Με μία μαζική συγκέντρωση στο χώρο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων, τιμήθηκε αγωνιστικά από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, στην οποία συμμετέχει δυναμικά η ΟΑΣΤ «Η ‘Ανοιξη»,  η 107η επέτειος του Κιλελέρ, εκφράζοντας την πρόθεση των μικρομεσαίων αγροτών να συνεχίσουν μαζί με τους εργαζόμενους και τους άλλους συμμάχους τους να αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή πολιτική, μέχρι να την ανατρέψουν.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Κώστα Τζέλλα, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και Γραμματέα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, ο οποίος καλωσόρισε τον κόσμο και τόνισε ότι με την πολιτική που εφαρμόζεται, θέλουν να δημιουργήσουν νέους τσιφλικάδες. Αυτή την πολιτική θα την πολεμήσουμε, είπε, δίνοντας υπόσχεση ότι ο αγώνας θα είναι συνεχής και επίμονος.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας. Αφού αναφέρθηκε στον αγώνα στα μπλόκα που κράτησαν 25 μερόνυχτα, ξεκαθάρισε ότι αυτός ο αγώνας θα συνεχιστεί με άλλες μορφές και ήδη η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων θα διοργανώσει δεκαήμερο πανελλαδικής δράσης για το επόμενο διάστημα.
Στη συγκέντρωση μίλησε ο Λεωνίδας Στολτίδης, εκπρόσωπος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, που  στάθηκε ιδιαίτερα στη συμμαχία της εργατικής τάξης με τους μικρομεσαίους αγρότες και τα άλλα λαϊκά στρώματα, σημειώνοντας ότι αυτή η συμμαχία πρέπει να δυναμώσει.
Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν επίσης ο Βάιος Βισβίκης, αντιδήμαρχος του Δήμου Κιλελέρ, η Κατερίνα Πάσχου εκ μέρους της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας(ΟΓΕ) , η Διαμαντούλα Κρητικού, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπή των Μπλόκων από το μπλόκο της Φλώρινας και ο Χρήστος Κάμτσης, μελος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων από το Μπλόκο της Πέλλας. 
Η εκδήλωση «έκλεισε» με κατάθεση στεφάνων στον τόπο της θυσίας,μεταξύ αυτών που κατέθεσαν στεφάνι  και η Ομοσπονδία μας , με ενός λεπτού σιγή και το «επέσατε θύματα» από τη χορωδία του παραρτήματος Λάρισας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.