Αυξημένες παρουσιάζονται οι εκτάσεις καλλιέργειας στο σκληρό σιτάρι λόγω της υψηλής τιμής παραγωγού που επικράτησε πέρσι (25 λεπτά / κιλό). Οι ιδιαίτερα ευνοϊκές καιρικές συνθήκες βοήθησαν στη σημαντική αύξηση των στρεμματικών αποδόσεων. Ικανοποιητικές ήταν οι αποδόσεις στο μαλακό στάρι και στο κριθάρι αν και παρατηρήθηκε μείωση των εκτάσεων καλλιέργειας. Στο σκληρό σιτάρι υπάρχει μειωμένο αγοραστικό ενδιαφέρον λόγω της υψηλής εγχώριας παραγωγής αλλά και τις μεγάλες παραγωγές που αναμένεται να έχουμε σε Ιταλία, Γαλλία και Καναδά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου στη χώρα μας, η  φετινή παραγωγή σκληρού σίτου αναμένεται να ανέλθει σε 1.500.000 τόνους (πέρσι ήταν 800.000).  Όσον αφορά το κριθάρι, βελτιωμένες είναι οι τιμές σε σχέση με πέρσι αλλά δεν είναι σε ικανοποιητικά για τους παραγωγούς επίπεδα, ενώ στο μαλακό αναμένεται να κινηθούν στα περσινά επίπεδα. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Τρικάλων κ. Αχιλλέας Λιούτας ανέφερε στον ΑγροΤύπο: «Το ποσοστό αύξησης των καλλιεργήσιμων εκτάσεων στο νομό Τρικάλων ανέρχεται περίπου σε 30%. Συγκεκριμένα οι εκτάσεις για σκληρό σιτάρι ανήλθαν στα 32.552 στρέμματα σε σχέση με τα 25.281 στρέμματα πέρσι. Η τιμή είναι πολύ χαμηλή, τόσο στο σκληρό όσο και στο μαλακό σιτάρι. Ως προς τις εκτάσεις στο μαλακό έχουμε μείωση στα 34.355 στρέμματα σε σχέση με 45.442 στρέμματα πέρσι. Στο κριθάρι οι ποσότητες είναι ιδιαίτερα μειωμένες (17.534 στρέμματα σε σχέση με 28.190 στρέμματα πέρσι) και η υψηλότερη τιμή που πληρώθηκε ήταν τα 17 λεπτά. Μπορούμε να πούμε πως επικράτησε η τάση οι παραγωγοί να αφήσουν τόσο το μαλακό στάρι όσο και το κριθάρι και να στραφούν στο σκληρό σιτάρι».