Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε το πόθεν έσχες των Ελλήνων Βουλευτών από το 2016 - 2018.

Πάνος Καμμένος, Έλενα Κουντουρά, Γιώργος Σταθάκης, Γιάννης Παπαδημούλης εμφανίζονται να έχουν στην κατοχή τους εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και ορισμένοι από αυτούς να χρωστούν σε οφειλές δανείων πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ. Ακόμη και ο Πρωθυπουργός της χώρας χρωστάει 400 χιλιάδες ευρώ σε τράπεζες.

Είναι εντυπωσιακό πως ο επικεφαλής του Μέρα25 έχει καταθέσεις σε Ελβετική τράπεζα που αγγίζουν τα 400 χιλιάδες ευρώ. Τώρα βέβαια αν βγαίναμε από το ευρώ ο. κ. Βαρουφάκης δεν θα είχε μεγάλο πρόβλημα να συνεχίσει τη ζωή του...οι υπόλοιπο θα τρώγαμε παντεσπάνι. Είναι εύκολο να το παίζεις ιδεολογικά αριστερός και να αναφέρεσαι με τον όρο χρεοδουλοπαροικια όταν έχεις τα λεφτά σου εκτός Ελλάδας. Νόμιμα ναι...Ηθικό όμως...;;

Και φτάνουμε στο πόθεν έσχες του κ. Θεοδωράκη Σταύρου: Κανένα δάνειο, μηδέν χρήματα εκτός Ελλάδας και με χασούρα από την στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά με τη πολιτική.

Πριν μερικές ημέρες ανακοίνωσε πως την κρατική χρηματοδότηση του Ποταμιού θα την μεταφέρει εξ ολοκλήρου στο ΕΚΠΑ για την στήριξη νέων επιστημών και την αντιμετώπιση του Brain Drain. 500 χιλιάρικα ζεστά, ζεστά. Θα μπορούσε να τα κρατήσει, να πέφτει κάθε μήνα ο μισθουλάκος, να κρατήσει όλα τα προνόμια που έχουν οι εξωκοινοβουλευτικοί αρχηγοί και κόμματα και να κάνει τη ζωάρα του, να κρατούσε, όλους τους υπαλλήλους και όλοι μαζί να κωλοβαράνε με λεφτά του Ελληνικού Δημοσίου. Σαν αυτό που κάνουν στην Ένωση Κεντρώων, αυτό που κάνουν στο ΛΑΟΣ και σε κόμματα που δεν κατάφεραν να μπουν ξανά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Όμως Το Ποτάμι δεν προτίμησε να ακολουθήσει τη πεπατημένη Ελληνική νοοτροπία που διακατέχει συθέμελα το Ελληνικό πολιτικό σύστημα.

Αυτή ήταν και η αρχική ιδέα της δημιουργίας του, να μπολιάσει το Ελληνικό πολιτικό σύστημα με αξίες. Ξέρω ξέρω θα πείτε πολλά για τα λάθη του, τις αστοχίες του, τον πολιτικό ναρκισσισμό κτλ κτλ. Μεταξύ μας πάντως να ασκούμε κριτική εμείς που είμαστε πάντα εκεί οκ, αλλά να ασκούν κριτική όσοι έφυγαν πρώτοι...έλα κάντε μας τη χάρη σας παρακαλώ...

- Οι ακραίοι των πρόθυμων δανειστών
- παιδιά του Μπόμπολα
- Πουλημένοι Προδότες της Πατρίδας

και άλλα τέτοια ακούγαμε τα προηγούμενα χρόνια. Μια ερώτηση εκτός θέματος να θέσω: Τελικά τις Πρέσπες της ακύρωσε η δεξιά ή τίποτα παιδιά;;; (ΜΙΑ ΚΩΛΟΤΟΎΜΠΑ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ, ΚΑΙ ΠΟΥ'ΣΤΕ ΑΚΟΜΗ}

Στο θέμα μας όμως:

500 χιλιάρικα ζεστά και μετρητά Έλληνα θα δώσει Το Ποτάμι στο ΕΚΠΑ για να στηρίξει νέα παιδιά που θέλουν να μείνουν και να παλέψουν εδώ, νιώστε λίγο μήπως και τα πάμε καλύτερα στο μέλλον..

Το Ποτάμι κλείνει την πολιτική του δράση με τον καλύτερο τρόπο στη σύγχρονη πολιτική ιστορία, δίνοντας την χρηματοδότησή του και δεν ακούστηκε ούτε κιχ από κανένα κανάλι. Γιατί άραγε? Μάλλον δεν πουλάνε οι αγαθές προθέσεις. Ακόμη και τώρα ίσως πείτε σιγά τη έκανε, ε κάντε το και εσείς να σας δούμε μετά, να σας πούμε μπράβο, το κάνετε;; δύσκολο, γιατί τζάμπα μάγκες σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο υπάρχουν πολλοί, γκώσαμε παιδιά..γκώσαμε που λένε και στο χωριό μου το Βαθύρεμμα.

*Για να προλάβω τους κακοπροαίρετους, δεν υπήρξα ποτέ επαγγελματικό στέλεχος στο Ποτάμι, ούτε με πληρώνουν για να γράφω τις σκέψεις μου, μικρά τα Τρίκαλα γνωριζόμαστε.

Αυτά και καλή τύχη σε όλους μας._

Παναγιώτης Πιλάτος