Στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Δράσης στήριξης της Αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΟ.ΜΕ, το Κοινωνικό Στέκι “Rossonero”, το Δίκτυο «Αλληλεγγύη για όλους» των Τρικάλων και η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων  διοργανώνουν εκδήλωση – συζήτηση ενόψει της δίκης που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 23 Μαρτίο, όπου επιχειρείται από την πρώην εργοδοσία να ξεκινήσει η διαδικασία εκποίησης του εργοστασίου. Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου οι εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ. μπροστά στο φάσμα της ανεργίας και της εξαθλίωσης έχουν σηκώσει στις πλάτες τους έναν μεγάλο και πολύχρονο αγώνα να κρατήσουν το εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής ανοιχτό, μέσα σε αντίξοες συνθήκες. Μπροστά τους εδώ και καιρό εμφανίζονται δεκάδες εμπόδια που βάζει η πρώην εργοδοσία τους, η οικογένεια  Φιλίππου.

Η πρώην εργοδοσία που έχει εγκαταλείψει τόσο τη ΒΙΟ.ΜΕ. όσο και ολόκληρο τον όμιλο της Φίλκεραμ-Τζόνσον εδώ και 4 χρόνια, που εγκατέλειψε εκατοντάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους στην ανεργία και στην απαξίωση, έχει το θράσος να προβάλλει για μια ακόμη φορά αξιώσεις για περάσει το εργοστάσιο σε πώληση και διάλυση, χωρίς να αναλαμβάνει καμιά ευθύνη για τα χρέη της.

Το  Σάββατο 21 Μαρτίου στο “Rossonero”, στις 7 το απόγευμα, θα ενημερωθούμε και θα συζητήσουμε με εκπροσώπους των εργαζόμενων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής»