Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D., Πολιτευτής Τρικάλων

Μπήκαμε σ’ ένα μακρύ πολιτικό μονοπάτι, γιατί κανένας δεν γνωρίζει, ακριβώς, πότε θα γίνουν οι Εθνικές εκλογές. Δυστυχώς, αυτό είναι στην αρμοδιότητα του εκάστοτε Πρωθυπουργού, ο οποίος, πάνω απ’ όλα κοιτάζει το δικό του συμφέρον, μιάς και η Εξουσία είναι πηγή αγαθών, κυρίως, για τους σημερινούς Κυβερνήτες. Έτσι τα όσα λέγονται και από τον Τσίπρα, ψέμα το χρονοδιάγραμμα των Εκλογών, είναι στον … αέρα …!
Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η πλειοψηφία των Ελλήνων πιστεύει, πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μιλάει για εκλογές τον Οκτώβριο, γιατί τα οικονομικά, τα κοινωνικά και τα εθνικά μεγέθη, δεν επιτρέπουν τέτοια λύση. Οι πολίτες έχουν ξεσηκωθεί και οι λεκτικοί προπηλακισμοί και τα γιουχαΐσματα πάνε … σύννεφο σε κάθε εμφάνιση Βουλευτών, υπουργών και ευρωβουλευτών της κυβέρνησης.
Δημοσκοπικά οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ, όπου υπάρχουν, γιατί σε όλη την περιφέρεια της χώρας δεν έκανε συνδυασμούς για τις κοινότητες και τους δήμους, γιατί δεν μπορούσε να κάνει. Δημοσκοπικά, λοιπόν, η τραυματισμένη κοινωνία, τους καταβαραθρώνει. Παντού προηγούνται οι υποψήφιοι της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Η Νέα Δημοκρατία θα κάνει περίπατο. Γιατί θα κάνει περίπατο; Γιατί ο Τσίπρας έχει κάνει πολλές … στροφές και η φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ έχει υποστεί πολλές οβιδιακές μεταλλάξεις.
Ξεκίνησε ως ένα αριστερίστικο κόμμα και φόρεσε την λεοντή του συστημικού και ολοκληρωτικού μορφώματος. Χάϊδεψε τους μετανάστες και διαμαρτύρονται για την παγκοσμιοποίηση, για τα μνημόνια, για την πολιτική της Ε.Ε., της Γερμανίας και των ΗΠΑ. Αντιμετώπιζε τον καπιταλισμό ως Λερναία Ύδρα και προσπάθησε να εργαλειοποιήσει την Δικαιοσύνη και τα Μ.Μ.Ε. Ήθελε ο τύπος να μετατραπεί σε προπαγανδιστικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ.
Διακήρυττε πως θα σχίσει τα μνημόνια, πως θα χτυπάει τα νταούλια και θα χορεύουν οι Ευρωπαίοι, πως θα κατοχυρώσει την πρώτη κατοικία «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» και πως θα φέρει την ανάπτυξη. Ένα χρονικό διάστημα, οι … φωστήρες του ΣΥΡΙΖΑ, σκέφθηκαν πως μπορούμε να γυρίσουμε και στην … Δραχμή … !
Απ’ όσα έταξε στα μπαλκόνια, προεκλογικά και απ’ όσα υπόσχονταν στους πολίτες εν έκανε τίποτε ή μάλλον έκανε τα αντίθετα. Υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο, προσκύνησε τους Αμερικάνους, που κάποτε τους έλεγε «δολοφόνους των λαών». Φίλησε το … χέρι της Μέρκελ, που κάποτε έλεγε το «Μέρκελ φύγε στην χώρα σου». Έγινε καπιταλιστής. Εφάρμοσε τα πιο σκληρά και απάνθρωπα φορολογικά μέτρα. Γέμισε την Ελλάδα με οικογενειακά δράματα. Οδήγησε χιλιάδες ανθρώπους στην αυτοκτονία. Έκανε 700.000 Έλληνες και επιστήμονες οικονομικούς μετανάστες. Διέλυσε το κράτος πρόνοιας. Αύξησε την εγκληματικότητα κατακόρυφα. Έστησε «Άβατα». Έφτιαξε ένα καθαρά κομματικό κράτος και οδήγησε την κοινωνία στο να ζει με ψίχουλα και επιδόματα. Τελικά πούλησε και την Μακεδονία, για να μην κόψουν οι δανειστές τις συντάξεις των Ελλήνων …!
Κάθε φορά που η κυβέρνηση στριμώχνεται βρίσκει την λύση στα υποτιθέμενα σκάνδαλα με νομικές ακροβασίες και πολιτικές αλχημείες, για τους πολιτικούς της αντιπάλους. Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του είναι ανάμεσα στις συμπληγάδες της καταστροφής, ενώ έχουν φτιαχτεί όλοι τους οικονομικά..
Οι γέφυρες πέφτουν, πριν καλά – καλά τις στήσουν και φυσικά δεν βοηθούν την ανάκαμψη της κυβέρνησης. Η σκανδαλολογία γυρίζει μπούμερανγκ. Η εσωκομματική πίεση εντείνεται και το σενάριο για εκλογές τον Οκτώβριο απομακρύνεται και φαίνεται πολύ ριψοκίνδυνο. Η Δούρου καταρρέει στην περιφέρεια Αττικής με τους 125 νεκρούς στην Μάνδρα και το Μάτι, ενώ ο Πατούλης της Ν.Δ. προηγείται με διπλάσιο νούμερο προτιμήσεων.
Υπό αυτές τις οικονομικές, τις κοινωνικές και τις εθνικές συνθήκες η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ θα κάνει περίπατο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός, αρκεί να μην κλωτσήσουν την … καρδάρα, που είναι σίγουρα, γεμάτη με το … γάλα …!
Ο Βασιλιάς του ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς ήταν γυμνός …! Και γι’ αυτό, όποτε κι αν γίνουν οι εθνικές εκλογές, ο Τσίπρας και η παρέα του θα υποστούν ταπεινωτική ήττα …!