Ένα ακόμη βήμα για την υλοποίηση του σχεδίου για το «λεωφορείο Χωρίς Οδηγό» πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα.
Με τη διήμερη παραμονή εκπροσώπων του συντονιστή εταίρου του προγράμματος
Citymobile 2, ολοκληρώθηκε ο βασικός έλεγχος της διαδρομής, στην οποία επιδιώκεται να κινηθούν από το φθινόπωρο (από 1η Σεπτεμβρίου) τα συγκεκριμένα έξι οχήματα.
Οι συζητήσεις διήρκησαν αρκετά, καθώς υπήρχαν τεχνικά θέματα που έπρεπε να συζητηθούν και να επιλυθούν, προκειμένου η συνολική προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος Τρικκαίων και η αναπτυξιακή ΑΕ
e-trikala, να μπορεί να αποδώσει. Όλα αυτά τα ζητήματα συζητήθηκαν και σε ευρεία σύσκεψη, στο Δημαρχείο Τρικκαίων. Οσον αφορά τη διαδρομή που θα κινηθούν τα οχήματα υπάρχουν μεταβολές καθώς στην αρχική πρόβλεψη προέκυψαν δυσκολίες. Μετά από συζήτηση αποφασίστηκε το κέντρο ελέγχου να βρίσκεται στην περιοχή του Κουρσούμ Τζαμί ενώ η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι Καρδίτσης-Καποδιστρίου, πλατεία Δεσποτικού, Στρατηγού Σαράφη-Ιακωβάκη και κατάληξη στο Τζαμί. Βέβαια υπάρχουν ακόμα ορισμένες λεπτομέρειες που θα ξεκαθαρίσουν το επόμενο διάστημα.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι δύο εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Ρώμης (συντονιστής εταίρος του προγράμματος), κ.  Αντριάνο Αλεσαντρίνι και Ντανιέλε Σταμ, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Κωτούλας, ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Χρυσόστομος Κυρίτσης, ο πρόεδρος και ο διευθύνοντας σύμβουλος της e-trikala Α.Ε. Χριστόφορο Ρόμπος και Οδυσσέα Ράπτης αντίστοιχα, ο διοικητής του τμήματος Τροχαίας Τρικάλων, Αστυνόμο Α΄, κ. Ιωάννης Τσιώλης, η υπεύθυνη του τμήματος Πολεοδομικών Εφαρμογών κ. Ευφρ. Μπράκη.
Ακολούθησε νέα σύσκεψη στα γραφεία της
e-trikala, καθώς είναι σαφές ότι χρειάζεται ορθή, επιμελημένη, ολοκληρωμένη και συγκεκριμένη προετοιμασία για το εγχείρημα.
Ολη η διαδικασία προχώρησε αρκετά, και σε σύντομο διάστημα, στα τέλη του μήνα, η τελική απόφαση για το πρόγραμμα θα ληφθεί στη Γαλλία.