Ο Μύλος των Ξωτικών θα γίνει, διότι δεν υπήρχε περίπτωση να μην γίνει. Ή μάλλον, η μοναδική περίπτωση ματαίωσής του θα προέκυπτε από μια κυβερνητική απόφαση, στο πλαίσιο κάποιων αυστηρών περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού. 

Οπότε, αφού δεν έχει προκύψει κάτι τέτοιο, καλώς, λοιπόν, γίνεται διότι έχουμε ανάγκη από χαρά και ευτυχία, που μπορούμε να βρούμε στο μαλλί της γριάς. 

Υπό τις παρούσες συνθήκες η οποιαδήποτε συζήτηση με λογικά και σοβαρά επιχειρήματα για την διεξαγωγή του ή όχι, είναι απλώς χάσιμο χρόνου.  

Αρκεί να σκεφτεί κανείς, πως οι γιατροί του ΓΝΤ φωνάζουν να μην γίνει φέτος ο Μύλος, αλλά κανείς δεν τους δίνει σημασία. Είναι ντιπ ηλίθιοι αυτοί οι γιατροί! Καλά κάνουμε και δεν τους ακούμε. 

Αυτό που μου κάνει εντύπωση, όμως, περισσότερο από όλα είναι ο τρόπος με τον οποίο δουλευόμαστε μεταξύ μας.  

Εφόσον, η Δημοτική Αρχή ήταν απολύτως αποφασισμένη για την διοργάνωση του Μύλου φέτος τα Χριστούγεννα, τί νόημα είχαν οι δήθεν επιφυλάξεις για το μέλλον της;  Αυτά τα επίσημα δεν ξέρουμε, θα δούμε… τα 200 κρούσματα είναι καλά, τα 201 κακά… το θέλει η πόλη, το έχει ανάγκη…

Τι ακριβώς συμβαίνει; Φοβάται να υποστηρίξει ξεκάθαρα μια απόφαση που αφορά στο σύνολο της πόλης; Να φορτωθεί εξ ολοκλήρου, διότι της ανήκει αποκλειστικώς, μια τεράστια ευθύνη για την δημόσια υγεία; 

Τι νόημα είχαν οι «ειδήσεις» των προηγούμενων ημερών και μάλιστα από καλά πληροφορημένες πηγές (φαντάζομαι τους ιππότες της πράσινης ανάπτυξης), που μιλούσαν για την ρευστότητα που χαρακτηρίζει το τοπίο της διεξαγωγής του Μύλου και πως όλα θα κριθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Μα καλά, πόσο δουλευόμαστε μεταξύ μας και γιατί; 

Καταρχάς, υπάρχει περίπτωση το Δημοτικό Συμβούλιο να καταψηφίσει τον Μύλο των Ξωτικών;  Αφού την πλειοψηφία την κρατά η Δημοτική Αρχή που θέλει όσο τίποτε άλλο τον Μύλο… θα κάνει την έκπληξη και θα πει τελικώς «όχι»;  Και θα πάρει γκασμάδες για να γκρεμίσει τα σκηνικά του Μύλου, ενώ τα έχει όλα έτοιμα; 

Πραγματικά, πόσο δουλευόμαστε μεταξύ μας! 

Στις 21 Νοεμβρίου με συνολικά από την 1η του μήνα 2.500 κρούσματα κορωνοϊού στα Τρίκαλα (ο χειρότερος μήνας ever με 3.112 κρούσματα και θανάτους καθημερινώς), ο κύριος Κωτούλας περιχαρής στην τηλεόραση της ΕΡΤ, σε ζωντανή μετάδοση από το πάρκο Ματσόπουλου, μίλησε για τις προετοιμασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη και την ετοιμότητα όλων, προκειμένου να υποδεχθούμε τα εκατομμύρια χαμόγελα στην πόλη. Μάλιστα, ανακοίνωσε πως η έναρξη του Μύλου ορίζεται την 3η Δεκεμβρίου. Δεν άφησε κανένα περιθώριο περί ματαίωσης, προβληματισμών ή οτιδήποτε άλλο. Το αντίθετο. Ευχήθηκε να πάνε καλύτερα τα πράγματα για να έχουν πρόσβαση και οι ανεμβολίαστοι με κάποιο τεστ. 

Αλλά, το θέμα θα περάσει αύριο Πέμπτη μια βόλτα και από το Δημοτικό Συμβούλιο… έτσι, για να δει λίγο τον εσωτερικό διάκοσμο. Μ΄αρέσει που η μείζονα αντιπολίτευση δεν έχει κατασταλάξει ακόμη υπέρ του ναι ή του όχι. Άστο, τζάμπα βασανισμός! Μην τείνεις άλλο. 

Μιλάμε για δούλεμα ολκής. 

Αγαπητοί κύριοι και αγαπητές κυρίες, που θέλετε τόσο πολύ τον Μύλο φέτος. Που τίποτα δεν σας πτοεί και τίποτα δεν σας φοβίζει. 

Κάντε τον. Σωστά και ξεκάθαρα. Έχετε δίκιο. Προέχουν τα εκατομμύρια… χαμόγελα. 

Μην κρύβεστε και μην προσπαθείτε να παρουσιάσετε αυτήν την ευθύνη ως συλλογική. Μην μας την φορτώνετε, είναι μόνο δικιά σας. 

Σταθείτε απέναντί μας και κατάματα εξηγήστε μας τι θα κάνετε στην περίπτωση που το εγχείρημα γυρίσει ανάποδα για ολόκληρη την πόλη. 

Άρχοντας δεν αρκεί μόνο να είσαι. Πρέπει και να φαίνεσαι. 

Μαρία Στίμου, trikalaenimerosi.gr