Να μην επαναληφθούν τα περσινά λάθη που οδήγησαν μια αρκετά μεγάλη μερίδα κτηνοτρόφων σε... ξεπούλημα της παραγωγής τους, λίγο πριν το Πάσχα ευελπιστεί ο δυναμικός αυτός παραγωγικός κλάδος της χώρας ενόψει των εορτών.

Οι κτηνοτρόφοι - όπως και ο υπόλοιπος κόσμος - αναμένει επιτέλους λήξη των λοκντάουν, ώστε να κάνει Πάσχα στο χωριό, γεγονός που θα σημάνει και κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης, καθώς όλος ο κόσμος θα θέλει να γιορτάσει το Πάσχα δεόντως.

Σημειωτέον ότι το διάστημα από την επόμενη εβδομάδα και μετέπειτα θεωρείται κρίσιμο και για το πώς θα εξελιχθεί η ζήτηση Ελληνικών αμνοεριφίων από Ιταλία, δεδομένου ότι το Πάσχα των Καθολικών εορτάζεται στις 4 Απριλίου.

Ο κ. Γιάννης Γκουρομπίνος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας δήλωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο ότι «αυτές τις ημέρες άρχισαν μαζικές σφαγές αμνοεριφίων.Τα αμνοερίφια αυτά προορίζονται για εξαγωγή στην Ιταλία, για το Πάσχα των Καθολικών που είναι ένα μήνα νωρίτερα από το δικό μας.

Όμως, ενώ υπάρχει ζήτηση, οι τιμές δεν έχουν ανέλθει όσο θα έπρεπε και δεν περνούν σήμερα τα 4,50 ευρώ το κιλό.Τα αποθέματα σε αρνάκια των μονάδων και η διαθεσιμότητα είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Αυτό οφείλεται στην αβεβαιότητα λόγω πανδημίας, στο γεγονός ότι υπήρχε ροή σφαγών όλο το προηγούμενο διάστημα και επίσης στο γεγονός ότι οι περισσότεροι κτηνοτρόφοι λόγω της αλματώδους αύξησης στις τιμές των ζωοτροφών, δεν είχαν περιθώριο να κρατάνε αρνιά για το Πάσχα».

agrotypos.gr