Δεν ξέρω πόσο ευχάριστα μπορεί να νιώθει και να αισθάνεται η μικρή κοινωνία της Καλαμπάκας, μετά τα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την έλευση της Αμάλ. 


ΜΑΡΙΑ ΣΤΙΜΟΥ          30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021


Ο κακός χαμός από το τίποτα και το πουθενά, που μακάρι να μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια γραφικότητα και να καταχωρηθεί στα αζήτητα. Αλλά, δυστυχώς, πρόκειται για κάτι τόσο σοβαρό και επικίνδυνο, το οποίο, τουναντίον, ποτέ δεν θα ξεχαστεί. Διότι, με τον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία δεν παίζουμε ποτέ σ΄αυτήν την ζωή. 

Ίσως θα έπρεπε κάποια στιγμή «οι αγανακτισμένοι» στην σκιά των ιερών βράχων να εξηγήσουν με σαφήνεια και ειλικρίνεια από πού πηγάζει η έντονη αντίδρασή τους. Κατ΄επέκταση το κάλεσμα της συστράτευσης και συμπόρευσης «απέναντι σε αυτά τα ξένα προς την εθνική και θρησκευτική μας συνείδηση φαινόμενα». Καθώς η κούκλα Αμάλ, το «ξόανο», η μουσουλμάνα, απειλεί ευθέως την εθνική και θρησκευτική μας υπόσταση και κυριαρχία. 

Φαντάζομαι πως από χθες το βράδυ, η όμορφη Καλαμπάκα κοιμάται και πάλι πολύ ήσυχη, αφού το μίασμα δεν την επισκέφθηκε κατόπιν ρητής απαγόρευσης, οπότε δεν την μόλυνε. Πόσω μάλλον, να μουσουλμανοποιήσει τα πάντα στο πέρασμά της. 

Η Αμάλ περνάει και από την όμορφη Ελλάδα μας, θέλοντας να μας κάνει να την κοιτάξουμε κατάματα. Να ευαισθητοποιηθούμε όλοι μας απέναντι σε αυτό που λέγεται προσφυγιά. Και πολύ περισσότερο, τα μικρά παιδιά. Να καταλάβουν από νωρίς στην ζωή τους τί σημαίνει να γεννιέσαι ως ένα παιδί ενός κατώτερου Θεού. Να μην έχεις σπίτι, πατρίδα, γονείς, γη να πατήσεις. 

Νομίζω πως πρέπει να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στον Δημήτρη Παπαστεργίου, τον δήμαρχο Τρικκαίων. Ο οποίος όχι μόνο καλοδέχθηκε την Αμάλ, όχι μόνο πρόβαλλε το δρώμενο όπως του έπρεπε και συμμετείχε σε αυτό, αλλά πολύ περισσότερο καυτηρίασε χωρίς μισόλογα όλα αυτά τα απαίσια πράγματα που είδαμε να διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια μας. Μεταδίδοντας μηνύματα, που κάθε άρχοντας οφείλει να μεταδίδει στον λαό του. Κι ενώ όλα αυτά συνιστούν το αυτονόητο, σύμφωνα με αυτά που ακούσαμε και είδαμε, τίποτα δεν είναι αυτονόητο τώρα πια. 

Κι αν κάποιος δεν καταλαβαίνει την επικινδυνότητα των πράξεων και λόγων των «αγανακτισμένων πατριωτών», ας ρίξει μια ματιά σε πηχυαίους και εντυπωσιακούς τίτλους κάποιων ΜΜΕ. 

Απαγόρευσαν τις λιτανείες, επιτρέπουν την … Αμάλ

Εκεί όπου άνθρωποι χωρίς το παραμικρό ίχνος κριτικής σκέψης υιοθετούν και στην ουσία γίνονται κοινωνοί μια εξόχως ρατσιστικής ρητορικής, που παραφυλάει επικίνδυνα φορώντας τον μανδύα της προάσπισης των ιερών συμβόλων της Ορθοδοξίας. 

Αλήθεια, ποιος τα απείλησε; Το ξόανο; Ή μήπως το σύμπαν κι ο Κοέλιο μαζί, που συνωμοτούν ασταμάτητα προκειμένου να εξαφανίσουν την Ορθοδοξία από την Ελλάδα;

Ας ρίξουν μια ματιά στα αυθόρμητα σχόλια στον χώρο του facebook, που καταφέρνει μια χαρά να βγάζει στην φόρα τα εσώψυχα του καθενός, για να καταλάβει το προφανές. Υπάρχει πολύς ρατσισμός γύρω μας βρωμερός και απεχθής και κάποιοι το γνωρίζουν καλά. Τον θέλουν, τον πυροδοτούν, τον εκμεταλλεύονται, επενδύουν πάνω του. Κι εμείς, τα ΜΜΕ, δεν είμαστε καθόλου αθώοι του αίματος. 

Η Αμάλ ήρθε στα Τρίκαλα το απόγευμα της Κυριακής 29 Αυγούστου 2021. Κάθισε για λίγο να ξεκουραστεί στην αυλή του Μουσείου Τσιτσάνη, δίπλα στον μεγαλοπρεπή ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Μέχρι στιγμής, τίποτα δεν έχει αλλοιωθεί από τον χαρακτήρα του κι ούτε πρόκειται. Παραμένει επιβλητικός και αγέρωχος όπως τόσα χρόνια, άλλωστε, σε αυτήν την πόλη, χωρίς να φοβάται τους αλλόθρησκους που θα περάσουν έξω από την πόρτα του. Αντιθέτως, την κρατά πάντα ανοικτή για να τους καλοδεχθεί. 

Αγαπημένη και πανέμορφη Καλαμπάκα. Ήταν πολύ κακό αυτό που σου συνέβη. Και το χειρότερο όλων, θα σε κυνηγά πάντα. 

Ησύχασε. Η ιερότητά σου δεν απειλείται από καμία Αμάλ. 

Από άλλα απειλείται. 


Πρωινό, δευτεριάτικο ξύπνημα!

Καλή εβδομάδα κόσμε, χωρίς το παραμικρό ίχνος έκπληξης. Και ψεκ και ανορθόγραφος. 

Φεύγοντας θα πάρει μαζί του και το "ιερό" του like. Και καλά θα κάνει. 

Αλίμονο, αν φτάσουμε στο σημείο να τους χαϊδεύουμε και να τους κλείνουμε πονηρά το μάτι. 

trikalaenimerosi.gr