Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D.Ed, M. Ed, P.H.D. Πολιτευτής Τρικάλων


Όλα δείχνουν , πως οι σημερινοί κυβερνήτες της χώρας , Τσίπρας-Καμμένος , μετέρχονται κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο , προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία και να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα και τις φιλοδοξίες , που τις κουβαλάνε από τα παιδικά τους χρόνια. Την πατρίδα και τους Έλληνες δεν τους σέβονται και τους θεωρούν πράγματα ή αντικείμενα όπως θεωρούσαν οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες τον υπόλοιπο κόσμο. Με προεκλογικά ψέματα πήραν τις εκλογές , με ψέματα , με λαϊκισμό , με μαύρη προπαγάνδα και με εμπόριο…ελπίδας συνεχίζουν το ίδιο…βιολί.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ ο Σεπτέμβριος είναι…μαύρος και καταδεικνύει πόσο φτηνοί είναι οι άνθρωποι που διαχειρίζονται την εξουσία. Ο Τσίπρας βιάστηκε , πριν από τη ΔΕΘ , να αναλύσει το κυβερνητικό…αφήγημα , ξεχνώντας την παροιμία που λέει «μεγάλη μπουκιά φάε , μεγάλο λόγο μη λες». Οι συγκυβερνώντες δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι ο Σεπτέμβριος θα πήγαινε τόσο…στραβά. Φυσικά , εάν είχαν υπόψη τους την άποψη του Μέρφυ που έλεγε ότι «όταν κάτι είναι να πάει στραβά , τότε θα πάει σίγουρα» θα είχαν προβλέψει την κατάσταση. Στη ΔΕΘ τα πράγματα έδειξαν , πως ούτε πρόγραμμα υπάρχει , ούτε βελτίωση της τραγικής κατάστασης των πολιτών , αφού οι συντάξεις και τα επιδόματα θα κοπούν κι’άλλο , αφού οι πλειστηριασμοί θα συνεχιστούν και αφού οι κατασχέσεις των λογαριασμών των πολιτών θα ξεπεράσουν τις 350.000.
Το…ανάθεμα της Eldorado Gold ήταν… «κεραυνός εν αιθρία» και έφερε διαμάχη ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και σε ολόκληρη την αντιπολίτευση. Η εξέλιξη αυτή έστειλε στα…αζήτητα την εξαγγελία του πρωθυπουργού για το «GRInvest» δηλαδή για επενδύσεις στην Ελλάδα. Ένα 24ωρο χρειάστηκε για να φανεί πόσο άσχετος και πόσο επικίνδυνος είναι ο σημερινός κυβερνητικός συνασπισμός. Δεν μπορεί να μιλάνε και να λένε ότι η Ελλάδα είναι φιλική χώρα για επενδύσεις και σε χρόνο ρεκόρ να φεύγουν επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ και 2.400 εργαζόμενοι να είναι στα όρια της…τρέλας.
Στο «Βελλίδειο» ο πρωθυπουργός μίλησε για αλλαγή σελίδας στην οικονομία. Αυτό φάνηκε σαν κακόγουστο αστείο αλλά και στην πράξη αποδείχτηκε τραγικό λάθος. Λίγες ημέρες μετά τη ΔΕΘ η κ.Σβίγκου , στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ , μίλησε για πρόσθετα οικονομικά μέτρα και το Μαξίμου έπαθε… εγκεφαλικά. Το Υπουργείο Οικονομικών είπε ότι υπάρχει υστέρηση στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού και η…τρύπα ξεπερνά το 1,7 δις ευρώ. Έτσι κάπως… κατεδαφίστηκε το αφήγημα του «καλού διαχειριστή» τόσο για τον Τσίπρα όσο και για τον Καμμένο.
Η πετρελαιοκηλίδα , που δημιουργήθηκε στη Σαλαμίνα , Γλυφάδα και Πειραιά , από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη 2» , έδωσε τη χαριστική βολή , για το οργανωτικό προφίλ των κρατούντων. Εκατοντάδες τόνοι μαζούτ έπνιξαν τα καταγάλανα νερά και τις όμορφες παραλίες του Σαρωνικού και έσπειραν τον τρόμο , για την πρωτοφανή οικολογική καταστροφή. Τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης ήταν εξαιρετικά αργά και οι παιδαριώδης τοποθετήσεις και οι κινήσεις των υπουργών , Κουρουμπλή και Ξάνθου , έδειξαν ότι η κυβέρνηση τρέχει…πίσω από τα γεγονότα.
Δυστυχώς , ο…μαύρος Σεπτέμβριος έστησε τους Τσίπρα-Καμμένο στον…τοίχο και η κυβέρνηση κινδυνεύει να βυθιστεί στο βούρκο του…μαζούτ , εξαιτίας της κακής διαχείρισης των θεμάτων της οικονομίας , της πρόθεσης για αποχώρηση της Eldorado Gold , της έλλειψης επενδύσεων και εξαιτίας της πετρελαιοκηλίδας , που κατάστρεψε τις όμορφες θάλασσες και ακρογιαλιές του Σαρωνικού. Η 3η αξιολόγηση μπορεί να είναι και η αρχή του τέλους γι’αυτό και μέλη της κυβέρνησης κάνουν ψώνια στο Λονδίνο με…Τζάγκουαρ , την ίδια στιγμή που η ανεργία και η φτώχεια μαστίζει τους Έλληνες πολίτες. «Όταν κάτι είναι να πάει στραβά , τότε θα πάει σίγουρα , με τον χειρότερο τρόπο και την χειρότερη χρονική στιγμή».
Η εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ ήταν καθαρή εμφάνιση πρωθυπουργού. Δεν στάθηκε στο παρελθόν. Δεν ανέφερε ούτε μια φορά το όνομα του πρωθυπουργού. Στάθηκε στο αύριο , δίνοντας έμφαση σε μια «συμφωνία αλήθειας» με τους δανειστές και το λαό και τόνισε ότι οι Έλληνες αξίζουν μια καλύτερη αντιμετώπιση και μια καλύτερη ζωή. Είπε αλήθειες και αυτό οπωσδήποτε θα το εκτιμήσει ο ταλαιπωρημένος και απογοητευμένος Ελληνικός λαός.