Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D.Ed, M. Ed, P.H.D. Πολιτευτής Τρικάλων.

Η ρήση αυτή μας παραδόθηκε από τον συγγραφέα της ύστερης αρχαιότητας , τον Λουκιανό , και στην κυριολεξία σημαίνει «κοιλοπονούσε ένα βουνό και γέννησε ένα ποντίκι». Έχει μεταφορική σημασία και αντιστοιχεί στη λαϊκή έκφραση «πολύ κακό για το τίποτα» και ισχύει στις περιπτώσεις που , ενώ προσπαθούμε πολύ για κάτι και δημιουργούμε προσδοκίες , το αποτέλεσμα , όμως , είναι δυσανάλογο της προσπάθειας και πολλές φορές είναι μηδενικό.
Κάπως έτσι φαίνεται ότι γίνεται και στην πολιτική σκηνή της χώρας μας και κυρίως όσον αφορά αυτά που λέγονται στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης από τους εκάστοτε πρωθυπουργούς και τους άλλους αρχηγούς των κομμάτων.
Η θλιβερή εμφάνιση των Τσίπρα-Καμμένου στη ΔΕΘ και τα όσα είπαν ήταν υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Θα τολμούσαμε να πούμε , πως ήταν Εμπόριο…Ελπίδας. Χορτάσαμε από τα ΘΑ…ΘΑ… και αφού οι συγκυβερνώντες ξέχασαν τις υποσχέσεις που έδιναν από το βήμα της ΔΕΘ το 2014 και το 2015 ανακάλυψαν τώρα τις επενδύσεις , την…έξοδο από τα μνημόνια (που θα έσχιζαν) και ξέχασαν τον ΕΝΦΙΑ προαναγγέλοντας παροχές σε κάποιες στιγμές του μέλλοντος. Τίποτε δεν πρόκειται να υλοποιήσουν από αυτά που υποσχέθηκαν γιατί η αξιοπρέπεια και η αξιοπιστία τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των ΑΝΕΛ , εντός και εκτός της Ελλάδας , είναι ανύπαρκτη γιατί η οικονομία έχει τα μαύρα της χάλια και γιατί τα δύο μνημόνια , που υπέγραψε η ΑριστεροΔεξιά κυβέρνηση , είναι σε τραγική κατάσταση.
Σκοπός των Τσίπρα-Καμμένου είναι η ΕΞΟΥΣΙΑ , ο Πλουτισμός και το Βόλεμα των άθεων μουσάτων της ψευτο-Αριστεράς. Ο Καμμένος , μετά τη ΔΕΘ , πήγε στο Άγιο Όρος , πιθανώς , για να τον φωτίσουν οι Άγιοι Πατέρες να υπογράψει κι’άλλα Μνημόνια…! Δεν άκουσε και δεν είδε ο Καμμένος ότι οι σημαίες στο ίδρυμα Νιάρχου δεν έχουν σταυρό αλλά λόγχες; Γιατί δεν είπε ποτέ τίποτε για την κατάργηση της προσευχής , του εκκλησιασμού , του μαθήματος των Θρησκευτικών και γιατί δεν έβγαλε κουβέντα για την διορισμένη στο Υπουργείο Παιδείας Συριζαία που πετούσε τις εικόνες και τους σταυρούς των Χριστιανών υπαλλήλων;
Η παρουσία στη ΔΕΘ και οι θέσεις των Τσσίπρα-Καμμένου ήταν χωρίς νεύρο και απολογητικές. Κάτω από τον φόβο των Δανειστών και της Τρίτης Αξιολόγησης τα λόγια ήταν μετρημένα. Το καλάθι της νοικοκυράς ήταν…άδειο αλλά και το Εμπόριο…Ελπίδας ήταν φανερό ακόμα και με γυμνό…μάτι. Τα δύσκολα μέτρα των δυο μνημονίων της συγκυβέρνησης όχι μόνο θα εφαρμοστούν από το 2018 και το 2019 αλλά , ενδεχομένως , να πολλαπλασιαστούν. Τέλος η προσπάθεια του Τσίπρα να καλύψει τα λάθη του Καμμένου και τις επαφές του με ισοβίτες κατάδικους , γιατί όλες οι δημοσκοπήσεις τον έχουν εκτός Βουλής , απέτυχε παταγωδώς. Η πλειοψηφία αυτών , που τον στήριξαν , τον κούνησε…το μαντήλι , ενώ οι οργανώσεις των ΑΝΕΛ έχουν καταντήσει πλέον…φάντασμα.
Πολλοί πιστεύουν πως η συνέντευξη Τσίπρα-Καμμένου στη ΔΕΘ ήταν στημένη και φυσικά αυτό δεν τιμά κανέναν ούτε την πλειοψηφία των δημοσιογράφων που λέγεται ότι ασκούν λειτούργημα. Δεν βρέθηκε ένας να τους ρωτήσει γιατί είπαν τόσα ψέματα το 2014 και το 2015 στη ΔΕΘ; Γιατί δεν έσκισαν τα μνημόνια; Γιατί δεν κατήργησαν τον ΕΝΦΙΑ; Γιατί είπαν ψέματα , πως ο κατώτερος μισθός θα είναι 750 ευρώ; Γιατί έταξαν και δεν έδωσαν τον 13ο και 14ο μισθό; Γιατί μίλησαν για αξιοκρατία και για διαφάνεια και ουμανισμό και βόλεψαν , Αναξιοκρατικά όλα τα τρωκτικά του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ; Γιατί φτωχοποίησαν την Ελλάδα και γιατί , ενώ λένε πως είναι ΑριστεροΔεξιοί προχώρησαν σε εκατοντάδες χιλιάδες κατασχέσεις λογαριασμών , φτωχών συνανθρώπων μας και σε ανάλογους πλειστηριασμούς και κατασχέσεις σπιτιών;
Το Εμπόριο Ελπίδας των Τσίπρα-Καμμένου και οι υποσχέσεις τους θύμισαν ένα μύθο. Ποιός είναι αυτός; Λέγεται πως κάποτε , επί Τουρκοκρατίας , ένας Πασάς μετέφερε άλογα από τον Πειραιά στην Κρήτη. Οι ζωοτροφές ήταν για συγκεκριμένο χρόνο , που θα κρατούσε το ταξίδι αυτό. Δυστυχώς , ακραία… καιρικά φαινόμενα καθυστέρησαν την άφιξη στη Κρήτη. Οι τροφές τελείωσαν και τα άλογα άρχισαν να χτυπάν τα πόδια πάνω στο κατάστρωμα , να χλιμιντρίζουν και το πλοίο κινδύνευε να βουλιάξει. Τότε ο πονηρός Πασάς , έδωσε εντολή στον σαλπιγγτή να χτυπήσει συσσίτιο και τα ζώα ηρέμισαν , περιμένοντας και ελπίζοντας πως θα έρθει τροφή. Έτσι κάθε φορά που τα άλογα πεινούσαν ο σαλπιγγτής χτυπούσε πάλι συσσίτιο και αυτά ηρεμούσαν. Με αυτό τον τρόπο τα άλογα έφτασαν πεινασμένα και εξαντλημένα στον προορισμό.
Το ίδιο κάνουν σήμερα οι Τσίπρας-Καμμένος , που λένε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019 , πουλώντας ψεύτικες υποσχέσεις και κάνοντας Εμπόριο Ελπίδας προκειμένου να εξαντλήσουν την 4ετία. Έχουν καταλάβει πολύ καλά όλοι τους πως για όσα έκαναν στην πατρίδα θα τιμωρηθούν και θα πληρώσουν για όλα τα πολιτικά και οικονομικά εγκλήματά τους. Η Δαμόκλειος Σπάθη των δανειστών , ενδεχομένως , να πέσει πολύ πιο γρήγορα στα κεφάλια τους από όσο αυτοί υπολογίζουν. Η Τρίτη Αξιολόγηση άρχισε. Η ανατροπή τους μπορεί να έρθει από στιγμή σε στιγμή και όλες οι δημοσκοπήσεις είναι αρνητικές και φέρουν τους μεν ΑΝΕΛ εκτός Βουλής το δε ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τη Νέα Δημοκρατία , με διψήφιο αριθμό.
Δεν τους σώζει τίποτα.