Το συμβολικό σχήμα του αετού της αλβανικής σημαίας σχημάτισαν Ελληνες στρατιώτες αλβανικής καταγωγής  ενώπιον του φωτογραφικού φακού προ ολίγων ημερών και η ελληνική κοινωνία για μια ακόμη φορά συνεταράχθη.Η ταραχή θα ήταν σε άλλες εποχές εντονώτερη,αλλά τα οικονομικά προβλήματα υπερισχύουν και υποβιβάζουν όλα τα άλλα.
Τι σημαίνει η πράξη αυτή;Κάτι πολύ απλό.Οτι αυτοί οι στρατιώτες δεν πιστεύουν στην ελληνική πατρίδα και σημαία.Αυτό ίσως και να ήταν καταννοήσιμο,δεδομένου οτι είναι διαφορετικής καταγωγής από εμάς.Το γεγονός όμως που εγείρει όχι μόνον οργή αλλά και σοβαρά ερωτήματα για τον τρόπο αντιμετώπισης των μεταναστών εκ μέρους κράτους και κοινωνίας είναι οτι οι άνθρωποι αυτοί την πίστη τους σε μια άλλη σημαία και πατρίδα την εξεδήλωσαν εντός των οσίων και ιερών του ελληνικού κράτους,δηλαδή εντός στρατοπέδου.Και μάλιστα μιλάμε για παιδιά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εδώ,εκπαιδεύθηκαν εδώ και θέλουν να ζήσουν εδώ.
Είναι τόση η αμηχανία του πολιτικού κόσμου και της κοινωνίας για το γεγονός αυτό που αν εξαιρέσουμε μια αρχική εκδήλωση οργής του υπουργού Εθν.Αμυνας και μια ανάλογη δήλωση του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Άδ.Γεωργιάδη, ουδεμία άλλη αντίδραση εκδηλώθηκε και κάποιοι αφελείς των καφενείων απέδωσαν την πράξη αυτή στην... νεανική επιπολαιότητα.
Ουδέν αναληθέστερον.Οι μόνοι επιπόλαιοι εδώ είμαστε εμείς και το εξηγώ ευθύς.Η πράξη των Αλβανών που ελληνοποιήσαμε και ντύσαμε στο ελληνικό χακί δείχνει πόσο καταστροφικοί υπήρξαν πολιτικοί σαν τον Σημίτη και τον Πρ.Παυλόπουλο,κορυφαίο Υπουργό του Κων.Καραμανλή του Μικρού και Ολίγιστου,οι οποίοι για να δημιουργήσουν την ...πολυπολιτισμική κοινωνία τους έφερναν ολόκληρα καραβάνια λεωφορείων από τον Εβρο στην Αθήνα και ελληνοποιούσαν αθρόως περίπου τους πάντες.Αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά το πόσο καταστροφικό για την χώρα υπήρξαν το ΠΑΣΟΚ και η γαλάζια εκδοχή του της περιόδου2004-2009.Η πράξη επίσης αποδεικνύει και τα εξής.
Πρώτον, τα μέτρα ασφαλείας και γενικά το επίπεδο πειθαρχίας στον ελληνικό στρατό έχουν πέσει σε ανησυχητικά επίπεδα.Φαινόμενα σαν αυτά μας οδηγεί σε σκεπτικισμό όσον αφορά και στο επίπεδο εκπαίδευσης.
Δεύτερον,η λεγόμενη πολυπολιτισμικότητα και η προοπτική κοινωνικής ενσωμάτωσης των μεταναστών,βασικές πολιτικές στις οποίες η Ευρώπη πρώτα και η Ελλάς ακολουθούσα βάσισαν την επίλυση του δημογραφικού τους προβλήματος και την συνεχή οικονομική τους ανάπτυξη έχουν αποτύχει.Εάν η Ελλάς δεν μπορεί να αφομοιώσει και να εξελληνίσει γείτονες ομόθρησκους δεύτερης γενιάς όπως οι Αλβανοί,τότε δεν μπορεί να αφομοιώσει κανέναν.Ειδικά για την περίπτωση των μουσουλμάνων παύει κάθε συζήτησις.Δεν πρέπει να ξεχνούμε επίσης οτι τα πράγματα τώρα δεν είναι όπως στην αρχαία ή στην βυζαντινή εποχή,κατά την οποία πληθυσμοί ακαλλιέργητοι και χωρίς καμμία εθνική συνείδηση ήρχοντο στο πιο πολιτισμένο έθνος του τότε γνωστού κόσμου και πολλοί εξελληνίζοντο.Τώρα οι λαοί έχουν όλοι εθνική συνείδηση και απαιτείται πολλαπλή προσπάθεια για την αφομοίωσή τους και πάντα με αμφίβολα αποτελέσματα.
Τρίτον, η πανάρχαιη αφομοιωτική ικανότητα του ελληνικού έθνους,η οποία με την δύναμη του πολιτισμού του εκπολίτιζε και εξελλήνιζε ολόκληρα έθνη πάει περίπατο.Ο ελληνικός λαός πλέον-και το λέω με απύθμενο πόνο ψυχής-έχει πολιτισμικά και ιστορικά τελειώσει.Οι αλβανικοί αετοί σε ελληνικό στρατόπεδο αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τα εγκλήματα που χρόνια τώρα μια αριστερή ψευδοδιανόηση από την μια μεριά και ένας υπερκαταναλωτισμός από την άλλη,δώρο της υλιστικής δυτικής διανόησης, έχουν επιφέρει στο πνεύμα και στην γλώσσα του Έλληνα,στον πολιτισμό και στον πατριωτισμό του.
Τέταρτον, το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα έχει καταστραφεί.Το μάθημα της Ιστορίας,το οποίο θα έπρεπε να διδάσκεται από φλογερούς πατριώτες,όπως κάποτε,το οποίο κάποτε μετέτρεπε τους μαθητές σε πατριώτες υπερήφανους για την πατρίδα και το έθνος τους,ούτε σε Αλβανούς δεύτερης γενιάς δεν έμαθε να σέβονται τουλάχιστον την Ελλάδα.Δεν φτάνει να έχει κάποιος πτυχίο Ιστορικού Τμήματος για να διδάξει,χρειάζεται πάνω από όλα  πατριωτισμό, κάτι ξένο προς μαρξιστές και υλιστές.
Πέμπτον,κάτι που αφορά την ελληνική κοινωνία και τον τρόπο ανατροφής των παιδιών της.Δεν μπορούμε να έχουμε απαίτηση να σέβονται και πολύ περισσότερο να πιστεύουν στην Ελλάδα ξένοι τους οποίους αντιμετωπίζουμε ως ξένους και τους το υπενθυμίζουμε με το απαξιωτικό ''Αλβανέ,δεν θα γίνεις ποτέ Έλληνας''.
 Αυτό είναι λάθος,είναι κακό,είναι κάτι που δεν τιμά τον Ελληνισμό και τον πολιτισμό του,είναι κάτι που αποδιώχνει τον ξένο που θέλει να ριζώσει και να προσφέρει εδώ και τέτοια αντιμετώπιση γεννά αλβανικούς αετούς στα στρατόπεδά μας.Ο γράφων πιστεύει οτι κάθε χριστιανός ξένος μπορεί κάλλιστα να εξελληνιστεί, αρκεί να του δώσουμε την ευκαιρία.Ισως κάποιο δίκαιο έχει και η άλλη πλευρά.
Ο γράφων επίσης πιστεύει οτι για λόγους παραδειγματισμού και προστασίας του Κράτους, οι Αλβανοί που απέδειξαν οτι είναι μόνο Αλβανοί, αν και στρατιώτες του Ελληνικού Στρατού πρέπει να αποστερηθούν της ελληνικής ιθαγενείας και σε δεύτερη φάση εάν περιπέσουν και σε ποινικά αδικήματα να απελαθούν.Τα υπόλοιπα αφήνω στην Πολιτεία και κοινωνία για ό'τι τους φωτίσει.
Ιωάννης Ξηρός
Ταξίαρχος ε.α.