Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D., Πολιτευτής Τρικάλων

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που σχεδόν επί 4 χρόνια στηρίχτηκε σθεναρά από τους ΑΝΕΛ, του Πάνου Καμμένου, το 2015, το πρώτο εξάμηνο, έκανε μια επιλογή, που είναι ομολογημένη από τους εμπνευστές της και η οποία επιλογή οδήγησε τη χώρα στα πρόθυρα της απόλυτης χρεοκοπίας.
Ο Τσίπρας τότε υποχρεώθηκε σε μια άτακτη υποχώρηση και από το «θα σχίσουμε τα μνημόνια» πέρασε, κυριολεκτικά, τσακισμένος στην αποδοχή του σκληρότερου προγράμματος, με τα υπερμεγέθη και πρωτοφανή πλεονάσματα του 3,5%, μέχρι το 2022. Ταυτόχρονα φόρτωσε στις πλάτες του λαού υπερβολικές περικοπές δαπανών και δυσβάσταχτους φόρους, αφού φυσικά διέλυσε το «κοινωνικό κράτος».
Το «υπερμνημόνιο», Τσίπρα-Καμμένου, καθήλωσε κυριολεκτικά την Οικονομία, έδιωξε τις επενδύσεις, συνέβαλε στην οικονομική μετανάστευση 600.000 νέων ανθρώπων, που ήταν άριστοι επιστήμονες και τεχνικοί και ανάγκασε τους πολίτες να ζουν με επιδόματα. Η μικρομεσαία τάξη εξαφανίστηκε και η ελληνική αγορά έγινε «κρανίου τόπος».
Με δική τους επιλογή οι Συριζαίοι ξεπέρασαν και το πλεόνασμα Σαμαρά-Στουρνάρα, που το είχαν καταγγείλει προεκλογικά ως καταστροφικό. Το τραγικό δε είναι, πως ακόμη και σήμερα, κατηγορούν τον Νεοφιλελευθερισμό, που εφάρμοσε την υπερφορολόγηση και τη συρρίκνωση των δαπανών και των επενδύσεων, ενώ αυτοί έχουν ξεπεράσει κατά πολύ αυτή την πολιτική.
Αυτό ήταν μεγάλο λάθος και ένας πρωθυπουργός δεν μπορεί να πετύχει, όταν, όπως ο ίδιος δήλωσε, ζούσε με «αυταπάτες», για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.
Τώρα, που… έστηψαν τους πολίτες με την υπερφορολόγηση, τώρα, που νεκρώθηκε η αγορά, τώρα, που οι Έλληνες είναι πλέον δυστυχισμένοι, τώρα σκέφτονται να αναθεωρήσουν τον ερχόμενο Ιούνιο τον προϋπολογισμό του 2019 και να κάνουν ένα προεκλογικό «μποναμά» με ελαφρύνσεις στον ΕΝΦΙΑ, τον οποίο προεκλογικά έλεγαν πως θα τον καταργήσουν και στον ΦΠΑ.
Επίσης σκέφτονται να δώσουν ένα νέο επίδομα τύπου ψευδοσύνταξης. Η γραμμή του πανικόβλητου Μαξίμου είναι «Ευκλείδη Τσακαλώτο, δώσ’τα όλα».
Αυτά που υπολογίζουν να δώσουν είναι ψίχουλα και… αντίδωρο, για τους κατεστραμμένους πολίτες και φυσικά είναι προεκλογικά ψευδοπαροχές. Εάν ενδιαφέρονταν για το λαό, γιατί τότε επί σχεδόν 5 χρόνια τον… ξεζούμισαν φορολογικά;
Μετά την αφαίμαξη… τρέχουν για παροχές. Αυτό γίνεται, γιατί οι δημοσκοπήσεις λένε πως θα ΠΑΝΕ…ΑΚΛΑΥΤΟΙ τον Οκτώβριο.
Τα εγκλήματα στη ΔΕΗ, η συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη, με την καθεστωτική νοοτροπία, που διεκπεραιώνει χωρίς ενδοιασμούς, κάθε βρώμικη επίθεση σε Δικαστές, σε Δημοσιογράφους και σε άτομα με Ειδικές Ικανότητες, και που εμπεριέχει όλα τα χαρακτηριστικά των κυνικών εξουσιαστών, και η φτωχοποίηση των Ελλήνων θα γίνουν «η Δαμόκλειος σπάθη» για τον Τσίπρα και την παρέα του.
Ο «αψής Σφακιανός», Παύλος Πολάκης, κατά την άποψη του Τσίπρα, που δυστυχώς έχει και θαυμαστές, που σιτίζονται στα Τρίκαλα και που μένουν Τρίκαλα, έστησε το μύθο του «ανήθικου πλεονεκτήματος» και έβαλε την… ταφόπλακα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Όσο για τον… Πόντιο Πιλάτο του Μαξίμου, που ακούει στο όνομα Αλέξης Τσίπρας, έχει εισπράξει τη γενική κατακραυγή του Λαού, αφού βουλευτές και υπουργοί της κυβέρνησης του γύρισαν την πλάτη για τις δηλώσεις Πολάκη κατά του Στέλιου Κυμπουρόπουλου. Ο Υφυπουργός Υγείας, που μιλάει επί παντώς επιστητού, ξεπέρασε τα όρια της πολιτικής ευπρέπειας και της πολιτικής κτηνωδίας, χωρίς να ζητήσει ούτε μια συγνώμη.
Κάλπες τον Οκτώβριο με «βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ», βλέπει το έγκυρο πολιτικό – οικονομικό περιοδικό ECONOMIST. Το ίδιο πράγμα βλέπουν και 4 δημοσκοπήσεις, για την πρόθεση ψήφου στις βουλευτικές εκλογές.
Στην Αττική δεν… πιάνουν ούτε το 20% των ψήφων. Σημειωτέων πως η Αθήνα έχει σχεδόν το μισό πληθυσμό της Ελλάδας. Από τη Θεσσαλία και πάνω ο Τσίπρας έχει μονοψήφιο αριθμό, αφού ξεπούλησε την ταυτότητα και τη γλώσσα της Μακεδονίας στους Σλάβους των Σκοπίων. Εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάζονται σκληρά, όταν επιχειρούν να πατήσουν την πολύπαθη και προδομένη Μακεδονική γη.
Ο Τσίπρας στην Αττική χάνει από 13% μέχρι 17%, ενώ στις λαϊκές περιοχές χάνει μέχρι 21 μονάδες. Έτσι οι «άχαστοι» της κυβέρνησης πάνε… άκλαυτοι στις δημοσκοπήσεις και ο… Ιούδας του φτωχού λαού εξανεμίζεται.
Μ’αυτά τα αποτελέσματα αποδεκατίζονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και στις 10 τετραεδρικές περιοχές, μια από τις οποίες είναι και τα Τρίκαλα, δεν βγάζει ΚΑΝΕΝΑ βουλευτή. Αυτό το Πάσχα ήταν και το τελευταίο… χαιρέτισμα… στην εξουσία. Κρίμα, γιατί «τι θα γίνουμε χωρίς βαρβάρους»…!
Ο τόπος χρειάζεται λύση των προβλημάτων και προοπτική, που, δυστυχώς, δεν μπορούν να προσφέρουν αυτοί, που εγκλωβίστηκαν σε μια άφρονη, καταστροφική και αλλοπρόσαλλη πολιτική.
Η κυβέρνηση Τσίπρα, σε λίγο θα αποτελεί ένα κάκιστο παρελθόν, ενώ ο Τσίπρας φαίνεται «ατάραχος μπροστά στον εκλογικό του αφανισμό», όπως έγραψε πρόσφατα το ECONOMIST.
Ας πρόσεχε, γιατί τα λάθη… πληρώνονται ακριβά…!