Η Ομοσπονδία κτηνοτρόφων Θεσσαλίας ζητά με επιστολή της στο ΥπΑΑΤ να γίνει η πληρωμή της συνδεδεμένης στις 15 Μαΐου.

Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ιωάννης Γκουρομπίνος, «ζητάμε από την ηγεσία του ΥπΑΑΤ να προχωρήσει την πληρωμή των συνδεδεμένων χωρίς προβλήματα στις 15 Μαΐου.

Την περσινή χρονιά πληρώθηκε νωρίς και στην ώρα της, όπως έπρεπε, φέτος μας την καθυστερούν.

Ένα άλλο μεγάλο θέμα είναι οι τιμές των ζωοτροφών που παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα και ενώ έχουμε ζητήσει επανειλημμένα από το Υπουργείο μια ενίσχυση δεν έχουμε καμία απάντηση.

Εμείς ζητάμε να καταβληθεί συνδεδεμένη στους παραγωγούς καλαμποκιού. Ακόμη ζητάμε να επιδοτήσει το κράτος μέτρα προστασίας της καλλιέργειας από τα αγριογούρουνα που κάνουν μεγάλες ζημιές. Έτσι θα έχει αυτάρκεια η χώρα μας σε καλαμπόκι και θα μειωθούν οι τιμές. Το ελληνικό καλαμπόκι είναι πολύ καλής ποιότητας και δεν έχει σχέση με τα εισαγόμενα.

Όσο για τις τιμές των αμνοεριφίων το φετινό Πάσχα, έφτασαν στα 7 και 8 ευρώ το κιλό που είχαμε πολλά χρόνια να δούμε. Απολαύσαμε τις καλύτερες τιμές της τελευταίας δεκαετίας.

Προτρέπουμε και περιμένουμε από την υφυπουργό κ. Αραμπατζή, αυτοί οι έλεγχοι να συνεχιστούν και να εντατικοποιηθούν έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί μια αξιοπρεπή τιμή για τα Ελληνικά αμνοερίφια καθ’ όλη την διάρκεια του έτους και να μην κατρακυλήσει ξανά κάτω των 6 ευρώ.

Ακόμη ζητάμε και την επιβολή της ΚΥΑ περί αναγραφής της χώρας προέλευσης των κρεάτων στην απόδειξη της ταμιακής μηχανής των κρεοπωλείων σε ολόκληρη τη χώρα και όχι και μόνο σε ένα ποσοστό (αρκετά μεγάλο όμως) της Αθήνας.

Τέλος θα θέλαμε να ξέρουμε τις σκέψεις του Υπουργείου για τα βοσκοτόπια και τους δασικούς χάρτες στη νέα ΚΑΠ».  

agrotypos.gr