Η τραγωδία της χώρας μας συνεχίζεται με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αυτών δηλαδή που διαλαλούσαν πως <<φοράνε παντελόνια>> , πως <<θα σχίσουν τα μνημόνια>> και πως <<θα φέρουν επενδύσεις και θέσεις εργασίας>> στην πολύπαθη πατρίδα μας. Με αυταπάτες για το χρέος και τα αντίμετρα , οι Τσίπρας-Καμμένος , προσπαθούν να μαντρώσουν…τους 150 βουλευτές και να υπερψηφισθούν τα μέτρα , ώστε να κερδίσουν πολιτικό χρόνο στην εξουσία. Το…διήγημα της κυβέρνησης με τα 5 βασικά οφέλη , που θα προκύψουν από το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης , δεν πείθει τους κατεστραμμένους πολίτες.

Κόλαφος , για την οικονομία μας είναι η έκθεση της Κομισιόν. Η καθυστέρηση του κλεισίματος της αξιολόγησης , με απόλυτη ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης , έπληξε όλους τους οικονομικούς δείκτες. Στρατιές ανέργων συνωστίζονται στον ΟΑΕΔ και η κατάσταση προβλέπεται να χειροτερέψει. Η αύξηση της απασχόλησης θα επηρεαστεί αρνητικά και το δημόσιο χρέος θα έχει τα μαύρα του τα χάλια.

Φανερά και κρυφά μέτρα θα εφαρμοστούν σταδιακά τη 5ετία 2017-2021. Μέτρα ύψους 5,4 δις ευρώ , που ψηφίστηκαν το 2016 και μέτρα 4,6 δις ευρώ που θα ψηφιστούν την ερχόμενη εβδομάδα είναι ο λογαριασμός , που πλήρωσε και θα πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος την 2ετία 2016-2017.

Έρχονται δύσκολες αλλαγές στην αγορά εργασίας. Μέτρα όπως το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές , η πώληση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων ακόμα και από τα περίπτερα , οι αλλαγές στα ειδικά μισθολόγια , το χαράτσι που θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι για το κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης , οι λογαριασμοί <<φωτιά>> της ΔΕΗ , η κατάργηση της έκπτωσης κατά 10% στις ιατρικές δαπάνες , η μείωση των κονδυλίων για τη θέρμανση κατά 50% , η κατάργηση όλων των επιδομάτων , για όσους θα πάρουν το κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης , η αύξηση της εισφοράς για ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες και η μείωση των μισθών και των συντάξεων κατά 22% είναι μερικά από τα καταστροφικά μέτρα του 4ου μνημονίου.

Όλα αυτά θα τα ψηφίσουν οι βουλευτές του Τσίπρα και του Καμμένου και θα πούνε ΝΑΙ και με τα δύο τα…χέρια. Αυτοί που προεκλογικά μάχονταν τα μνημόνια σήμερα ετοιμάζονται να υπερψηφίσουν τα μέτρα <<ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ>>. Η εξουσιομανία των εθνοπατέρων της Αριστεράς και της Δεξιάς δεν έχει προηγούμενο. Οι…ματσωμένοι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θέλουν να χάσουν τις υπουργικές θέσεις και η πλειονότητα των βουλευτών επιθυμεί να παίρνει τις υψηλές αποδοχές. Ε Ξ Ο Υ Σ Ι Α και Χ Ρ Η Μ Α είναι τα…ιδανικά όσων μας κυβερνούν.

Προκειμένου να εξασφαλίσουν τους εαυτούς τους και τους παρατρεχάμενούς τους τα δίνουν όλα. Εκχωρούν το 30% του αεροδρομίου <<Ελευθέριος Βενιζέλος>> μέχρι το 2046 και το εκχωρούν αυτοί που προεκλογικά θεωρούσαν ε θ ν ι κ ή π ρ ο δ ο σ ί α την πράξη αυτή. Πουλάνε το 24% του ΑΔΜΗΕ. Παραχωρούν τις λιγνητικές μονάδες της ΔΕΗ σχεδόν τζάμπα. Χαρίζουν την Εθνική Ασφαλιστική και τα λιμάνια της Ελευσίνας , της Αλεξανδρούπολης καθώς και τα ναυπηγεία Ελευσίνας , Σκαραμαγκά και Νεωρίου. Τον ΟΣΕ τον έχουν αποτελειώσει. Γενικά τα δίνουν όλα μπιρ παρά αρκεί να μείνουν στην εξουσία. Το λαό και την πατρίδα την γράφουν…στα παλιά τους τα παπούτσια.

Ναι , λοιπόν , σε ΌΛΑ για τις καρέκλες και τους μισθούς , τη στιγμή που η αγορά αργοπεθαίνει , που η κοινωνία ζει καθημερινά με έναν εφιάλτη και που τα παιδιά μας ή γίνονται μετανάστες ή γράφονται στους μακρείς καταλόγους της ανεργίας , πίνοντας έναν καφέ με το μισθό ή τη σύνταξη των γονέων και των παππούδων. Την ίδια στιγμή τα ραντεβού στα νοσοκομεία φτάνουν τους 7,5 μήνες.

Λαέ Ξύπνα. Τίποτε δεν δ ω ρ ί ζ ε τ α ι. Όλα κ α τ α κ τ ώ ν τ α ι…!