Η δημοσκοπική λαίλαπα, κατά της Συγκυβέρνησης, των τελευταίων ημερών και το αδιαμφισβήτητο άνοιγμα της .. ψαλίδας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. καταδεικνύει την δυσαρμονία ανάμεσα στο Λαό και στους κυβερνώντες. Πέραν δε τούτου φανερώνει και τις .. ρωγμές ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝ.ΕΛ., αφού άρχισαν και οι .. αποχωρήσει, όπως αυτή του Δημήτρη Καμένου. 

Η εκλογική βάση των ΑΝ.ΕΛ. είναι σχεδόν … ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ και μένει, πανηγυρικά, εκτός Βουλής, ο Πάνος Καμμένος, αλλά και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, παρά την ανομοιογένεια, είναι ξεκάθαρα απέναντι στις βασικές πολιτικές επιλογές του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα καθώς τόσο στο Σκοπιανό όσο και στην Οικονομία, οι πολίτες δείχνουν πως δεν πείθονται ούτε από τους πανηγυρικούς τόνους της Συγκυβέρνησης ούτε από την αισιοδοξία που αποπνέει. Μόνο το 12,8%, σύμφωνα με την MRB, των πολιτών, βλέπει με θετικό μάτι την συμφωνία των Πρεσπών, ενώ μόνο το 19,4% θεωρεί  επιτυχημένη την συμφωνία του Eurogroup. 

Εκεί που τα πάνε πολύ καλά τόσο ο Τσίπρας όσο και ο Καμμένος είναι στο ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, που κάποτε πολεμούσαν και τώρα το έστησαν, αλλά μόνο για τα δικά τους παιδιά. Σ’ όλη την Ελλάδα, εκείνοι που δεν είναι ΑΝΕΡΓΟΙ, είναι οι άνθρωποι του κομματικού Σωλήνα, κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ. Πήραν άτομα απ ‘όλους τους Νομούς σε υψηλόβαθμες θέσεις με παχυλούς μισθούς, που δεν είχαν… μοίρα στον ήλιο, και τους καταξίωσαν. Φυσικά η προσφορά τους είναι Αρνητική. 

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βόλεψαν όλο τους το περιβάλλον, οικογενειακό και μη. Υπάρχουν γυναίκες και συγγενείς και φίλοι των Εθνοπατέρων που έγιναν… ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΙ, που τοποθετήθηκαν στα πολιτικά Γραφεία, που έγιναν Γενικοί Γραμματείς και που εργάζονται ακόμα και σε Εταιρείες Αμερικάνικων συμφερόντων. Κάποτε κατέβαιναν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ στο πεζοδρόμιο και φώναζαν τους Αμερικάνους «Φονιάδες των Λαών». Τώρα τους ικετεύουν για βοήθεια και για βόλεμα των δικών τους παιδιών. Λέτε να ‘χουμε τέτοιο περιστατικό και στα Τρίκαλα; 

Μπορεί οι δημοσκοπήσεις και τα μοιραία ΛΑΘΗ του Τσίπρα να ρίχνουν στα … Τάρτατα την Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., αλλά ΚΑΝΕΝΑΣ Συριζαίος δεν μένει χωρίς δουλειά. Τελευταίο μεγάλο παράδειγμα ο διορισμός στον ΟΟΣΑ της Ουρανίας Αντωνοπούλου, πρώην Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, που αναγκάσθηκε να παραιτηθεί από την θέση της Υπουργού, όταν αποκαλύφθηκε, ότι έπαιρνε από το ΚΡΑΤΟΣ επίδομα ενοικίου, που έμενε … στο Κολωνάκι. Μόνο τα έξοδα μετεγκατάστασης της Αντωνοπούλου θα ‘ναι 13.221,06 Ευρώ…! Για λίγο καιρό έμεινε άνεργη η Συριζαία, πρώην Υπουργός. Οι πάνω από ένα Εκατομμύριο ΑΝΕΡΓΟΙ Έλληνες, πότε θα βρουν δουλειά; 

Μ΄αυτά και μ΄αυτά τα κρατικά έξοδα αυξάνονται, το χρέος μεγαλώνει και η φοροκαταιγίδα δεν τελειώνει. Αυτά λέγει  ΕΛΣΤΑΤ. Πάντως η Ανεργία στην Ελλάδα «ζει και βασιλεύει» εκτός από τα τρωκτικά του ΣΥΡΙΖΑ.