Πέρασαν  σίγουρα πάνω από 12 χρόνια, από τότε  που κόπηκε ο πλάτανος στη βρύση  της πλατείας  «Βουβής». Κάποιοι φρόντισαν γι’ αυτό με διάφορα μέσα, να φύγει απ’ τη μέση,  καθώς εμπόδιζε κιόλας τις δραστηριότητες του μεγάλου σούπερ μάρκετ. Σε τηλεφωνική τότε διαμαρτυρία, η Δ/νση «Πρασίνου και Κηποτεχνίας», είπε περίπου τα εξής:  Μην ανησυχείτε, ο πλάτανος ήταν άρρωστος, κάποιοι προσπάθησαν να τον κάψουν, βάζοντας φωτιά στην κουφάλα του. Θα φυτέψουμε άμεσα άλλο δέντρο ταχείας ανάπτυξης  και θα ισκιώσει γρήγορα ο τόπος. Ο καθησυχαστικός της  λόγος, μας έπεισε και πιστέψαμε ότι κάτι θα γίνει. Σήμερα μετά από τόσα χρόνια, η εικόνα που αντικρύζουμε είναι για γέλια και για κλάματα. Αποτυπώνει το βαθμό  ευθύνης, συνέπειας και φροντίδας της δημοτικής υπηρεσίας Πρασίνου στην πόλη μας!
Είναι ενδεικτική η περίπτωση εξαφάνισης δεντροστοιχίας έξω από το « Μασούτης», (τέρμα Κονδύλη), πριν από χρόνια. Εδώ με την ανοχή και την αδιαφορία της γεωπονικής υπηρεσίας του δήμου  και προφανώς για τις σουπερμακετικές ανάγκες του επιχειρηματία, όχι μόνο αφανίστηκαν τα δέντρα, αλλά καλύφτηκαν με πλακάκια πεζοδρομίου και οι θέσεις που κάποτε είχαν φυτευτεί τα   δέντρα και εγκαταλείφθηκαν απότιστα και αφρόντιστα. Η δεντροστοιχία αποκαταστάθηκε πέρυσι, ύστερα από 11 χρόνια, αφού προηγήθηκαν τηλεφωνικές  και γραπτές στον τοπικό τύπο καταγγελίες!
Η αδιαφορία και η απραξία της εν λόγω υπηρεσίας, διαπιστώνεται καθημερινά σε πολλές περιπτώσεις. Το ερώτημα είναι,  γιατί οι υπάλληλοι της υπηρεσίας πρασίνου, δεν βλέπουν αυτά που βλέπουν όλοι οι πολίτες και ποιος τους ελέγχει.  Βλέπουν ας πούμε, τα δεντράκια τα καημένα που κόβουν ή κακοποιούν και βασανίζουν οι καταστηματάρχες κάτω από τις τέντες τους;  Να υποθέσει κανείς ότι κάποιοι/ες δεν έχουν συνειδητοποιήσει, ούτε την ευεργεσία, ούτε την ευλογία των δέντρων;
Φαλαγκάρας Σταύρος, εκπαιδευτικός