Στο συλλαλητήριο στην «Αgrotica» συμμετείχαν χθες τρικαλινοί αγρότες από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη». Στη σχετική δελτίο τύπου, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής:
"Δυναμική ήταν η συμμετοχή αγροτών από τα Τρίκαλα με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη» στο μεγάλο και μαχητικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη ,στην  «Agrotica»,  όπου πραγματοποίησαν το Σάββατο μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι από δεκάδες περιοχές της χώρας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Στο πλευρό τους βρέθηκαν εργαζόμενοι με τα Σωματεία τους, καθώς πλήττονται από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, που υπηρετεί τους μεγάλους επιχειρηματικούς  ομίλους.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Άγαλμα Βενιζέλου και ακολούθησε πορεία μέχρι μέσα στην έκθεση «Agrotica». Στην πορεία προπορευόταν ένα τρακτέρ και ένα αγροτικό μηχάνημα και ακολουθούσε το πανό της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων που ανέγραφε: «Παλεύουμε ενάντια στις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν και την ΚΑΠ της ΕΕ».
«Αγρότη πολέμα, σου πίνουν το αίμα», «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, με την αγροτιά αντίσταση και πάλη» και «Αγροτιά χωρίς λεφτά, μαγαζιά χωρίς δουλειά», ήταν κάποια από τα συνθήματα που ακούστηκαν. Ομοσπονδίες, Αγροτικοί Σύλλογοι και Επιτροπές αγώνα από νομούς της , τη Θεσσαλίας, της  Κεντρικής Μακεδονίας, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της Δυτικής Μακεδονίας, από την Πελοπόννησο, τη Στερεά με τα πανό τους διαδήλωσαν για τα δίκαια αιτήματά τους και ενάντια στα παλιά και νέα μέτρα της κυβέρνησης και της ΕΕ, που τους οδηγούν γρηγορότερα στο ξεκλήρισμα".