Η ανθρώπινη κοινωνία πέρασε από πολλά στάδια πριν φτάσει στην σημερινή σύγχρονη και οργανωμένη θέση. Σ’ όλα αυτά τα επίπεδα το μόνο πράγμα που δεν έλειπε ποτέ ήταν η Δικαιοσύνη από την πιο αρχέγονή της μορφή μέχρι την επιστημονική της ύπαρξη. Σήμερα είναι ένας από τους τρεις Ακρογωνιαίους Λίθους του Δημοκρατικού πολιτεύματος και θεωρείται ΗΘΙΚΟ ΑΓΑΘΟ της ανθρώπινης ζωής.
Αυτή η πανάρχαια Ιδέα αντιπροσωπεύει ανέκαθεν την Τάξη, την Αρμονία και την Νομιμότητα στις σχέσεις των ανθρώπων και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει την βούληση για κάθε μορφή λογικής ζωής, του Δημιουργού των πάντων δηλ. του Θεού. Έτσι προέκυψε και η «θεία Δίκη» που υπήρξε και είναι η έκφραση της απαραβίαστης ιδέας και του ιερωτάτου ιδανικού της Δικαιοσύνης, που είναι η Αρχή και το θεμέλιο κάθε οργανωμένης κοινωνίας.
Κάνοντας μια γρήγορη διαδρομή στο πέρασμα των αιώνων και των χιλιετηρίδων θα διαπιστώσουμε πως οι άνθρωποι έβλεπαν το ρόλο και την αξία του Αγαθού της Δικαιοσύνης. Ο μεγάλος φιλόσοφος Πλάτων έδωσε για πρώτη φορά στη Δικαιοσύνη την ηθική και την δεοντολογική μορφή και την θεωρεί ως μια αρχή που ρυθμίζει όλη την ατομική και την κοινωνική ζωή. Με το «Τα αυτού πράττειν» έδειξε πως ο άνθρωπος έχει υποχρέωση να ενεργεί με γνώμονα το Δίκαιο, γιατί το Αγαθό της Δικαιοσύνη είναι τρισυπόστατο και αποτελείται από την Σοφία, το Θάρρος και την Εγκράτεια.
Ο Πυθαγόρας τονίζει πως πρέπει «να ασκείς την Δικαιοσύνη και με τα λόγια και με έργα», ενώ ο Ξενοφών είπε πως «η Δικαιοσύνη είναι Σοφία». Η παλαιά Διαθήκη υπογραμμίζει πως «Δικαιοσύνη άμωμος ορθοτομεί οδούς» δηλ. η αμέμπτος Δικαιοσύνη ανοίγει σωστούς δρόμους στη ζωή. Στην Κ.Διαθήκη διαβάζουμε το «Μακάριοι οι δεδιωγμένοι ένεκεν Δικαιοσύνης» ενώ ο Απόστολος Παύλος κήρυξε πως «Ο Δίκαιος εκ πίστεως ζώσεται» δηλ. ο δίκαιος θα ζήσει βασιζόμενος στην πίστη. Στο ίδιο μήκος … κύματος κινήθηκαν όλοι οι φιλόσοφοι και οι πατέρες της Εκκλησίας.
Παρά τα όσα είπαν και έγραψαν άνθρωποι της Εκκλησίας, της φιλοσοφίας και της επιστήμης, αυτοί, που σήμερα μας κυβερνούν με τον χειρότερο τρόπο, στέλνουν την Δικαιοσύνη στο Απόσπασμα. Οι μαθητευόμενοι Μάγοι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ επειδή βλέπουν να χάνεται το έδαφος της εξουσίας κάτω από τα πόδια τους και επειδή η εξουσία έγινε Αυτοσκοπός για όλους αυτούς, κάνουν πράγματα πρωτοφανή και κινούνται στα όρια της Αντισυνταγματικότητας και της Παρανομίας.
Τρία γεγονότα όπως ο τρόπος χορήγησης των Τηλεοπτικών Αδειών, ο διορισμός, καθαριστριών στα Νοσοκομεία με ατομικές συμβάσεις εργασίας, ενώ υπήρχε εργολάβος, που πήρε την δουλειά και η στηλίτευση Αντιπροέδρου του ΣτΕ καταδεικνύουν τον τρόπο που ενεργεί η Συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου. Τόσο οι εταιρείες καθαρισμού, όσο και όσοι προσέφυγαν στη ΣτΕ για τα κανάλια, δικαιώθηκαν και φάνηκε πως οι κυβερνώντες δεν σέβονται την Δικαιοσύνη και τους Λειτουργούς της και κοιτάζουν μόνο πως δεν θα φύγουν από τις καρέκλες…!
Οι πρωτοφανείς καταγγελίες των Δικαστικών Ενώσεων για το θέμα, που ανέδειξε η εφημερίδα Αυγή δηλ. η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, για το δήθεν ροζ σκάνδαλο Αντιπροέδρου του ΣτΕ, δείχνουν το κατάντημα της πολιτικής ζωής της χώρας. Δημοσιεύματα που παραβιάζουν τα προσωπικά δεδομένα και δεν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, από τον κίτρινο τύπο του ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιούνται μόνο σε φασιστικά καθεστώτα. Ο εκβιασμός που ασκείται με τέτοιες μεθοδεύσεις σε βάρος των φυσικών δικαστών των πολιτών είναι επικίνδυνος για τη χώρα και εξυπηρετεί την Διαπλοκή και την Διαφθορά, που έτσι και αλλιώς τις άνδρωσαν το σάπιο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο. Το νοσηρό αυτό κλίμα λειτουργεί σε βάρος της Δικαιοσύνης, της Δημοκρατίας, της Ιστορία και του Πολιτισμού της πατρίδας μας.
Κάτω, λοιπόν, τα χέρια από την Δικαιοσύνη. Φύγετε αν δεν μπορείτε να κυβερνήσετε με βάσει τους Νόμους, γιατί η Δημοκρατία χωρίς Νόμους είναι Δικτατορία, είναι Ζούγκλα, όπου διαβιούν όχι Άνθρωποι αλλά Ζώα.
Αν ο Πλάτων, ο Ξενοφών, ο Πυθαγόρας και ο Ιησούς Χριστός ζούσαν σήμερα τι θα τους λέγατε για όλα αυτά εσείς οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ;
Κώστας Πατέρας, Πολιτευτής Τρικάλων