Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D.Ed, M. Ed, P.H.D. Πολιτευτής Τρικάλων


Σημεία και τέρατα γίνονται τα τελευταία 2,5 χρόνια στην πολιτική σκηνή της χώρας και η κοινωνία τα έχει χαμένα και δεν γνωρίζει ούτε που είναι η αλήθεια , σε όλα τα θέματα , ούτε που την οδηγούν οι Τσίπρας-Καμμένος. Μάλλον θα πρέπει να δουν οι Έλληνες τα γεγονότα από την αστεία πλευρά , διότι διαφορετικά δεν μπορούν να καταλάβουν τίποτε. Φυσικά και υπήρξαν κυβερνήσεις στο παρελθόν που δεν υλοποίησαν όλες τις προγραμματικές δηλώσεις τους , αλλά έλεγαν και αλήθειες. Η σημερινή κυβέρνηση , πέρα από το ψέμα και τον λαϊκισμό , δεν γνωρίζει τίποτε άλλο.
Κατά το πρόσφατο παρελθόν , πριν στηθούν οι σημερινές ανίερες συμμαχίες ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , ο Πάνος Καμμένος στην προσπάθειά του να εξαπατήσει τους ψηφοφόρους και τα πολιτικά στελέχη του κόμματος , προκειμένου να μπει στη Βουλή , σε μια εκ…βαθέων και…ειλικρινή τοποθέτηση στο περιοδικό Crash είπε το εξής αμίμητο «δεν θα γίνω η πολιτική πόρνη ούτε του Σαμαρά ούτε του Τσίπρα». Ήθελε σώνει και καλά να περάσει το μήνυμα , πως το κόμμα του , αν μπει στη Βουλή , θα κοιτάξει τα συμφέροντα της χώρας και όχι τις δικές του πολιτικές φιλοδοξίες.
Δυστυχώς , το μόνο που κοίταξε , τόσο αυτός όσο και ο Τσίπρας , ήταν η κατάληψη της εξουσίας και η παραμονή στις κυβερνητικές καρέκλες , με οποιοδήποτε κόστος για την κοινωνία , η οποία , σημειωτέον , τα έχει τελείως χαμένα και δεν ξέρει πώς να αντιδράσει.
Η Ιδεολογική Ανομοιομορφία του κυβερνητικού μορφώματος είναι πρωτοφανής και καταστροφική. Πάνε…και οι κορώνες του Καμμένου. Πάνε και τα…παντελόνια που φόραγε. Πάει και η δήλωσή του περί «πολιτικής πόρνης». «Στα τέσσερα» έλεγε στη Βουλή , γιατί η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου υπέγραψε το 2ο μνημόνιο. Τώρα που οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπέγραψαν δύο μνημόνια μαζί προκειμένου να φανούν αρεστοί στους δανειστές και στους γερμανο-τσολιάδες , όπως τους αποκαλούσαν , όταν ήταν στην αντιπολίτευση , τώρα , που υποθήκευσαν τη χώρα για δεκαετίες , κάνουν το…κορόιδο και ντρέπονται να πουν την αλήθεια ότι δηλαδή…κρέμασαν τους πολίτες και διέλυσαν το κράτος.
Η ασυνέπεια των κυβερνώντων είναι πρωτόγνωρη και καταστροφική. Η χώρα είναι στη ΡΟΥΛΕΤΑ , για μια Καρέκλα Εξουσίας. Εφαρμόζουν , με κάθε πράξη , το «κράτα με να σε κρατώ να ανεβούμε στο βουνό» οι συγκυβερνώντες. Εδώ και λίγες μέρες η ομάδα των ΑΝΕΛ διατυμπάνιζε πως δε θα ψηφίσει στη Βουλή τη δημιουργία «Τουρκικής Ένωσης» για την Ξάνθη και δε θα στηρίξει την «Αλλαγή Φύλου» ακόμα και σε ανήλικα άτομα. Μόλις , όμως , ο Τσίπρας και οι βουλευτές του απάλλαξαν τον Καμμένο από την εξεταστική , για το πλοίο Noor 1 και για τα παράλογα της κρατικής Jaguar , της ρουλέτας και των ανύπαρκτων αποδείξεων του Λονδίνου , τότε τα υπερψήφισαν όλοι τους , κάνοντας μια ακόμα θεαματική… κολοτούμπα. Δεν τους νοιάζει για τίποτε παρά η δόξα και το χρήμα της εξουσίας.
Κανένας τους δεν σκέφτεται για τους 500.000 Έλληνες , Επιστήμονες και Ειδικούς , που εγκατέλειψαν την πατρίδα και έγιναν οικονομικοί μετανάστες. Μάλιστα μια πρόσφατη έρευνα κατέγραψε ότι το 50% των Ελλήνων μεταναστών είναι ηλικίας από 20 έως 40 ετών και πως το 71% , από αυτούς , δε θέλει να γυρίσει πίσω , εξαιτίας της ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ που ζει και βασιλεύει στη χώρα μας και εξαιτίας των ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΩΝ παροχών. Το κράτος πια είναι φέουδο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η πολιτική τους πελατεία και «τα παιδιά του καφενείου» μέχρι χθες πρέπει να αποκατασταθούν.
Έτσι , λοιπόν , αυτοί που δεν ήθελαν να γίνουν «πολιτικές… πόρνες» συνέπραξαν με τους αριστερούς και άθεους του ΣΥΡΙΖΑ , στην πλειοψηφία τους , και πορεύονται χέρι-χέρι , σπρώχνοντας τη χώρα στο γκρεμό. Οι πολιτικές διαφωνίες των στελεχών της ΑριστεροΔεξιάς κυβέρνησης είναι καθημερινές και η χώρα βουλιάζει από τη δική τους Ανικανότητα , τις Ιδεοληψίες και την έλλειψη Αξιοπιστίας. Όλα , όμως , δείχνουν πως τα άσχημα είναι ακόμη πίσω , αφού η σφαγή…των συνταξιούχων και των μισθωτών , οι πλειστηριασμοί των σπιτιών , τα κόκκινα δάνεια και η νεκρή…αγορά θα φανούν καθαρά τα δύο επόμενα χρόνια.
Η χώρα είναι σε πολιτικό αδιέξοδο και τη λύση πρέπει να τη δώσει ο λαός με τις εκλογές , που , όσο νωρίτερα γίνουν , τόσο το καλύτερο για όλους τους Έλληνες.