Πικραμένος και απογοητευμένος ο λαός από τον τρόπο , που πολιτεύτηκαν επί δεκαετίες οι κυβερνήσεις της χώρας , θέλησε να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό , ψηφίζοντας , για πρώτη φορά στην ιστορία της πατρίδας , μια Αριστερή παράταξη. Πίστευαν οι πολίτες , πως έπρεπε να βάλουν ένα τέλος στην οικογενειοκρατία , την ρουσφετολογία , την αναξιοκρατία και το πελατειακό κράτος , που είχαν στήσει τόσο το πολιτικό όσο και το οικονομικό κατεστημένο. Έτσι πριμοδότησαν τον ΣΥΡΙΖΑ και στήριξαν τους ΑΝΕΛ , κόμματα , που δεν είχαν καμία ιδεολογική σχέση μεταξύ τους. Απ’ότι διαπιστώθηκε τους Τσίπρα–Καμμένο τους ένωσε και τους ενώνει ένα και μοναδικό πράγμα δηλαδή η ΕΞΟΥΣΙΑ. Έτσι το κράτος έγινε πάλι κομματικό φέουδο. Η πελατειακή τακτική συνεχίζεται και η αξιοκρατία και η οικογενειοκρατία βρήκαν ξανά το θρόνο τους.

Τώρα , για 2,5 χρόνια , λένε ψέματα και πωλούν τρέλα, με μοναδικό σκοπό την παραμονή τους στις καρέκλες , τον εύκολο πλουτισμό και τον διορισμό των παρατρεχάμενων και των κομματικών τους φίλων στο Δημόσιο. Κινούμενοι από… Ιδεοληψία ψηφίζουν νόμους και βγάζουν υπουργικές αποφάσεις , που ανατρέπουν ιστορικά δεδομένα χιλιετιρίδων και διασύρουν αρχές και ιδανικά τόσο της πατρίδας μας όσο και της Ορθοδόξου Πίστεως μας.

Βγήκαν την περασμένη εβδομάδα και αποφάσισαν να καταργήσουν τις τιμές και τα πρωτεία στα άτομα , που έχουν άριστη επίδοση σε κάποιο τομέα και να μας πουν , πως <<σημαιοφόροι δε θα είναι οι άριστοι μαθητές , φοιτητές , επιστήμονες αλλά εκείνοι που θα βγαίνουν με ΚΛΗΡΩΣΗ…!>>.

Εάν διάβαζαν λίγο την Ιλιάδα του Ομήρου και κυρίως της ραψωδίες Ζ και Λ θα διαπίστωναν πως από την Ομηρική εποχή υπήρχε μια έκφραση , που έλεγε <<Αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων>> δηλαδή <<πάντα να αριστεύεις και να είσαι καλύτερος από τους άλλους>>. Αυτή τη συμβουλή την έδωσε ο βασιλιάς Πηλέας στο γιό του Αχιλλέα , όταν έφευγε για την Τροία και την ίδια συμβουλή έδωσε και ο Ιππόλοχος στο γιό του Γλαύκο , αρχηγό των Λυκίων. 

Αυτή η Ομηρική άποψη εκφράζει τη βαθιά ριζωμένη φυλετική επιθυμία των Αρχαίων και Νέων Ελλήνων , για απόλυτη προσωπική διάκριση και υπεροχή. Αυτό το παράγγελμα έγινε θεμελιώδες ηθικό ιδανικό σε ολόκληρο τον Ελληνισμό δια μέσου των αιώνων. Έτσι δημιουργήθηκαν από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα πολλές μορφές ατομικών και ομαδικών αγώνων. Παλαιά οι πόλεις γκρέμιζαν τα τείχη για να τιμήσουν τους Ολυμπιονίκες. Σήμερα τους τιμούν με σύγχρονο τρόπο. Θέλουν έτσι οι πολίτες να τιμήσουν τους αγώνες , τις θυσίες και τις αξίες ατόμων και ομάδων και ταυτόχρονα να δημιουργήσουν στερεότυπα για <<ευγενή άμιλλα>>. 

Το να βάζουν στην ίδια αφετηρία τους ικανούς με τους ανίκανους , τους εργατικούς με τους τεμπέληδες , τους άθεους με τους πιστούς και τους κοσμοπολίτες με τους πατριώτες και να ισοπεδώνουν τα πάντα κάνουν , οι κυβερνώντες , μεγάλο ΈΓΚΛΗΜΑ για την Ελλάδα. Τότε γιατί να βγάζουν κυβερνήσεις με ψήφο και όχι με κλήρωση; Γιατί να έχουμε πρωθυπουργούς , υπουργούς , βουλευτές , μητροπολίτες και τοπικούς άρχοντες με εκλογικές διαδικασίες και όχι με κλήρωση;

Η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λέγει πολλά ψέματα και πουλάει μεγάλη τρέλα… Πανηγυρίζει , γιατί ψήφισε 2 μνημόνια σε 2 χρόνια , γιατί χρέωσε τη χώρα με 100 δις ευρώ , γιατί βγήκε στις αγορές με ομόλογα και με επιτόκιο 4,65% , τη στιγμή , που άλλες Ευρωπαϊκές χώρες , όπως η Αυστρία , η Τσεχία είχαν μηδενικό επιτόκιο , σε παρόμοιες περιπτώσεις. Μιλάει η Συγκυβέρνηση για επενδύσεις και για σταθεροποίηση της οικονομίας και αντί αυτών έχουμε πρωτοφανή φοροκαταιγίδα , με δέσμευση 30.000 καταθέσεων μόνο στα Τρίκαλα , για φτωχούς και ανήμπορους συμπολίτες μας και τη στιγμή που έχουμε…άγριο κόψιμο μισθών και συντάξεων. Ας γνωρίζουν όλοι ότι από τον Ιανουάριο του 2019 , που θα ισχύσουν τα νέα μέτρα του 3ου και 4ου μνημονίου θα υπάρξει πείνα σαν αυτή του 1941.

Όλοι γνωρίζουν πως η επιλογή Τσίπρα-Καμμένου από το λαό έγινε ύστερα από απογοήτευση και από απελπισία. Ήταν μια αντίδραση και ήθελαν να εκδικηθούν τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Πάντως τώρα έπεσε μεγάλη φτώχεια στη χώρα , πολύ ανεργία και κανένας δεν έχει εμπιστοσύνη στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , που δε λένε ούτε μια αλήθεια στον Ελληνικό λαό. Δεν νομιμοποιούνται πια να είναι στην εξουσία , όταν σχεδόν το 85% των πολιτών δεν τους θέλει.

Φαίνεται , πως δε θα προλάβουν να καταργήσουν ούτε την πρωινή προσευχή , ούτε την έπαρση και την υποστολή της Ελληνικής σημαίας , ούτε τα βραβεία και τα αριστεία στους άριστους μαθητές , φοιτητές , πολίτες.

Η Ολυμπιονίκης στο <<άλμα επί κοντώ>> , που μας γέμισε από χαρά και υπερηφάνεια , Κατερίνα Στεφανίδη , θα μπει στην κλήρωση για να γίνει σημαιοφόρος στην Ολυμπιακή ομάδα της χώρας μας;

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ δηλαδή ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.