Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D., Πολιτευτής Τρικάλων

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς φθοράς σ’ όλους τους τομείς της ζωής μας. Τίποτε δεν έμεινε όρθιο και, από το 2015 μέχρι σήμερα, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τάχει στην κυριολεξία διαλύσει όλα. Δεν φτάνει που έκλεψαν την ψήφο του λαού με υποσχέσεις ανεκπλήρωτες. Δεν φτάνει, που έκαναν στροφή 180 μοιρών στις υποτιθέμενες πολιτικές τους διακηρύξεις. Δυστυχώς, όμως, δεν άφησαν και τίποτε στην παλιά του θέση ακόμα και πράγματα, που έπρεπε να σεβαστούν.
Στον τομέα της πραγματικής Οικονομίας αποδείχθηκαν ανίκανοι, από την εποχή του … περίφημου Γιάνη Βαρουφάκη. Με τα καμώματα και την ιδιορρυθμία του φέσωσε τους Έλληνες πολίτες με περίπου 100 δισεκατομμύρια ευρώ. Έπειτα ήρθε ο Τσακαλώτος, με τα σπασμένα Ελληνικά, και συνέχισε την καταστροφική πορεία. Ο άνθρωπος αυτός έλεγε στον λαό και πολλά ψέματα, όπως «θα παραιτηθώ αν πέσει το αφορολόγητο». Το αφορολόγητο έπεσε αλλά αυτός παραμένει στην θέση του και το παίζει … Σωτήρας της Οικονομίας … !
Κόπηκαν μισθοί και συντάξεις. Μειώθηκαν δραματικά τα επιδόματα και τα επικουρικά ταμεία, τα οποία είχαν πληρώσει οι υπάλληλοι του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα. Επενδύσεις ακούγαμε και ακούμε αλλά ακόμα δεν τις είδαμε. Ο Δημόσιος τομέας αυξάνεται σε βάρος του Ιδιωτικού. Η χώρα ζει με επιδοματική επιχορήγηση και οι θέσεις εργασίας είναι μία απάτη. Οι πολίτες δεν θέλουν 100 ρυθμίσεις. Θέλουν εργασία για να μπορούν να ανταποκριθούν στην τρομερή υπερφορολόγηση, που την έφεραν οι Τσίπρας – Καμμένος.
Στην «ακμάζουσα» Ελληνική Οικονομία των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το προχθεσινό μικρό τραπεζικό κραχ δεν έπεσε ως «κεραυνός εν αιθρία». Η αμφισβήτηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος ήταν εμφανής εδώ και καιρό. Μόνο που οι κυβερνώντες σκέπαζαν την ανικανότητά τους κάτω από το χαλί του Τραπεζικού συστήματος. Τον φαύλο κύκλο του πολιτικού κόστους και της διαχειριστικής αδράνειας των Διοικήσεων των Τραπεζών, λίγο έλλειψε να το πληρώσει πολύ ακριβά ο Έλληνας καταθέτης και η κοινωνία στο σύνολό της. Ο Φλαμπουράρης, ο κατ’ ευφημισμόν υπεύθυνος των τραπεζών χάθηκε … στο τσουνάμι του Πολιτικού και Εκλογικού κύκλου.
Τα εκφυλιστικά, όμως, φαινόμενα είναι ορατά παντού. Στην Εξωτερική Πολιτική με την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών. Ξεπούλησαν στους Σκοπιανούς τα Ιερά, τα Όσια και τον Πολιτισμικό μας Θησαυρό. Την ίδια στιγμή ο Τσίπρας ακροβατεί, παραχωρώντας τα πάντα στους Γερμανούς και στους Αμερικανούς, που κάποτε τους έλεγε δολοφόνους των λαών για να μείνει στην εξουσία. Την ίδια στιγμή ο Καμμένος πιέζει για να μπει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, αδειάζοντας έτσι όσους τον στήριξαν για να πάει εκεί που είναι. Όλα τα θυσίασαν και οι δυό τους στο βωμό του Πολιτικού και Προσωπικού συμφέροντος.
Στον εύθραυστο τομέα της Παιδείας όλα θυμίζουν τοπίο μετά από μεγάλη σεισμική καταστροφή. Ο Γαβρόγλου που είναι Υπουργός χωρίς να ψηφιστεί από τον λαό, δεν έκανε τίποτε για τις μεγάλες ελλείψεις στην Παιδεία από πλευράς υλικοτεχνικής υποδομής και εμψύχου διδακτικού προσωπικού. Τεράστιες οι ελλείψεις και δεκάδες χιλιάδες οι ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ Εκπαιδευτικοί. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το, κατά βούληση, μοίρασμα των Πανεπιστημιακών σχολών και τμημάτων, χωρίς προγραμματισμό και έρευνα και χωρίς την άποψη των τοπικών κοινωνιών. Το Πανεπιστημιακό Κατεστημένο είναι πιασμένο χέρι-χέρι με το Πολιτικό και Οικονομικό Κατεστημένο της χώρας. Επίσης κάθε τόσο πετάει και τις κορώνες για το χωρισμό Εκκλησίας και Κράτους.
Στην Υγεία τα πράγματα οδηγούν το σύστημα σε πλήρη καταστροφή. Καθημερινές είναι οι καταγγελίες των συνδικαλιστικών οργάνων κατά των Υπουργών που διαλύουν την Υγεία. Το αυτί όμως αυτών δεν ιδρώνει. Λείπουν χιλιάδες γιατροί. Άλλοι τόσοι, καθόλα αξιόλογοι επιστήμονες, πήραν τον δρόμο της ξενιτειάς. Δυστυχώς η κομματική ταυτότητα, για τους περισσότερους διορισμούς στο ΕΣΥ, είναι υπεράνω των απαιτουμένων προσόντων και θυμίζει παλαιοκομματική νοοτροπία. Δεκάδες χιλιάδες θέσεις Νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού παραμένουν κενές, ενώ ο Κρατισμός των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αμείβει πλουσιοπάροχα τους κάθε είδους ΚΑΡΑΝΙΚΗΔΕΣ. Μέσα σε μια νύχτα οι Διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών και των Νοσοκομείων αλώθηκαν από τους ανθρώπους του κομματικού σωλήνα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Οι Αγρότες, οι Κτηνοτρόφοι, οι Επαγγελματίες, οι Βιοτέχνες, οι Έμποροι, οι Υπάλληλοι και οι Συνταξιούχοι περνούν τον δικό τους Γολγοθά …
Η κατάσταση δεν αλλάζει χωρίς ριζοσπαστικές λύσεις, που αποβλέπουν αποκλειστικά στο συμφέρον της χώρας. Οι Τσίπρας – Καμμένος και οι παρατρεχάμενοι δεν μπορούν και δεν δικαιούνται, προς χάριν της φθαρμένης και αναποτελεσματικής εξουσίας, να παίζουν άλλο με τις τύχες της χώρας και των πολιτών. Οι κυβερνητικές παλινωδίες, οι αλχημείες και τα πολιτικά παιχνίδια οδηγούν την Ελλάδα στο Σπηλαιοβάραθρο του ΚΑΙΑΔΑ.
Η σημερινή κρίση αποδεικνύει πως οι υπεύθυνοι του ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΥ και της ΦΘΟΡΑΣ πρέπει να φύγουν. Το δείχνουν εξάλλου και οι δημοσκοπήσεις. Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Εκλογές λοιπόν το συντομότερο δυνατόν.