Νέος πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος εκλέχθηκε την Παρασκευή στη Λάρισα ο Ευθύμιος Φωτεινός, εκπρόσωπος της ΕΑΣ Θεσσαλονίκης.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την παραίτηση του Αχιλλέα Λιούτα από την διοίκηση του ΔΟΒ, καταγγέλλοντας τους εκκοκκιστές. Παρά τα προγνωστικά ο πρόεδρος της ΕΑΣ Τρικάλων έλαβε στην κάλπη δύο ψήφους, τη δική του και του Λαρισαίου παραγωγού Καραΐσκου, ενώ ο Φωτεινός τέσσερις.

Το νέο Δ.Σ. αποτελείται από τους εξής:

Πρόεδρος Ευθύμιος Φωτεινός (ΕΑΣ Θεσσαλονίκης)

Αντιπρόεδρος Αντώνης Σιάρκος (Εκκοκκιστής Θράκη)

Γραμματέας Νίκος Κουρκούτας (ΕΑΣ Κομοτηνής)

Ταμίας Πρόδρομος Ουσουλτζόγλου (Εκκοκκιστής Βέροια)

Μέλος Βασίλης Γιαννάκος (παραγωγός Καρδίτσα), στη θέση του παραιτηθέντος Λιούτα.

Ο Αχιλλέας Λιούτας εξέδωσε ανακοίνωση με αιχμές για αντιδημοκρατικές διαδικασίες, αναφέροντας τα εξής:

"Οι εκκοκκιστές δεν συγχώρεσαν τη σθεναρή μου στάση στην πρόταση του πρώην προέδρου της  ΔΟΒ να εισηγηθούμε ως Διαπαγγελματική, τη μείωση του ΦΠΑ στο βαμβάκι από το 24 στο 13 τοις εκατό, γεγονός το οποίο θα είχε ολέθριες συνέπειες για το εισόδημα των παραγωγών, που απετράπη όταν απείλησα να παραιτηθώ από αντιπρόεδρος του Δ.Σ.

Παρότι στις εκλογές των παραγωγών η ομάδα μου πλειοψήφισε τελικά επέβαλαν τον πρόεδρο της αρεσκείας τους πάρα την αρχική συμφωνία ότι οι παραγωγοί θα επέλεγαν μόνοι τους τον πρόεδρο.

Η συνείδηση μου δεν μου επιτρέπει να συναινέσω σε αντιδημοκρατικές λογικές και διαδικασίες όποτε και παραιτούμαι από μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΒ".

Λευτέρης Ευαγγέλου thessaliaeconomy.gr