Τα όσα ακούστηκαν στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, από την παράταξη «φυσάει κόντρα», για δραστηριότητες της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, προξένησαν λύπη και προβλημάτισαν πολλούς Δημότες.
Η Εκκλησία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι δύο διαφορετικά πράγματα και κανένας δεν μπορεί να παρέμβει και να κάνει υποδείξεις ως προς τον τρόπο λειτουργίας τους. Η ανεξαρτησία της Εκκλησίας είναι δεδομένη και ο νέος Μητροπολίτης μας κ.Χρυσόστομος έχει κάθε δικαίωμα να προγραμματίσει και να υλοποιήσει θρησκευτικές δραστηριότητες προκειμένου να ενισχύσει την αξία της χριστιανικής πίστης.
Είναι βιοσωματικά νέος άνθρωπος, φορτωμένος με Εκκλησιαστικές αρετές, έμπλεος από αγάπη, για τον Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Θεοσώστου μας Επαρχίας και επιτελεί τα καθήκοντα του με τον προσήκοντα σεβασμό προς κάθε κατεύθυνση.
Τις λιτανείες τις παρακολουθούν όσοι πιστεύουν σ’ αυτές και φυσικά υλοποιούνται σε αγαστή συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους πολίτες, χωρίς να προκαλούν και χωρίς να δημιουργούν προβλήματα.
Η Εκκλησία, γενικά αλλά και η Τοπική Εκκλησία επιτελούν ένα τεράστιο πνευματικό και κοινωνικό έργο, σεβόμενες όχι μόνο την τραγική κατάσταση της χώρας αλλά και όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από τα θρησκευτικά τους «πιστεύω». Στην Ορθοδοξία ισχύει το «τω κρούοντι η θύρα ανοιγήσεται».
Δεν μπορώ να κατανοήσω πως, ένα τόσο καλό και ικανό στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έκανε μια τόσο λανθασμένη εκτίμηση. Εύχομαι και ελπίζω να ναι η πρώτη και η τελευταία.
Ο περιούσιος Λαός της Ιεράς Μητρόπολεως Τρίκκης και Σταγών, στην συντριπτική του πλειοψηφία, είναι στο πλευρό του Αξίου Ιεράρχη, πάντα όμως με τον προσήκοντα σεβασμό, προς κάθε πλευρά. Η Εκκλησία διακηρύττει την ελευθερία και δεν αναγκάζει κανέναν να την ακολουθήσει. «Όστις βούλεται οπίσω μου ελθείν».
Κώστας Πατέρας, Πολιτευτής Τρικάλων