σκοπιανούς και τους Αλβανούς.
Οι προκλήσεις είναι μεγάλες και οι αλλαγές στην Μέση Ανατολή, μπορεί να φέρουν ανάλογες κινήσεις και στα Βαλκάνια.
Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. θα χρειασθεί, στον τομέα αυτό, να πάρει δύσκολες αποφάσεις και να είναι προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο.
Η αναξιοπιστία των Αμερικανών και η αδιαφορία της Ευρώπης βαραίνει πολύ στο θέμα της εξωτερικής μας πολιτικής.
Ενδεχομένως, να ‘μαστε και τελείως μόνοι, εάν χρειασθεί να υπερασπίσουμε την ακεραιότητα της πατρίδας μας.
Πάντως η όλη κατάσταση θυμίζει «σταυρόλεξο για δυνατούς παίκτες» και ένα παρήγορο στοιχείο είναι ότι οι Έλληνες φαίνονται ενωμένοι.
Ο πρωθυπουργός προετοιμάζεται πολύ καλά, ώστε «ο Εφιάλτης» να μετατραπεί σε μεγάλη ευκαιρία, για οικονομικό και κοινωνικό θαύμα.
Μακάρι …!