Μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλη τη Θεσσαλία και μαζί τους εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι, νέοι των σπουδών και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών πήραν μέρος στο αγροτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, ανταποκρινόμενοι στα καλέσματα του Μπλόκου της Νίκαιας, καθώς και εργατικών σωματείων και άλλων μαζικών φορέων της περιοχής. Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου οι αγρότες έφτασαν στη πλατεία κρατώντας πανό των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων των θεσσαλικών νομών και του μπλόκου της Νίκαιας και φωνάζοντας συνθήματα κατά της ΚΑΠ της ΕΕ και της πολιτικής της κυβέρνησης που ξεκληρίζουν τη μικρομεσαία αγροτιά. Το σύνθημα «εργατιά - αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά» φώναζαν οι εργαζόμενοι που κρατούσαν τα πανό του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και πολλών εργατικών σωματείων .
Με ζητωκραυγές και χειροκροτήματα υποδέχτηκαν οι συγκεντρωμένοι τα τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας που, κορνάροντας δαιμονισμένα, έμπαιναν στην πόλη κι ανέβαιναν στην πλατεία.


Άνοιγμα της εκδήλωσης έγινε από τον Κώστα Τζέλλα, γραμματέα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, ο οποίος υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της μικρομεσαίας αγροτιάς να συνεχίσει ακόμα πιο μαζικά και δυναμικά στον αγώνα. Στη συνέχεια χαιρέτισαν, κατά σειρά, ο Γ. Γαλλιός, γραμματέας του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίου, η Χριστίνα Κουτσογιάννη, πρόεδρος εστιακών φοιτητών του ΤΕΙ Θεσσαλίας και ο Τάσος Τσιαπλές, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, ο οποίος κάλεσε όλους τους αγρότες, τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα της περιοχής, την Κυριακή 5 Φλεβάρη, στη 1 μ.μ., να βρίσκονται στο χώρο του μπλόκου της Νίκαιας, για να πάνε στα Τέμπη, όπου θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθήνας - Θεσσαλονίκης.