Πρωτοφανείς πολιτικές και οικονομικές καταστάσεις ζούμε τον τελευταίο καιρό. Το σκηνικό αυτό θυμίζει λίγο-πολύ το καλοκαίρι του 2015 , που η έξοδός μας από το Ευρώ , παίζονταν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου. Τότε την καταστροφή την αποφύγαμε , αφού υπέγραψε η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου , το βάρβαρο 3ο μνημόνιο , που φυσικά το πλήρωσαν οι αθώοι πολίτες.
Εκείνες οι σκηνές αλλοφροσύνης παίζονται και τώρα με τους ίδιους πρωταγωνιστές , που πειραματίζονται στην ψυχή και το σώμα του λαού μας. Τα παιχνίδια και το πολιτικό…αλαλούμ είναι σε πλήρη εξέλιξη. Η διαφωνία μεταξύ ΔΝΤ και Σοϊμπλε , η συμμετοχή ή μη του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας , η παρέμβαση Νταϊσελμπλουμ , η υποτακτική συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης , όλα αυτά μοιάζουν σαν το κουτί της Πανδώρας.
Κανένας δεν γνωρίζει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Τα σενάρια που παίζονται είναι δύο: ή δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα ή εκλογές. Η οξεία επίθεση του Τσίπρα προς το ΔΝΤ , δείχνει πως επιδιώκει συμβιβαστική πολιτική λύση με την ΕΕ με ένα τεράστιο κόστος που φτάνει τα 3,6 δις. ευρώ. Οι κόκκινες γραμμές θα γίνουν…ροζ και οι επιθέσεις προς την αντιπολίτευση δείχνουν τη δύσκολη θέση της κυβέρνησης. Μέσα σε δύο χρόνια έχασε τη στήριξη του λαού και έφερε φοροκαταιγίδα με πρωτοφανή μέτρα.
Οι σχέσεις των υποτακτικών , μέχρι χτες , βουλευτών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αρχίζουν να κλονίζονται και το σκηνικό της απώλειας της…δεδηλωμένης βγαίνει από την αφάνεια στην επιφάνεια. Η επίθεση των «53» βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στον Ευκλείδη Τσακαλώτο , το άδειασμα του Κώστα Κατσίκη από τους ΑΝΕΛ , για το θέμα παροχής ιθαγένειας στα παιδιά των λαθρομεταναστών , φανερώνουν τα ρήγματα μέσα στα κόμματα της ΑριστεροΔεξιάς κυβέρνησης.
Η «βόμβα» του Φίλη στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Πάνου Καμμένου ήταν το κερασάκι στην τούρτα της διαφωνίας των κυβερνώντων. Τέλος , στην πρόταση του Φίλη για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ «έστω και αν βρωμάει» , η Φώφη Γενηματά απάντησε με το ότι «ο πολιτικός κυνισμός του Τσίπρα δε θα τον σώσει». Ο Εμ-φίλη-ος στον ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατεί. «Όμορφος κόσμος ηθικός αγγελικά πλασμένος».
Ο προσκυνημένος Τσίπρας κατά την άποψη του Μίκη Θεοδωράκη , μιλάει για υποταγή του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Σοϊμπλε , τη στιγμή που ο δεύτερος πρόκειται να συναντήσει την Άνγκελα Μέρκελ στη Γερμανία βάζοντας στο τραπέζι την εξαθλίωση του λαού μας και τον τρόπο με τον οποίον μπορεί να ξεπεραστεί η κρίση και να επανιδρυθεί το κοινωνικό κράτος.
Το «ανέκδοτο» ότι οι Τσίπρας-Καμμένος αγωνίζονται για τα συμφέροντα των πολλών και των φτωχών δεν το πιστεύει πλέον κανένας. Αυτοί έφεραν τη νέα τάξη πραγμάτων , αυτοί δημιούργησαν τα golden boys με τους παχυλούς μισθούς και αυτοί κομματικοποίησαν το κράτος. Ο διευθυντής του ΑΕΠΙ έπαιρνε 52.000 Ευρώ το μήνα…!
Πάντως , η πλήρης ασυμφωνία μεταξύ λόγων και έργων των Τσίπρα-Καμμένου θα τους οδηγήσει στο να δώσουν «γην και ύδωρ» προκειμένου να μείνουν στην εξουσία. Το πιο πιθανό είναι να ακούσουμε το «Τσακαλώτο δώσ’τα όλα» κατά το «Τσοβόλα δώσ’τα όλα». Τις εκλογές όμως τότε το ΠΑΣΟΚ τις έχασε πανηγυρικά , όπως θα τις χάσουν νομοτελειακά και οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο λαός τους έβγαλε από αντίδραση προς τα παλιό καθεστώς. Αυτοί τον εξαπάτησαν και τον πούλησαν , γι’αυτό και θα τους τιμωρήσει.
Κώστας Πατέρας, πολιτευτής