Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M. Ed., Ph.D., Πολιτευτής

Πέρασαν σχεδόν δέκα χρόνια από τότε που η Ελλάδα μπήκε στις… ράγες του τρένου των Μνημονίων και από μια ευημερούσα χώρα, κατάντησε να την δείχνουν με το … δάκτυλο, ως περίπτωση προς αποφυγήν. Έγινε το μαύρο … πρόβατο…!
από την μια στιγμή στην άλλη η πατρίδα μας πέρασε, χωρίς να το καταλάβουμε γιατί πέρασε, από την ευημερία στην φτώχεια, στην ανέχεια και την δυστυχία.
Περιουσίες χάθηκαν, κάτω από τον τυφώνα της λανθασμένης Μνημονιακής πολιτικής, που επέβαλαν στην Ελλάδα οι Ευρωπαίοι και οι Δανειστές.
Έγινε η χώρα μας παράδειγμα προς αποφυγήν και τιμωρήθηκε σκληρά απ’ όλους. Σ’ αυτό συνέβαλαν και οι κακές πολιτικές των τότε κυβερνήσεων.    
Με την έλευση του Δ.Ν.Τ., στην χώρα της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού, η Ελλάδα πέρασε από τον…παράδεισο στην … Κόλαση!
Οικογένειες διαλύθηκαν. Επαγγέλματα καταστράφηκαν. H αγορά νέκρωσε. H ανεργία έγινε πραγματικός εφιάλτης. H οικονομική μετανάστευση των νέων επιστημόνων, έγινε η ταφόπλακα για όλους και η φορολογική καταιγίδα έσβησε κάθε ελπίδα για ανθρώπινη ζωή.
Πρώτη φορά είδαμε, μετά από πολλές δεκαετίες, συνανθρώπους μας να συντηρούνται, βιοσωματικά, από τα συσσίτια της Εκκλησίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. και του κράτους.
Φυσικά πρώτη φορά είδαμε αξιοπρεπείς, μέχρι πρότινος, συμπολίτες να ψάχνουν στα σκουπίδια για να βρουν λίγο φαγητό.
Μετά από μια δεκαετία η Ελλάδα φαίνεται πως ξαναβρίσκει τον βηματισμό της, αφού πλέον υπάρχει ένα ΦΩΣ στο ΤΟΥΝΕΛ, που λέγεται κυβέρνηση της Ν.Δ. με πρωθυπουργό τον Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η ομιλία του στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αναπτέρωσε κάπως το ηθικό των πολιτών και ανέβασε την ψυχολογία των, αφού φάνηκε καθαρά, πως η ανάπτυξη είναι πλέον κλειδί για κάθε κίνηση.
Αναφέρθηκε, ο Πρωθυπουργός, σε τέσσερα βασικά στοιχεία, που θα αλλάξουν τα πάντα. Αυτά είναι τα πεδία της φορολογίας, των εργασιακών σχέσων, το παραγωγικό ψηφιακό κράτος και η ανάπτυξη.
Φαίνεται πως η πατρίδα μας θα γίνει ένας μεγάλος και διεθνής επενδυτικός προορισμός. Τα πάντα αναδιαρθρώνονται από την παραγωγή μέχρι την κατανάλωση και τις εξαγωγές.
Μεγάλη θα ναι η … ανάσα για τις επιχειρήσεις, τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους και τους υπαλλήλους.
Φόρος μόλις 9% από το 22% για τις πρώτες 10.000 εισόδημα και φόρος στα κέρδη των επιχειρήσεων από 28%, στο 24% και σταδιακή κατάργηση του φόρου Αλληλεγγύης και Επιτηδεύματος.
Ταχεία έκδοση των 470.000 εκκρεμών συντάξεων, σε ανθρώπους, που … πάλεψαν επι δεκαετίες για να σταθεί η Ελλάδα στα … πόδια της και 2.000ευρώ για κάθε νέο παιδί.
Γρήγορη εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς τους πολίτες και απομείωση των «κόκκινων δανείων».
Απόλυτη θα ‘ναι η μεταρρύθμιση σε Ενέργεια και στις Ιδιωτικοποιήσεις και μεγάλη η στήριξη στις ανεξάρτητες Αρχές καθώς και ο εκσυγχρονισμός, για την απονομή της Δικαιοσύνης.
Φαίνεται πως όλα αλλάζουν στην Ελλάδα και ο λόγος του Πρωθυπουργού στην Δ.Ε.Θ. γέμιση τους πάντες με αισιοδοξία και ελπίδα.
Το κλίμα αισιοδοξίας των πολιτών είναι γεγονός και η κυβέρνηση οφείλει να χτίσει πάνω σ’ αυτόν μια νέα κοινωνία.
Το μήνυμα είναι καθαρό και το σήμα για επανεκκίνηση της οικονομίας είναι ισχυρό και ελπιδοφόρο.
Η υποχρέωση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πλέον να οικοδομήσει πάνω σ’ όλα σ’ αυτά, μια νέα Ελλάδα, αφού άπαντες γνωρίζουν πως η Οικονομία μιας χώρας είναι κυρίως ψυχολογία, καλό… κλίμα, καθαρή ατμόσφαιρα και αισιόδοξες προσδοκίες.
Ο Λαός το πιστεύει αυτό και ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση πρέπει να το υλοποιήσουν.