Είδαμε την τελευταία εβδομάδα να βγαίνουν από την αρμόδια εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την παρακολούθηση των δανείων κομμάτων και των ΜΜΕ αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία για την ύπαρξη και λειτουργία του τριγώνου της διαπλοκής μεταξύ πολιτικών, μέσων ενημέρωσης και τραπεζών. Τα προσκομισθέντα τεκμήρια και το αποδεικτικό υλικό αφήνουν έκθετους Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και συστημικά ΜΜΕ. Αυτό που δεν είδαμε όμως,είναι τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης της χώρας να ασχολούνται με αυτά τα ευρήματα και να ενημερώνουν τον κόσμο.
Για να ακριβολογούμε στα 418 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι οφειλές των κομμάτων στις τράπεζες. Από αυτά τα 401 εκατομμύρια προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Πόσους αιώνες άραγε θα κάνουν να τα αποπληρώσουν? Αυτοί που φέρνανε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής, που χρεοκόπησαν τον  τόπο και τα κόμματα τους, τώρα κουνούν το δάχτυλο σε μία κυβέρνηση που μέσα σε 2 χρόνια διαπραγματεύεται κάτω από  ασφυκτική πίεση που είναι προϊόν των δικών τους πολιτικών επιλογών.
Η αλήθεια είναι λοιπόν, ότι από το φθινόπωρο του 2011 δεν έχουν καταβάλει ούτε ένα σεντς για τα 401 εκατομμύρια που χρωστάνε, ενώ οι υπολογισμοί της εξεταστικής μας δίνουν ότι η Νέα Δημοκρατία ακόμα και εάν δίνει όλη την κρατική επιχορήγηση θα θέλει 150 χρόνια για να εξοφλήσει το δάνειό της, το δε ΠΑΣΟΚ θα χρειαστεί 410 χρόνια. Άραγεοι τράπεζες έδειχναν την ίδια ελαστικότητα στους πολίτες όλα αυτά τα χρόνια και τι θα κάνουν τώρα με τα κόμματα αυτά, ώστε να πάρουν πίσω τα χρήματα που ανήκουν ουσιαστικά στον λαό;
Να μην παραβλέψουμε βέβαια το υπέρογκο ποσό που χρωστούν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στις τράπεζες που υπερβαίνει το 1 δις ευρώ. Τα ερωτήματα και εδώ είναι πολλά. Πως πήραν δάνεια, με τι εγγυήσεις και πως σκόπευαν να τα αποπληρώσουν; Το σκάνδαλο κορυφώνεται όταν βλέπουμε ότι δανείστηκαν χρήματα και μέσα στα δύσκολα χρόνια των μνημονίων. Νέα δάνεια χορηγήθηκαν κατά τη διάρκεια των δύσκολων χρόνων που ο ελληνικός λαός μάτωνε κι ενώ οι ίδιοι προχωρούσαν σε μαζικές απολύσεις και παρουσίαζαν τεράστιες ζημιές και απώλειες εσόδων.
Όσο και να προσπαθήσουν να τα συγκαλύψουν η αλήθεια θα μαθευτεί. Εκτεθειμένος είναι επίσης και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ.Κυριάκος Μητσοτάκης για το δάνειο που πήρε για τον «Κήρυκα Χανίων» και επίεντεκάμισι χρόνια δεν τον ενόχλησε καμία τράπεζα για τη εξυπηρέτηση του δανείου του.Εμφανείς ευθύνες για όλη αυτή την περίοδο αναλογούν και στην εποπτεύουσα αρχή των τραπεζών και τον διοικητή της τον κ. Στουρνάρα.
Τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την παράδοση του τελικού πορίσματος της Εξεταστικής.Η εξεταστική επιτροπή που σχηματίστηκε με πρωτοβουλία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α θα έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της. Ο λόγος τώρα στη δικαιοσύνη.
Σιμορέλης Χρήστος.
Βουλευτής Τρικάλων με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α