Ο Σίσυφος ήταν μια πολύ ξεχωριστή προσωπικότητα της Ελληνικής Μυθολογίας. Ήταν ιδρυτής και βασιλιάς της αρχαίας Εφύρας , που στη συνέχεια ονομάστηκε Κόρινθος. Ήταν πολύ έξυπνος και γνώστης πολλών πραγμάτων από τη ζωή των αρχαίων θεών , αφού κατόρθωσε να ξεγελάσει ακόμα και τον Άδη και γι’αυτό τιμωρήθηκε. Οι <<κριτές των νεκρών>> του επέβαλλαν , ως βασανιστήριο , να κουβαλάει ένα βράχο στην κορυφή ενός βουνού. Φτάνοντας στην κορυφή , η πέτρα δεν σταθεροποιείτο και έπεφτε από την άλλη πλευρά. Αυτή η τιμωρία ήταν αιώνια για τον <<νικητή>> του Άδη.

Ο σύγχρονος Σίσυφος είναι ο ελληνικός λαός , που κουβαλάει στην πλάτη του τα μνημόνια των δανειστών , με την ελπίδα , πως κάποτε θα λυτρωθεί. Όλοι του υπόσχονται καλύτερες μέρες , με τις ζητούμενες μεταρρυθμίσεις , που δεν είναι τίποτα άλλο από την τραγική φορολογική καταιγίδα και όλοι απαιτούν και του επιβάλλουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και φυσικά του ζητούν να σφίξει πιο πολύ το ζωνάρι της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Αυτή η τιμωρία γίνεται από τους <<βαρβάρους>> σε ανταπόδοση των όσων αγαθών έδωσε η Ελλάδα στην ανθρωπότητα.

Πέρασαν μήνες και χρόνια και οι αξιολογήσεις και οι μεταρρυθμίσεις δεν έδωσαν λύση στην Ελληνική τραγωδία. Διαπραγματεύονται και ξανά διαπραγματεύονται και η οικονομία της χώρας κατρακυλάει από το κακό στο χειρότερο. Παρά τα παχιά λόγια , για επενδύσεις και για θέσεις εργασίας , τίποτε δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Φυσικά ο λογαριασμός κάθε αξιολόγησης πέφτει στο…κεφάλι του πάμφτωχου λαού. 

Από το 2019 έρχονται περικοπές σε συντάξεις με πλαφόν έως και 22% για 900.000 απομάχους της ζωής. Η Τρόικα επιστρέφει με βαρύ τίμημα. Οι επικουρικές συντάξεις… κουρεύονται και η φτώχεια γίνεται καθημερινά πιο έντονα ορατή. Η απόγνωση όλων των κοινωνικών τάξεων εκφράζεται όλο και περισσότερο στα ΜΜΕ , ενώ οι κάδοι των απορριμμάτων δέχονται περισσότερες ανθρώπινες υπάρξεις , παρά τις αμφισβητήσεις του κ. Φλαμπουράρη. Το αφορολόγητο πέφτει. Τα αντίμετρα δεν έρχονται , αν δεν πιάσουμε τους στόχους. Τα εργασιακά κλονίζονται. Έγινε συμφωνία με όρους <<παράδοσης ηττημένου>>. Τα μέτρα είναι βαριά , αφού φτάνουν στο ύψος των 4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η κυβέρνηση δεν νοιάζεται για τα μέτρα αλλά για το χρόνο εφαρμογής των.

Ο Τσίπρας και ο Καμμένος είναι σε ελεύθερη πτώση. Οι βουλευτές είναι σε απόγνωση και το…μασάζ , με το group therapy πάει…καπνός. Τα άλλοτε δυνατά χαρτιά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη φθορά και σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις η πτωτική πορεία της κυβέρνησης και η εκλογική ήττα είναι μη αναστρέψιμη. Η αγωνία του Μαξίμου για την κατάρρευση της εικόνας του πρωθυπουργού είναι μεγάλη. Η προσπάθεια αντιστροφής του κλίματος με κορδέλες και με φιέστες είναι παλιά αποτυχημένη τακτική και μας γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω.

Η πτώση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκαλεί βαθιές πληγές στο προφίλ τόσο του Τσίπρα όσο και του Καμμένου και αποτελεί τροχοπέδη για αντίστροφη πορεία. Όλοι τους πέφτουν χωρίς…α λ ε ξ ί π τ ω τ ο. Τα καθημερινά εγκλήματα στη χώρα μας και οι αποφυλακίσεις βαρυποινιτών χωρίς…μέτρο , αυξάνουν το κύμα δυσαρέσκειας και απογοήτευσης των πολιτών. Δεν φτάνει η φτώχεια και η ανέχεια υπάρχουν και τα καθημερινά προβλήματα ανασφάλειας για τη ζωή και για την περιουσία όσων γεννήθηκαν , μεγάλωσαν και ζουν σε αυτή τη χώρα. 

Η Σταύρωση του λαού προηγήθηκε και είναι παρούσα από το 2010. Η Ανάσταση…θα έρθει ποτέ; Η επόμενη μέρα αντί να βελτιώσει τη ζωή , δυστυχώς , την σπρώχνει πιο βαθιά στον…βούρκο της κ α τ α σ τ ρ ο φ ή ς.

Γνωρίζει κανένας , έστω και το παραμικρό για την επόμενη μέρα; Ασφαλώς όχι.