Συνεχίζονται οι κανονικά οι πτήσεις αεροσκαφών αντιχαλαζικής προστασίας του προγράμματος του ΕΛΓΑ, διαβεβαιώνει τον ΑγροΤύπο ο προϊστάμενος του Κέντρου Μετεωρολογικών Εφαρμογών (ΚΕ.Μ.Ε) κ. Κυριάκος Τσιτουρίδης.

Όπως επισημαίνει, το αντιχαλαζικό πρόγραμμα με εναέρια μέσα που πραγματοποιεί ο Οργανισμός θα πραγματοποιείται μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και λειτουργεί 24 ώρες συνεχώς.

Όσον αφορά τις τελευταίες πτήσεις αεροσκαφών, «πραγματοποιήθηκαν στις 21 Μαΐου (συνολικά 5 πτήσεις) σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας. Οι επιχειρήσεις κράτησαν πάνω από 12 ώρες και δεν είχαμε ζημιές στις καλλιέργειες», υποστηρίζει ο προϊστάμενος του ΚΕΜΕ.

Να θυμίσουμε ότι το πρόγραμμα εφαρμόζεται τη χρονική περίοδο από 20 Μαρτίου έως 30 Σεπτεμβρίου κάθε έτους. Εφαρμόζεται σε δύο περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας, συνολικής έκτασης 5.197.000 στρεμμάτων.

Η Περιοχή Μακεδονίας σε τμήματα των περιφερειακών ενοτήτων Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Θεσσαλονίκης και Πιερίας καλύπτει έκταση 2.741.000 στρεμμάτων και η Περιοχή Κεντρικής Ελλάδας (κυρίως Θεσσαλία) σε τμήματα των περιφερειακών ενοτήτων Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας και Φθιώτιδας έκταση 2.456.000 στρεμμάτων.

agrotypos.gr