Είκοσι ληστείες την ημέρα στην Αθήνα, άλλες τόσες σ'όλη την Ελλάδα, περιοχές στην πρωτεύουσα εκτός ελέγχου του κράτους, τρομοκρατία και τραμπουκισμοί, φόνοι με το παραμικρό, απαιδευσία και αγλωσία, επιχειρηματική κοινότητα που φοβάται να επιχειρήσει και να παράγει νέο πλούτο για όλους, καχυποψία και περιφρόνηση του ελληνικού ονόματος στο εξωτερικό, κοινωνία φοβισμένη και μια κυβέρνηση που τα βλέπει όλα ωραία. Αυτά και άλλα πολλά συνθέτουν την ελληνική εικόνα σήμερα, μια εικόνα παρακμής που δείχνει οτι ο Ελληνισμός ως πολιτιστική οντότητα έχει τελειώσει προ πολλού και διάγει μια ζωή κουρασμένη και ψεύτικη. Η Μεγάλη Χρεωκοπία του 2010 επεσφράγισε το γεγονός αυτό και η περίοδος από το τυπικό τέλος των Μνημονίων μέχρι σήμερα δεν άλλαξε το παραμικρό στις νοοτροπίες και στις πρακτικές της παρακμής και χρεωκοπίας δείχνοντας σημεία ανακύκλωσης.Αλληλοκατηγορίες, ψεύδη, σπίλωση αντιπάλων και προσφάτως, λίγες ημέρες πριν τις Ευρωεκλογές 2019 η κυβέρνηση της Αριστεράς επιχειρεί την επανάληψη όλων των πρακτικών της εξαγοράς ψήφων, του εκμαυλισμού συνειδήσεων, της κακής νομοθέτησης και της διασπάθισης του χρήματος των φορολογουμένων, δηλαδή όσων μας οδήγησαν στην παρακμή και χρεωκοπία.
Δεν είναι υπερβολή να ισχυρισθεί κανείς οτι η σύγκρουση αυτών των εκλογών είναι κυριολεκτικά η σύγκρουση των δυο κόσμων που ενυπάρχουν ταυτόχρονα μέσα στο ελληνικό σώμα και από την έκβασή τους θα εξαρτηθεί η τύχη της χώρας για το μακρύ μέλλον. Από την μια έχουμε μια κυβερνώσα Αριστερά, η οποία αντιγράφει όλες τις παλαιοκομματικές παρακμιακές πρακτικές του παρελθόντος και ζητά την ψήφο των πολιτών αντί παροχών, κάτι που είναι πολιτικό αίσχος, ντροπή για τους πολίτες και η οποία 5 χρόνια τώρα κατάφερε να θέσει την κοινωνία σε καθεστώς ανασφάλειας. Και για όσους αφελείς αμφιβάλλουν, τονίζω οτι η πραγματική Αριστερά είναι όντως αυτή που ζούμε και δεν υπάρχει άλλη, εκτός αν προτιμούν την αγνή και καθαρή κομμουνιστική τυραννία. Από την άλλη μεριά έχουμε μια προσπάθεια της ΄''άλλης Ελλάδος'', της Ελλάδος που θέλει να απελευθερώσει τις κρυμένες δυνάμεις του Ελληνα, να περιορίσει την παρεμβατικότητα του κράτους στην ζωή του και στην οικονομία, να σταματήσει την ''υπερρύθμιση'' των πάντων, να τερματίσει την ανομία και παραβατικότητα, να αποκαταστήσει την Παιδεία στον ρόλο της που είναι η μόρφωση, η έρευνα και η καλλιέργεια της ελληνικής γλώσσας και πρώτα απ'όλα να γκρεμίσει από τα βάθρα τους όλες τις ψευδαισθήσεις της Μεταπολίτευσης που κατέστρεψαν την ψυχή και το μυαλό αυτού του τόπου.
Αυτή η άλλη Ελλάδα εκπροσωπείται σήμερα-κατά την γνώμη του γράφοντος- από την νέα Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία ουδεμία σχέση έχει ιδεολογικά με την παλαιά κρατιστική Νέα Δημοκρατία, η οποία στην συνείδηση του κόσμου ταυτίστηκε με την έννοια του ''γαλάζιου ΠΑΣΟΚ''. Ο γράφων περιορίζεται σ'αυτά και προτιμά να μην επεκταθεί στις ευθύνες των κομμάτων εξουσίας πριν το μοιραίο 2015. Επειδή όμως η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, όντως πιστεύω, όπως και όλοι οι καθαροί και αληθινοί Ελληνες οτι η τελευταία ελπίδα σήμερα του ελληνικού κράτους να ορθοποδήσει, ακούει στα ονόματα Νέα Δημοκρατία και Κυριάκος Μητσοτάκης με την σύμπραξη όλων των αληθινά εκσυγχρονιστικών δυνάμεων του τόπου και προσευχόμεθα να μην διαψευσθούμε.
Γνωρίζουμε όλοι την μοιραία τάση των Ελλήνων διαχρονικά και ανά τους αιώνες για διαίρεση και διχασμό, ενίοτε και αλληλοσπαραγμό. Γνωρίζουμε όλοι τώρα οτι κάθε ιστορική μας επιτυχία ενείχε και τον σπόρο της αυτοκαταστροφής. Είναι αυτή η αναπότρεπτη μοίρα μας; Ισως, αλλά ο γράφων θεωρεί οτι όλα αλλάζουν στην Ιστορία, ακόμη και αυτό. Εάν δεν κάνουμε τις σωστές επιλογές εντός του 2019 και δεν ομονοήσουμε σε ορισμένα βασικά, όπως π.χ. στις βασικές αρχές λειτουργίας της οικονομίας ή στην ανάγκη ανάσχεσης των μεταμαστευτικών ροών ή στην τεράστια σημασία της ορθής χρησιμοποίησης και γνώσης της γλώσσας μας ο τόπος αυτός θα εξαφανισθεί ως ιστορικός τόπος όπως έγινε το 1453. Από την σύγκρουση των δυο Ελλάδων, εάν δεν βγει νικήτρια η Ελλάς της αυτογνωσίας και του εκσυγχρονισμού, τότε δεν θα υπάρχει καθόλου Ελλάς. Ή Ελλάς ή θα σταματήσει την παρακμή ή η παρακμή θα καταβροχθίσει την Ελλάδα. Η επιλογή είναι δική σας.

Ιωάννης Ξηρός
Ταξ|χος ε.α., Μέλος της Δράσης και της Νέας Δημοκρατίας