Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D.Ed, M. Ed, P.H.D. Πολιτευτής Τρικάλων


Είμαστε σχεδόν 8 χρόνια στο κρεβάτι του σύγχρονου Προκρούστη , που λέγεται μνημόνιο. Πριν ξεσπάσει η θύελλα της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής , στην πατρίδα μας περνούσαμε καλά. Βέβαια τα οικονομικά μας…πόδια , ήταν… ξύλινα και φυσικά τη βγάζαμε με τα δανεικά χρήματα των αγορών. Ήταν κοινό μυστικό , πως γινόταν μεγάλο… πλιάτσικο και το δημόσιο χρήμα , αντί να πηγαίνει στην Παραγωγή , στην Ανάπτυξη και στον Κοινωνικό Ιστό , πήγαινε στις τσέπες των Πολιτικών και των ανθρώπων της Διαπλοκής και της Διαφθοράς.
Το μεγάλο χρέος ήταν τα τοξικά μας ομόλογα , που είχαν οι Γερμανικές και οι Γαλλικές τράπεζες , ύψους περίπου 200 δις ευρώ. Πρωθυπουργός ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου με κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Τότε αντί , ο μοιραίος αυτός πολιτικός , να πει στους δανειστές ευρωπαίους ή μειώνετε το χρέος ή χρεοκοπεί η Ελλάδα , και να υποστούν τη ζημιά οι Γαλλικές και Γερμανικές τράπεζες , έφερε το ΔΝΤ , για να σώσει την πατρίδα μας. Μάλιστα ο τότε υπουργός οικονομικών έβγαινε στα ΜΜΕ και διατυμπάνιζε πως το 2011 θα βγούμε στις αγορές. Η ΕΕ , τότε , δεν ήταν καθόλου έτοιμη να αντιμετωπίσει μια χρεοκοπία χώρας-μέλους της και φυσικά θα μπορούσε να συμβιβαστεί με τις ελληνικές θέσεις , προκειμένου να μην αρχίσει το… ξήλωμα του…πουλόβερ της ΕΕ.
Έτσι βρήκαν την ευκαιρία τα Αρπακτικά και οι Τοκογλύφοι , αφενός να σιγουρέψουν τα χρήματα , που μας δάνεισαν , και αφετέρου να χρεοκοπήσουν το Κράτος , την Κοινωνία και τους Έλληνες. Με αυτόν τον τρόπο δημιούργησαν τα Μνημόνια , τα Προαπαιτούμενα , τις Μεταρρυθμίσεις και μετέτρεψαν την Ελλάδα σε αποικία των δανειστών. Αντί να πάρουν πίσω τα κλεμμένα από όσους λεηλάτησαν το δημόσιο χρήμα , οι κυβερνήσεις προτίμησαν να βάλουν δυσβάσταχτους φόρους , κόβοντας μισθούς , συντάξεις και επιδόματα και κάνοντας ανίερους συμβιβασμούς. Έτσι έβαλαν στον…γύψο 10 εκατομμύρια ανθρώπους.
Μετά από τόσα χρόνια μνημονίων , οι Άρχοντες των Βρυξελλών και της ΕΕ , άρχισαν , ξαφνικά , να λένε αυτό που όλοι οι Έλληνες έλεγαν δηλαδή ότι πληρώνουμε αμαρτίες των Κλεφτών , των Τραπεζιτών και των Τραπεζών. Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωζώνης , και εκλεκτός του Σοϊμπλε , Νταϊσελμπλουμ , έκανε χτες μια κυνική ομολογία. Τι είπε; Αυτό που γνώριζαν οι πάντες. Τόνισε ότι «χρησιμοποιήσαμε τα χρήματα των φορολογουμένων με λάθος τρόπο , για να σώσουμε τις ΤΡΑΠΕΖΕΣ». Έτσι κατέστρεψαν έναν υπερήφανο λαό που έδωσε τα φώτα του Πολιτισμού και της Δημοκρατίας σε ολόκληρο τον κόσμο. Δυστυχώς την …παρτίδα δεν την έσωσαν οι ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών , τις οποίες πλήρωσαν πολύ ακριβά οι Έλληνες πολίτες.
Με αυτόν τον τρόπο ο Λαός έφτασε στο σημείο να φέρει στην εξουσία δύο πολύ επικίνδυνα πολιτικά μορφώματα τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Όλη η πολιτική τους διαδρομή μέχρι σήμερα είναι Ψέμα και μόνο Ψέμα. Αντί να…σχίσουν τα μνημόνια έφεραν νέα. Αντί να αντιπαραταχθούν στους…αυτοκράτορες των Βρυξελλών τους προσκύνησαν. Αντί να πολεμήσουν , όπως έλεγαν , τους «φονιάδες των λαών» δηλαδή τους Αμερικανούς , τους φίλησαν το χέρι , με βαθιά υπόκλιση.
Ψήφισαν με χέρια και με…πόδια νόμους , για να ευνοήσουν τις εγκληματικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Μεγάλο παράδειγμα ο…περίφημος νόμος Παρασκευόπουλου , υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ , που άνοιξε τις πόρτες των φυλακών και έβγαλε έξω στην κοινωνία τους φονιάδες έντιμων και ευυπόληπτων πολιτών της χώρας μας και ξένων διπλωματών. Έτσι βιαστές γυναικών , εγκληματίες , στυγεροί δολοφόνοι , σεσημασμένοι κακοποιοί και ισοβίτες αποφυλακίστηκαν. Σάλος με την περίπτωση Κουφοντίνα , που βγήκε άνετος και ωραίος από τις φυλακές Κορυδαλλού , έχοντας το σακάκι στον ώμο. Η αποφυλάκιση τέτοιων εγκληματιών δεν είναι προσβολή στη μνήμη των νεκρών; Ο Κουφοντίνας έπρεπε να δει την οικογένειά του. Ο Παύλος Μπακογιάννης , ο ωραίος αυτός άνθρωπος , και τα άλλα θύματα της εγκληματικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη πότε θα ξαναδούν τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους;
Σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις τόσο από τον πολιτικό κόσμο της χώρας μας όσο και από τις ΗΠΑ , Αγγλία , Τουρκία και ΕΕ. Η κίνηση αυτή , που έγινε με την ανοχή του πρωθυπουργού , αμαυρώνει πολύ περισσότερο την εικόνα της συγκυβέρνησης και έγινε για να ικανοποιηθούν οι εξτρεμιστικές Συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως το ότι στην ομάδα υποδοχής του εγκληματία Κουφοντίνα ήταν και ο Γιώργος Βούτσης , υιός του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων , Νίκου Βούτση , λέει πολλά.
Όλα φανερώνουν πως ο νόμος Παρασκευόπουλου που ο ίδιος ζήτησε , πολύ αργά , να καταργηθεί , το Καμμένος-gate στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η έξοδος από τον Κορυδαλλό εγκληματιών και βαρυποινιτών είναι το…κύκνειο άσμα των Τσίπρα-Καμμένου. Το 2018 είναι έτος Εκλογών και Αλλαγής Πολιτικής Σελίδας. Όσοι εγκληματίες και ισοβίτες πρόλαβαν ή θα προλάβουν να αποφυλακιστούν θα είναι τυχεροί , γιατί μετά θα ισχύσει αυτό που έλεγαν οι Ρωμαίοι «σκληρός νόμος αλλά νόμος» και αυτό που είπε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής «όταν λέμε ισόβια εννοούμε ισόβια».