Στα σημεία προσυγκέντρωσης μαζεύονται οι αγρότες με τα τρακτέρ τους από τη Λάρισα, τα Φάρσαλα, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα, ώστε συντεταγμένα να κινηθούν προς τον κόμβο της Νίκαιας, στην Εθνική οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Στις 14.00 αναμένεται να φθάσουν στον κόμβο Νίκαιας όπου θα παρατάξουν τα γεωργικά μηχανήματα δεξιά και αριστερά του οδοστρώματος, υλοποιώντας την απόφαση της πανελλαδικής επιτροπής μπλόκων της 17ης Δεκεμβρίου 2016.

«Ανοίγει» έτσι επι της ουσίας ο χορός των αγροτικών κινητοποιήσεων και όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο Κώστας Τζέλλας, γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν.Καρδίτσας: «Το αγωνιστικό κλίμα ζεστένεται. Περιμένουμε αύριο και μέσα στο Σαββατοκύριακο το μπλόκο που θα στήσουμε σήμερα να ενισχυθεί σημαντικά και με άλλους αγρότες και απο Δευτέρα να έχουμε ένα μπλόκο ακόμη και μεγαλύτερο από πέρυσι.»

Ήδη, στο ν.Λάρισας υπάρχουν σε τρία σημεία τρακτέρ παραταγμένα δεξιά και αριστερά επαρχιακών δρόμων: στην διασταύρωση Αργυροπουλίου, δρόμος Λάρισας-Κοζάνης, στο Δαμάσι (δρόμος Λάρισας-Ελασσόνας) και στο Γερακάρι (δρόμος Λάρισας-Αγιάς).

Και τα τρία «συντονίζονται» με την επιτροπή μπλόκων και τη Νίκαια. Μέχρι τώρα προχώρησαν σε συμβολικούς δίωρους αποκλεισμούς. Σήμερα αφήνουν το οδικό δίκτυο ανοικτό για όλη την ημέρα προκειμένου να διευκολύνουν συναδέλφους τους που θα μετακινηθούν προς τον κόμβο Νίκαιας.

Οι αγρότες ζητούν, μεταξύ άλλων, να μην εφαρμοστούν ψηφισμένες ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και το φορολογικό που τους οδηγούν όπως λένε στον αφανισμό. Επίσης, ζητούν θέσπιση ακατάσχετου ορίου των τραπεζικών λογαριασμών τους στις 15.000 ευρώ ετησίως.

«Θα μπορεί πλέον η εφορία να κατάσχει από τους λογαριασμούς μας χρήματα ακόμη και για οφειλές προς τον ΟΓΑ κάτω των 5.000 ευρώ. Καμία προστασία πλέον!» επεσήμανε ο Κώστας Τζέλλας και κάλεσε σε κοινό αγώνα στο μπλόκο της Νίκαιας άνεργους, συνταξιούχους και εργαζόμενους.

ert.gr (Mάνια Γκουσιάρη)