Τη «μετάθεση πληρωμής» της τρέχουσας δόσης επαγγελματικών δανείων στη λήξη του δανείου τους, για όσους αγρότες/κτηνοτρόφους επλήγησαν από την έντονη χαλαζόπτωση τον Απρίλιο και το αιτηθούν, ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «η Τράπεζα Πειραιώς, συνεπής με τη δέσμευσή της για ολοκληρωμένη στήριξη των αγροτών και της αγροτικής επιχειρηματικότητας, στέκεται κοντά στους αγρότες, των οποίων η παραγωγή επηρεάσθηκε από το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας του Απριλίου, με κύριο χαρακτηριστικό την έντονη χαλαζόπτωση».
Δικαιούχοι του μέτρου διευκόλυνσης είναι οι  αγρότες/κτηνοτρόφοι των νομών Κοζάνης, Τρικάλων, Λάρισας, που εξαιτίας των πρόσφατων έκτακτων καιρικών φαινομένων (χαλαζόπτωση) υπέστησαν μερική ή ολική καταστροφή του φυτικού ή ζωικού κεφαλαίου τους. Οι προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούνται, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα, είναι:
    Να είχαν ενήμερα δάνεια την 30.03.2017
    Να έχουν υποβάλει δήλωση ζημιάς στον ΕΛΓΑ
    Να έχουν δόση ή δόσεις δανείων που πρέπει να πληρωθούν εντός του α’ εξαμήνου του 2017.
«Η πρωτοβουλία αυτή της Τράπεζας έχει στόχο να συμβάλει άμεσα στην αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις των ανωτέρω περιοχών, ώστε οι αγρότες/κτηνοτρόφοι να είναι σε θέση το συντομότερο δυνατό, να συνεχίσουν την παραγωγική τους διαδικασία», καταλήγει η Τράπεζα Πειραιώς.