Tώρα που το πουλόβερ της ελπίδας του Αλέξη Τσίπρα ξηλώθηε και πλέον όλοι μας νιώθουμε στο πετσί μας τις αστοχίες και τις συνέπειες των επιλογών του θέλω να σας μιλήσω για τις δικές μου επιλογές. Αυτές που κοιτάζοντας τα παιδιά μου με κάνουν να νιώθω υπερήφανη και να μην έχω μετανιώσει στιγμή.
Είμαι (σ)το Ποτάμι απο την πρώτη ημέρα της ιδρυσής του, και είναι οι στιγμές κατάλληλες να ξαναπώ τους λόγους που συνεχίζω να ειμαι Το Ποτάμι.
Μας κατηγόρησαν οτι λέγαμε φέρτε μια συμφωνία ότι να ναι, να την υπογράψουμε κι όμως δεν είπαμε αυτο. Τοποθετηθήκαμε με αίσθημα ευθύνης ζητώντας με επίμονο τρόπο ναι, να έχουμε μια συμφωνία που εκείνη την περίοδο ήμασταν σε θέση να ήταν καλύτερη, πακέτο Γιουνκερ, ποσοτική χαλάρωση, όλα ήταν μπροστά μας. Ο κ. Τσίπρας επέλεξε την «περήφανη διαπραγμάτευση» με τον κ.Βαρουφάκη που οδήγησε σε κλείσιμο τραπεζών και Τρίτο Μνημόνιο. Αριστερό για να μην ξεχνιόμαστε. Και που φυσικά παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος κι ότι είχε αυταπάτες. Το λάθος αυτό όμως το πληρώνει ο ελληνικός λαός κι όχι ο κ. Βαρουφάκης ή ο κ. Τσίπρας.
Είμαστε υπέρ της αξιολόγησης στον δημόσιο τομέα απο τη πρώτη στιγμή, δεν χαϊδεύουμε καμιάς κοινωνικής ομάδας τα αυτιά διότι πιστεύουμε ότι τα λάθη του παρελθόντος δεν χρειάζεται να τα επαναλάβουμε εις βάρων των πολλών.
Μιλούμε για τη δικαιοσύνη, την παιδεία, τον ιδιωτικό τομέα, τους νέους, τις μητέρες και όλους αυτούς που ένιωθαν αποκομμένοι από το σύστημα που συντηρούσε Το Πασοκ η Νεα Δημοκρατία και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ.
Παιρνουμε πολιτικές αποφάσεις που δεν ενισχύουν το εκλογικό μας προφίλ, γιατί βάζουμε πάνω από όλα το συμφέρον της Κοινωνίας.
Μπήκαμε σε έναν πολιτικό διάλογο, για εμένα, για εμάς με σκοπό τη συνένωση δυνάμεων, ανθρώπων της εργασίας, με ένσημα, με αγωνία για την επόμενη μέρα. Αυτό συνεχίζουμε να πιστεύουμε κι αυτό προσπαθούμε καθημερινά.
Είμαι Ποτάμι γιατί για εμένα, για εμάς οι συνεργασίες είναι σημαντικό να ξεκαθαρίζονται προεκλογικά, φανερά και με ξεκάθαρες θέσεις.
Είμαι Ποτάμι γιατί για εμένα, για εμάς ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι της λογικής στήνω κομματικό κράτος σαν να μην υπάρχει αύριο. Υπάρχει όμως κι είναι δικό μας και των παιδιών μας.
Είμαι Ποτάμι γιατί ξέρουμε τι πάει να πει πραγματική εργασία. Όλα κερδίζονται με θυσίες, λέγοντας την αλήθεια, πιστεύοντας στους ανθρώπους, δίνοντας ευκαιρίες σε όλους να δημιουργήσουν.
Αν κάνουμε λάθη; Φυσικά και ναι. Και τα παραπάνω λάθη είναι για τους πολιτικούς που «ξέρουν».
Δεν μετανιώνω στιγμή για την επιλογή μου να βγω μπροστά, να εκτεθώ, και πιστέψτε με δεν ήμουν έτοιμη, δεν ξέρω πως το κάνουν αυτοί που σπουδάζουν στο εξωτερικό πολιτικές επιστήμες και επιστρέφουν στην Ελλάδα να παράξουν πολιτική, εγώ ξέρω να παράγω καλό κρασί. Ναι ξέχασα να σας πω οτι είμαι αγρότισσα σε ένα μικρό χωριό της Καλαμπάκας, τη Διάβα και κάθε ημέρα που ξυπνάω συναντώ τους ανθρώπους μου και ξέρω και ξέρουν ότι δεν τους είπα ποτέ ψέμματα.
Αυτό είναι Το Ποτάμι, Η αλήθεια, που «πονάει» γιατί ξεβολεύει, αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να αλλάξουμε ζωή
Ζαχαρούλα Γιαβρούτα-Λούδα, γραμματέας Τ.Ο Νομού Τρικάλων.